Transport gratuit pentru comenzi peste 400 RON

Prospect Hidroxid de sodiu

Toate produsele recomandate pe site detin aviz de la Ministerul Sanatatii si totodata sunt certificate de cel mai dur for mondial de avizare a produselor naturiste F.D.A.

Produs Naturist
Pret
Cantitatea de Hidroxid de sodiu


Ce este hidroxidul de sodiu?



* Un reglator al pH-ului



* De asemenea, cunoscut sub numele de lesie sau sodă caustică



Funcții :



Hidroxidul de sodiu este un compus anorganic folosit pentru a controla nivelul pH-ului sau poate servi ca un agent de tamponare în produse cosmetice și produse de îngrijire personală. Acesta a fost folosit istoric în formularea de sapunuri, dar este în prezent văzut într-o diversitate de formule, inclusiv produse de baie, produse de curățare, parfumuri, pudre pentru picioare, vopsele de păr și culori, machiaj, produse de unghii, produse de igienă personala, șampoane, produse de bărbierit, depilatoare, produse de îngrijire a pielii, produse de bronzare, precum și in produse chimice pentru întinderea si incretirea părului. De asemenea, este un ingredient popular în solvenți industriali, ca o baza chimica pentru săpunuri, detergenți și soluții de curățare datorita capacitatii sale de a dizolva grasimi, uleiuri și depozite pe baza de proteine. Mai puțin frecvent, hidroxidul de sodiu este văzută ca un ingredient în pastele de dinți.



Hidroxidul de sodiu este aprobat de FDA, și a primit Evaluarea GRAS (în general recunoscute ca fiind sigur )  ca un aditiv alimentar direct. Este aprobat pentru utilizare în produse cosmetice și produse de îngrijire personală în diferite concentrații: 5 % din greutate în solventii pentru unghii, 2 % din greutate în produsele de întindere a părului de uz general, 4,5 % din greutate în produse pentru întinderea părului de uz profesional, până la un pH de 12.7 în depilatoare  și până la un pH 11 în alte utilizări ca un regulator de pH.



De ce este folosit în produse cosmetice și produse de îngrijire personală?



Hidroxid de sodiu este folosit pentru a controla pH-ul produselor cosmetice și produselor de îngrijire personală.



Utilizari



Hidroxidul de sodiu este un compus extrem de important în viețile noastre, deoarece are atât de multe utilizări. Acesta este un produs foarte frecvent utilizat în industria chimică și este folosit pentru multe lucruri, multe dintre care apar în viața noastră de zi cu zi. Una dintre cele mai bine cunoscute utilizări ale hidroxidului de sodiu este utilizarea sa în decolmatarea canalizarii. De asemenea, vine sub formă de leșie de săpun care poate fi folosita pentru a spăla practic orice, de la vase, haine si pana la pielea fetei.



Hidroxidul de sodiu este, de asemenea, folosit si în prelucrarea produselor alimentare. Compusul este adesea folosit în pașii de peeling pentru fructe și legum , prelucrarea de cacao și ciocolată, îngroșarea de inghetata, opărirea păsărilor și prelucrarea sucului. Măslinele sunt înmuiate în hidroxid de sodiu, împreună cu alte substanțe pentru a le face negre, și covrigei sunt, de asemenea, acoperiti cu compusul pentru a le oferi o textura delicioasa.



Alte utilizări includ :



•  în procesul de a face diverse produse, inclusiv materiale plastice, sapunuri și textile



• Revitalizarea acizilor din rafinarea petrolului



• In produse pentru indepartarea vopselurilor



• In gravarea aluminiului



• Pe parcursul a două etape ale procesarii hartiei



• Folosit în relaxatoare pentru a ajuta la indreptarea parului, însă acest lucru este mai puțin popular, din cauza posibilității de arsuri chimice



• Hidroxidul de sodiu poate fi uneori înlocuit cu hidroxid de potasiu, care este o altă bază puternică și poate crea aceleași rezultate.



Hidroxid de sodiu - Efecte secundare



Expunerea pe termen scurt la cantitati mici nu este de natură să cauzeze efecte adverse sau pe termen lung. Folosit in cantitati mari poate sa creeze arsuri de piele si alte probleme de sanatate, dar acest lucru  nu este valabil in ceea ce priveste utilizarea de produse personale, care contin cantitati foarte mici.