Glicerina


Glicerina este unul dintre ingredientele cele mai utilizate în produsele pentru îngrijirea pielii. Daca aruncam o  privire printre produsele noastre de ingrijire vom observa că aproape toate conțin concentrații ridicate de glicerina. In ultimul timp, acest ingredient se gaseste si în produsele pentru îngrijirea părului.Dar de ce este glicerina folosita atât de mult? Ce face ea? Glicerina în produsele cosmetice actioneaza ca un  umectant pentru piele, permitandu-i sa respire și sa absoarba uleiurile naturale.Ce este de fapt glicerina?

Glicerina, de asemenea, numita și glicerol, este o substanță prezentă în toate grăsimile umane și animale. Aceasta poate fi derivata natural prin fermentarea zaharurilor sau hidroliză (descompunere a unui compus chimic prin reacția cu apa) de grăsimi, dar poate fi, de asemenea, facuta sintetic într-un laborator.Ce face glicerina?Glicerina este un umectant: are capacitatea de a atrage apa din mediul înconjurător și dermă (straturile inferioare ale pielii) în straturile exterioare (de suprafață ) ale pielii. De asemenea, ajuta la mentinerea barierei naturale a pielii intacte. Din acest motiv, glicerina ajută la menținerea pielii hidratate si moale, prevenind uscarea. Și aceasta nu funcționează doar pe piele, are aceleași beneficii si pe par.

În plus, glicerina ajuta la protejarea parului atunci cand este expus la caldura instrumentelor de styling si, prin creșterea conținutului de umiditate în păr, ajută la prevenirea ruperii premature.De ce este glicerina din cosmetice buna pentru piele?• Efecte antimicrobiene

Grefele de piele utilizate pentru a trata persoanele cu arsuri sunt adesea depozitate în concentrații de glicerol. Într- un raport publicat in martie 2008, s-a arătat că cu cat concentrarea de glicerol a fost mai mare cu atat mai mult grefele de piele au fost capabile de a lupta impotriva infectiilor bacteriene care afectează de multe ori astfel de grefe. Cercetătorii au concluzionat că glicerolul are un efect antimicrobian.• Celulele pielii

Intr-o cercetare publicata in decembrie 2003 in Jurnalul de investigatie Dermatologica, cercetatorii au raportat că glicerolul funcționează ca un semnal pentru a ajuta celulele sa treaca prin cele patru etape normale de maturitate. Acest lucru este important pentru persoanele cu boli cum ar fi psoriazis si cancer de piele non- melanom, care rezultă din proliferarea si maturarea anormala a celulelor pielii, iar glicerolul a demonstrat ca poate fi util in vindecarea ranilor de piele.

• Elasticitatea pielii

Un alt beneficiu al glicerinei este acela că ajută pielea sa devina mai supla. Un studiu în Danemarca în 2003 a arătat că elasticitatea pielii a fost îmbunătățită  chiar și după doar o aplicație de 10 minute de glicerină. Un studiu de cercetare din Germania a folosit, de asemenea, suplimente de glicerina orale pentru a restabili pe deplin elasticitatea redusăa  pielii la soarecii cu pielea deteriorată.

• Hidratant

Principala utilizare a glicerinei pentru piele este ca o crema hidratanta pentru piele uscată, aspră sau solzoasa. Diferite studii, precum unul efectuat la 2002 pacienți cu eczeme în Suedia, au demonstrat clar că glicerina are proprietăți umectante, care atrag apa în stratul exterior al pielii.

• Iritatii

A fost cunoscut în cercurile științifice de ani ca glicerolul protejează pielea împotriva iritației. Intr-un studiu publicat în Jurnalul de Dermatologie din 1998, cercetatorii au pretratat pielea cu mai multe substanțe iritante și apoi au aplicat glicerol pe acea zona. Glicerolul a redus orice efecte negative ale iritantilor, a furnizat o imbunatatire semnificativa a functiei de bariera protectoare a pielii și a provocat regenerarea celulelor pielii.• Vanatai si umflaturi

Glicerina, de asemenea, ajută la promovarea regenerarii pielii învinețite și umflate. Într-un studiu clinic dublu - orb, controlat cu placebo, un produs care conține glicerină a prevăzut o reducere a severitatii si duratei vânătăilor dupa doar o singură aplicatie la 65 la suta dintre pacientii din studiu.Glicerina este sigura pentru piele?Avand in vedere diversele speculatii despre celelalte ingrediente ale produselor cosmetice, oamenii au început să se întrebe daca " glicerina este sigura pentru pielea lor". Răspunsul la această întrebare este atât " da " cat și " nu ", în funcție de calitatea glicerinei în cauză - daca este într-adevăr glicerină naturală sau glicerina derivata din surse sintetice.Glicerină naturală este perfect sigura, și chiar benefica pentru piele. Poate fi utilizata in conditii de siguranță chiar si pentru copiii mici.dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produs Naturist
Pret
Cantitatea de Glicerina

Hand and Body Lotion
90.00 Ron
-

Every Moment
88.00 Ron
-

VeinCare
83.00 Ron
-

OrganiCare Anti-Ageing Cream
130.00 Ron
-

OrganiCare Body Lotion
90.00 Ron
-

OrganiCare Deo Roll-on
44.00 Ron
-

OrganiCare Rescue Gel
75.00 Ron
-

OrganiCare Bath Shower
69.00 Ron
-
Disclaimer
Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.