Transport gratuit pentru comenzi peste 400 RON

Puteti fenta raceala !


Toamna si iarna sunt anotimpurilein care, in afara de gripa, si racelile ne pot cauza neplaceri. Daca mergeti la toaleta mai des decat in mod obisnuit, deoarece simtiti nevoia presanta de a urina si/sau aveti senzatia de usturime sau arsura cand urinati, probabil ca ati racit. In aceasta situatie, este obligatoriu sa apelati la un medic, insa trebuie subliniat faptul ca racelile pot fi prevenite.

 

Cu siguranta ca va rasuna in urechi sfaturile bunicii, care va spunea ca trebuie sa va imbracati bine iarna si sa aveti mai multe “straturi” de imbracaminte. Acest lucru este cum nu se poate mai adevarat, deoarece aerul dintre straturi poate izola chiar mai bine decat un pullover. Ca si hainele, tipul de lenjerie intima conteaza foarte mult. Trebuie sa purtam, pe cat posibil, lenjerie confectionata din bumbac, fiindca fibrele sintetice ne fac sa transpiram mai usor si un corp umed favorizeaza multiplicarea bacteriilor.

 

Purtati intotdeauna incaltari cu talpa groasa si nu umblati desculti sau cu sosete subtiri iarna prin casa, fiindca, in majoritatea cazurilor, picioarele reci favorizeaza raceala. Daca vi se uda pantofii de la ploaie sau zapada schimbati-i cat de repede posibil ! Toamna nu este indicat sa stati pe bancile reci din parcuri. Ori de cate ori simtiti ca scaunul pe care stati este rece, chiar si la locul de munca, puneti o perna pe el.

 

In cazul in care mergeti iarna la bazin sau la sauna, trebuie sa va uscati si sa va schimbati costumul de baie imediat dupa ce iesiti din apa ! In afara acestor locuri, va puteti  infecta si in timpul actului sexual, prin urmare o igiena adecvata a zonelor intime este extrem de importanta.

 

Consumul adecvat de lichide are o importanta majora in cazul racelilor, asa ca beti cat mai multa apa ! O cantitate suficienta de lichide “spala” tractul urinar, impiedicand astfel colonizarea bacteriilor. Imediat ce simtiti nevoia, mergeti la toaleta, deoarece retentia de urina poate, de asemenea, favoriza multiplicarea agentilor patogeni.

 

Plantele medicinale pot fi si ele de un real ajutor in prevenirea racelilor. Puteti face ceai din acestea, le puteti folosi pentru badijonare sau puteti prepara o baie de sezut din ele. De asemenea, fiti foarte atenti la alimentatie ! Evitati mancarurile condimentate si consumati multe legume si fructe !

 

Daca veti respecta regulile de mai sus, veti face fata cu bine sezonului rece si ploios si veti putea practica sporturile de iarna fara nici o grija.