Vitamina A

Vitamina A se găsește în natură sub două forme: vitamina A ca atare numită și retinol (prezentă în alimentele de origine animală) și provitamina A cunoscută sub denumirea de caroten (care se găsește atât în produsele animale cât și în cele vegetale). Cel mai reprezentativ caroten este beta-carotenul, care odată ajuns în ficat este transformat în vitamina A.

Carotenul este conținut și de unele produse de origine animală cum ar fi: gălbenușul de ou, ficatul, laptele și produsele lactate. Unul din rolurile carotenului este că duce la reducerea înrăutățirii stării de sănătate a ochilo
Dacă alimentația este săracă în grăsimi carotenul se elimină în proporție de 90% o dată cu fecalele, pe când dacă legumele și fructele sunt consumate imdiat după fierbere puterea de absorție este chiar și de 10 ori mai mare, deoarece carotenul rezistă fără a avea pierderi. Pentru acest lucru vasele în care sunt fierte atât fructele, cât și legumele trebuie să fie emailate sau făcute din sticlă. Carotenul se măsoară în mg, astfel că sunt necesare 6 mg de beta-caroten pentru a obține 1 mg de retinol. r.

Retinolul (vitamina A) este o vitamină antiinfecțioasă, care are o importanță considerabilă pentru organismele tinere. Absența vitaminei A duce la slăbire, stări de oboseală, imunitate scăzută, inchiderea culorii părului, ruperea unghiilor, insomnii, tulburări psihice, bronșite, scăderea solidității oaselor. Desigur, nu este nevoie să apară toate aceste simptome să apară, ci numai câteva pentru a realiza că organismul are anumite lipsuri. Deasemena, excesul de vitamia A atrage după sine anumite tulburări: întârzieri de creștere, astenie, cicatrizarea rănilor în mod lent etc.
Este indicat să folosim această vitamină în cazul conjunctivitei, acneei, arsurilor, ulcerului gastric, tulburări premenstruale, tulburări de sarcină și alăptare.

Vitamina A se întâlnește în legumele verzi și în fructe: usturoi, ceapă, frunze de spanac, morcov, nap, banane, ananas, coacăze, zmeură, dude, caise, portocale, măceș.
Depășirea dozelor zilnice recomandate de vitamina A, poate duce la hipervitaminoză, care poate să apară atât la diabetici cât și la cei cu un nivel ridicat de grasimi în sânge.
În concluzie, vitamina A este vitamina indispensabilă funcției văzului, creșterii, sistemului imunitar, diferențierii țesuturilor.


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produs Naturist
Pret
Cantitatea de Vitamina A

Lutein Plus
174.00 Ron
200 UI

Menopausal Formula
201.00 Ron
150 mcg

Pre Steps Daily
76.00 Ron
400 mcg

Beauty Formula
143.00 Ron
750 mcg
Disclaimer
Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.