Transport gratuit pentru comenzi peste 400 RON

Prospect Pantenol

Toate produsele recomandate pe site detin aviz de la Ministerul Sanatatii si totodata sunt certificate de cel mai dur for mondial de avizare a produselor naturiste F.D.A.

Produs Naturist
Pret
Cantitatea de Pantenol


Ce este Pantenolul?



Este forma de alcool a acidului pantotenic, mai familiar ca vitamina B5. Într -o celulă vie, pantenolul este transformat în acid pantotenic, care apoi devine o parte importantă a compusului " coenzima A ", care este importanta în metabolismul celular. Deoarece pantenolul se leaga bine la foliculii de par  si atrage umezeala din aer, acesta este un agent de hidratare utilizat în șampoane și balsamuri. Acesta lubrifiaza parul fara a se simti gras. Netezeste suprafata de par aspru, ceea ce il face lucios și ușor de pieptănat. Pantenolul este, în general, recunoscut ca fiind sigur (statutul GRAS ) și este permis pentru utilizare ca ingredient alimentar.



Pantenolul este fabricat din d - pantolacton, care este o componentă din miere. Nu este fabricat din miere. D - pantolacton nu este o substanță chimică sintetică, ci este o materie primă creată printr-un proces enzimatic de microorganisme pe un mediu de glucoză.



Istoricul si originea pantenolului



Pantenolul are două forme (forma D și forma amestec racemic) si este eficient ca un ingredient în produsele cosmetice și produsele de îngrijire personală. Pantenolul este sintetizat în laborator și, deoarece este un derivat de acid pantotenic sau vitamina B5 , este necesar pentru o dezvoltareoptima a a organismului nostru. Organismul are nevoie de proximativ 3 până la 5 miligrame pe zi, iar vitamina B5 se produce in mod natural in multe alimente.



Este pantenolul daunator în produsele cosmetice?



Pantenolul nu este un produs chimic sintetic și este general recunoscut ca fiind sigur si este permis pentru utilizare ca ingredient alimentar.



Ce produse cosmetice pot conține pantenol ?



Acidul pantotenic si pantenolul pot fi găsite în creme hidratante, produse de îngrijire a pielii, balsamuri pentru păr, șampoane, spray-uri de păr, precum și în produsele de machiaj, cum ar fi fardul de ochi , rujul și rimelul.



De ce se foloseste pantenol în produsele cosmetice ?



Pantenolul actioneazaca un lubrifiant pe suprafața pielii, care ofera pielii un aspect moale și neted. Sporeste, de asemenea, aspectul si sentimentul de bine al părului, oferindu-i suplete, luciu, sau prin îmbunătățirea texturii parului care a fost deteriorat fizic sau prin tratament chimic.



Utilizari



Descoperirea de vitamine B și Pantenol a condus la cercetarea beneficiilor lor în multe industrii. Deoarece Pantenolul este un derivat direct al vitaminei B5, este utilizat ca un ingredient activ în îngrijirea pielii și a părului. Hrăneste celulele pielii și intinereste.



Ca ingredient în produsele de îngrijire a părului, pantenolul se gaseste in sampoane, balsamuri pentru păr, geluri de păr, spray-uri de păr și multe alte ajutoare de styling. Acesta este renumit pentru calitatea sa de a imbunatati aspectul parului in general și poate trata parul deteriorat din cauza expunerii la soare și poluare . Ca ingredient în produsele de îngrijire a pielii, panteolul este eficient ca o crema hidratanta care mentine umiditatea pielii, după o baie. Imbunatateste vizibil aspectul și condiția pielii, deoarece poate penetra pielea ușor. Este non gras și potrivit pentru cele mai multe tipuri de piele. De asemenea, industria de cosmetice beneficiaza de pantenol . Este declarat ca un ingredient sigur în produsele cosmetice. Este complet solubil în apă si faciliteaza eliminarea machiajului.



Pantenolul este, de asemenea, utilizat pentru a trata tăieturi sau arsuri. Poate trata, de asemenea, arsuri minore prin promovarea regenerarii sau epitelizarii celulelor pielii. Este , de asemenea, văzut ca un tratament eficient pentru acnee și pete de piele.



Efecte secundare



Nu există efecte secundare legate de utilizarea de pantenol. Este sigur de utilizat chiar și în mod regulat, intr-un regim de ingrijire a pielii. De asemenea, este sigur de folosit chiar și pentru copii mici și pentru femeile însărcinate și care alăptează. Pantenolul este solubil în apă și este sigur dacă este ingerat.  Nu prezinta nici un risc de toxicitate.