California Fitnes Isotonic Xtreme Lemonade

Poza California Fitnes Isotonic Xtreme Lemonade

California Fitnes Isotonic Xtreme Lemonade

Nota 0 din 5 bazata pe 0 recenzii
(0 recenzii)

95.00 lei
Pretul include TVA

Exercitiile intense duc la epuizarea de minerale din organism. Cele mai importante dintre aceste minerale sunt cunoscute ca ioni electroliți si includ sodiu, potasssium, calciu și magneziu. Electroliții sunt elemente cheie in restabilirea unei hidratari optime, in reglarea pH-ului sanguin, a functiei musculare si a sistemului nervos. Un dezechilibru electrolitic în corp ca urmare a exercitiului fizic intens poate afecta redresarea și funcționarea sănătoasă a metabolismului. De aceea, înlocuirea acestor substante importante este atât de importanta pentru sportivii de performanță. California Fitness Izotonic Xtreme este conceput in acest scop. Este special formulat pentru a ajuta la refacerea rapida a electroliților corpului și pentru a sprijini o redresare metabolica rapidă după cele mai istovitoare sesiuni de antrenament.

 

California Fitness Izotonic Xtreme Lemonade este o sursa naturala de electroliti cu o actiune rapida care sprijina metabolismul energetic cu L-Carnitina si este imbogatit cu BCAA (aminoacizi cu lanturi ramificate) pentru sporirea recuperarii.

 

Ca supliment alimentar, California Fitness Izotonic Xtreme Lemonade  se consuma in timpul antrenamentului sau imediat dupa, adaugandu-se 1 măsură (50 g) in 473 ml de apă.

 

Mineralele de sodiu, potasiu, calciu, magneziu și clor sunt denumite colectiv ca electroliti. Ele sunt dizolvate în apa intra- (în) și extra- (în afara) celulara, sub formă de particule incarcate (ioni) și sunt responsabile pentru mentinerea unui gradient electric adecvat de-a lungul membranei celulare - necesar pentru buna funcționare a fiecărei celule.

 

Electrolitii sunt importanti pentru functiile celulare sanatoase. O dietă normală conține aceste minerale in cantitati mari, iar rinichii controleaza pierderea lor din organism. Ca urmare, in mod normal nu apare o cerință pentru suplimentarea dietei cu excepția anumitor condiții extreme.

 

Importanța electroliților pentru sportivi

 

Cei mai multi culturisti și sportivi de performanta cunosc toate aspectele legate de necesitatea de substante nutritive esentiale, cum ar fi proteine, carbohidrati si grasimi, dar uneori uită că există și alte elemente nutritive, care sunt, de asemenea, foarte esențiale pentru ca organismul să funcționeze la niveluri optime. Este vorba despre mineralele electrolite si apa.

 

Apa este esențială și este una dintre cele mai importante componente ale corpului nostru, care alcătuieste aproximativ 50% -70% din greutatea corpului unui adult. Avem nevoie de o aprovizionare constantă de apă pentru ca toate functiile corpului depinde de echilibrul de apă, care este, de asemenea, necesara pentru functionarea normala a inimii, reglarea temperaturii corpului și pentru alte funcții, cum ar fi tensiunea arterială, funcțiile metabolice ale tuturor celulelor corpului, pentru lubrifierea și amortizarea articulațiilor, protecția coloanei vertebrale și debarasarea organismul de deșeuri. Apa este, de asemenea, o parte structurală din țesuturile organismului, cum ar fi proteinele și glicogenul. Apa totală din organism poate fi în general împărțita în companenta a lichidului intracelular și componenta a lichidului extracelular. Apa intracelulara cuprinde toate apa închisa în membranele celulare, în timp ce apa extracelulară este toata apa din afara celulelor corpului. Unele dintre compartimentele apei extracelulare includ apa din plasmă (apă intravasculară), apa din jurul celulelor (lichidul interstițial); apă este, de asemenea, prezentă în tractul gastro-intestinale și al căilor urinare, în ochi și urechi, precum si in lichidul cefalorahidian (apa transcelulara) .

 

Importanța fluidelor in organism este extrem de importanta; corpul uman poate rezista săptămâni fără alimente, dar fără apă doar 2-4 zile.

 

Cea mai mare parte a lichidului pe care care corpul il primeste în timpul zilei vine în mod normal de la băuturi, cum ar fi apa, lapte, cafea și ceai, dar este, de asemenea, prezenta si in alimentele solide, în special in legume și fructe.

 

Din greutatea totala a corpului, mușchi și alte organe cuprind aproximativ 74 la sută apă, în timp ce grăsimea conține doar aproximativ 20-30 la suta. Cu cat o persoana are mai multa musculatura, cu atat mai multa apa conține corpul sau. Barbatii au, în general, un procent mai mare de apă decât femeile datorită unui procent mai mare de țesut muscular la barbati. Femeile au, în general, aproximativ 10% mai puțină apă in corp decat barbatii. Deoarece grasimea contine foarte putina apa, barbatii obezi pot avea apa doar 50% din greutatea corpului lor. Si pe masura ce imbatranim masa musculara, în general, scade și de asemenea scade procentul de apă din corp.

 

Funcțiile apei din corpul nostru sunt numeroase, iar unele dintre aceste funcții includ apa ca fiind un lubrifiant natural care alimenteaza fiecare tesut in corpul nostru. Acționeaza ca un mediu de transport pentru substanțe nutritive, medicamente, hormoni, peptide, pentru celulele corpului nostru. De asemenea, este importanta și necesara pentru numeroase reacții chimice implicate în producerea de energie. In plus, are o funcție foarta importantă, aceea de a elimina orice deșeuri nocive din organism prin rinichi, și acționează ca un regulator de temperatură în cazul în care corpul nostru nu este răcit prin transpirație. În cazul în care organismul nu este răcit acesta poate suferi consecințe metabolice grave.

 

Corpul are un mod complicat de reglementare a fluidelor prin stimularea setei și prin reglarea pierderii de lichide prin rinichi. Corpul evaluează în mod constant echilibrul fluidelor și reglează consumul și producția, in scopul de a menține un nivel optim de apa din organism. Un exemplu în acest sens este, atunci cand corpul nostru creeaza sudoare datorita exercitiului fizic; acest lucru va determina scaderea volumului de sange, iar organismul răspunde la această scădere prin constrictia vaselor de sange pentru a creste tensiunea arteriala si a reduce pierderile de lichid prin rinichi. De asemenea, organismul stimuleaza un mecanism de sete, insa acest sentiment apare numai după ce o cantitate semnificativă de pierderea de lichide a avut loc deja.

 

Deshidratarea apare atunci cand pierderile de lichid depășesc aportul de lichide. Există diferite stadii de deshidratare, care care variaza de la o deshidratare ușoară la una severă, în funcție de cantitatea de lichid pierdut. Deshidratarea usoara pot fi atenuata prin a răspunde la sentimentul de sete, insa deshidratarea severă poate duce la deces. Un adult poate pierde in mediu 2,5 litri de apa in fiecare zi prin procesele de respirație, prin eliminarea deșeurilor din organism și prin transpirația normală. Boala, varsaturile, febra, diabetul, alcooull, exercitiile, un climat cald și neconsumul de apa suficienta poate duce, de asemenea, la diferite stadii de deshidratare.

 

Simptomele de deshidratare usoara pot fi sete, uscaciunea gurii, dureri de cap, uscăciunea buzelor și a ochilor, oboseală, senzație de confuzie usoara, o scădere a volumului de urină și slăbiciune a mușchilor. Simptomele de deshidratara mai severa le poate include pe cele prezentate mai sus, plus o lipsa de transpirație, probleme gastrointestinale, sete extremă, urina concentrata inchisa la culoare, cu foarte puține vizite la baie, cu ochii înfundați, bătăi rapide ale inimii și scăderea tensiunii arteriale. Deshidratarea pe termen lung poate contribui la pietre la rinichi, oboseală severă și, de asemenea, constipatie.

 

La sportivi cea mai mare parte din apa care se pierde este prin sudoare, datorita exercițiului fizic, și, de asemenea, ca vapori pierduti prin respirație. Antrenamentele pot provoca o scădere substanțială a nivelului apei din corp și amenințarea de deshidratare este foarte reala. Unul dintre simptomele de deshidratare este oboseala, iar o pierdere a apei din corp egala cu doar 5% din greutatea corpului nostru poate reduce capacitatea de muncă musculara cu 20 - 30 la suta.

 

Mineralele, cum ar fi sodiul, potasiu, calciu și magneziu formează compuși care sunt dizolvati în apa din organism în particule încărcate electric numite ioni. Apa pura conduce electricitatea foarte slab; ionii dizolvati în apă transporta curenți electrici. Ne referim la acesti ioni ca electroliti. Electroliții pot fi incarcati atât pozitiv cat si negativ; prin acesti electroliti organismul mentine echilibrul fluidelor. Deși electrolitii sunt toti găsiti în produsele alimentare, sportivii adesea ii consuma din băuturile sportive. Prin sudoare, apa, sodiul și potasiul sunt pierdute din corp, și după cum s-a menționat deja, orice pierdere de apă din corp este critică. Orice pierdere de electroliți poate fi corectată prin consumarea unei băuturi de rehidratare după antrenament, care sa contina electroliti.

 

Există mulți factori care trebuie să  fie luati în considerare atunci când se bea lichide. Acestea includ volumul de fluid, frecvența, concentrația acestuia, sincronizarea aportului de lichide, precum și prezența de electroliți.

 

Multi atleti se consideră hidratați corespunzător doar pentru că consuma apa in timp ce se antreneaza. Pentru ca hidratarea sa aiba loc, apa și electroliții din băutura noastră trebuie să treacă de la gura la stomac, sa fie absorbite prin intestine (tractul gastrointestinal) și să ajungă in plasma și apoi in celule, înainte de a putea deveni eficiente. Deci rata de trecere a fluidului in stomac și de absorbtie de catre intestine este un aspect important, deoarece celulele noastre nu pot beneficia de fluidul și substanțele nutritive consumate până nu se produce absorbția gastro-intestinala.

 

Deshidratarea este comuna la sportivi și poate fi periculoasa pentru starea lor de sanatate. De multe ori se intampla datorita exercitarii într-un climat cald, dar si în orice alta situație de formare, inclusiv atunci când antrenamentul se desfasoara în frig și în apă. Când sportivii devin deshidratati, ei manifesta oboseala și prezinta o depreciere a capacitatii de a transpira si regla temperatura corpului.

 

Pierderea de greutate corporală prin pierderile de lichid are consecințe grave asupra capacitatii de instruire la un nivel ridicat. O pierdere in greutate de pana la 2% scade performanta cu 1,8 %, o pierdere de 2-3% din greutate scade performanta cu 7%, o pierdere de 3-6 % cauzeaza crampe, sete severa si o scadere de 20 % a performantei. Atentie! O pierdere de greutate corporală mai mare de 6% va provoca crampe severe, epuizarea de caldura, si, eventual, comă și moarte.

dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Prezentare ambalaj

1500 g

Compozitie

NutrientCantitate

0 recenzii pentru California Fitnes Isotonic Xtreme Lemonade

    Adauga o recenzie

    Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
    Toate campurile sunt obligatorii *

    *   = 4 + 8

    Disclaimer
    Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.