Vitamina E

Vitamina E este un puternic antioxidant care protejeaza celule organismului impotriva actiunii daunatoare a radicalilor liberi. Este solubila in alcool, in grasimi, insolubila in apa, rezistenta la temperaturi ridicate pana la 250 grade, e sensibila la lumina si al oxigen. Tocoferolul (vitamina E) este format din 8 compusi numiti tocoferoli: alfa, care este si cel mai eficient tocoferol, beta, gamma, delta, epsilon, eta, zeta, theta. Avand o mare actiune antioxidanta ajuta la prevenirea oxidarii vitaminei A, acizilor grasi, seleniului si anumitor compusi ai vitaminei C. Vitamina E este solubila in grasimi, asigura protectia vaselor sanguine, a plamanilor, a ficatului, globulelor rosii, in hepatita cronica si in cea epidemica. Tocoferolul poate fi administrat copiilor nascuti prematur, femeilor in caz de avort spontan, in unele anemii la copii, ca si in artrita, ulcere varicoase, distrofii musculare, afectiuni reumatice, inflamatorii, reduce starea de oboseala, accelereaza vindecarea arsurilor, ajuta la preintampinarea avorturilor, reduce crampele musculare, asigura functionarea normala a glandelor sexuale si a celor endocrine.

Carenta de vitamina E scade numarul globulelor rosii, provoaca anemii, tulburari de reproducere, distrofii musculare, aparitia unor leziuni nervoase, instalarea atero-sclerozei. Aceasta carenta poate provoca tulburari reversibile in organism la femei si ireversibile la barbati.

Excesul de vitamina E poate produce oligospermie si azospermie la barbati, iar la femei tulburari ale ciclului menstrual si involutie ovariana. Vitamina E se regaseste in germeni de grau, soia, ulei vegetal, nuci, varza de Bruxelles, verdeturi, spanac, faina imbogatita, grau integral, cereale integrale, oua. Temperaturile ridicate sau coborate reduc cantitatea de tocoferol din uleiuri si vegetale, la fel ca si pasteurizarea laptelui. Toata vitamina E dispare din carne daca aceasta este pastrata cateva zile in frigider.
Iata cateva din proprietatile vitaminei E: limiteaza producerea de colesterol, controleaza eliminarea apei din organism, previne imbatranirea celulelor, are efect diuretic si hipotensiv, atenueaza ritmul procesului de imbatranire, protejeaza inima si arterele impotriva aterosclerozei, este eficient in diabetul zaharat, are rol benefic in tratarea eczemelor, acneei, miopiei evolutive, opacifierii cristalinului si cataractei, cat si in boala Parkinson etc.

In general, necesarul zilnic de vitamina E poate fi asigurt de o alimentatie echilibrata. In conditii normale, femeile au nevoie de o cantiate mai redusa de tocoferol decat barbatii, dar in timpul sarcinii si alatarii aceasta cantitate se mareste. Vitamina E este recomandata si in cazul varstnicilor intr-o cantitate mai mare, dar si in cazul nou-nascutilor pana la aparitia propriei flore intestinale.


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produs Naturist
Pret
Cantitatea de Vitamina E

Vitamin E
63.43 Ron
100 UI

Super Coenzima Q10 Plus
211.24 Ron
10 U.I.

Hand and Body Lotion
90.00 Ron
-

Menopausal Formula
201.00 Ron
40 mg

Mega Coenzima Q10 Plus
188.66 Ron
10 mg

Super Mega Coenzima Q10
191.89 Ron
10 mg

Every Moment
88.00 Ron
-

New Life
95.00 Ron
7,5 UI

Vital B
118.79 Ron
10 UI

qProtect
61.00 Ron
10 UI

Full Spectrum
74.00 Ron
7 UI

Lion Kids -vitamina D
63.00 Ron
7 UI

Multi One
30.00 Ron
7 mg

Pre Steps Daily
76.00 Ron
4 UI

Senior Formula
105.00 Ron
10 mg

Super Mega 50
217.00 Ron
100 UI

Cholestone
97.00 Ron
10 mg
Disclaimer
Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.