Transport gratuit pentru comenzi peste 400 RON

Tratament naturist pentru Vasodilatator

Schema de tratament naturista recomandata pentru Vasodilatator

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPret Mod de administrareCompozitie
1. Protect 4Life 41.87 Ron 1-1-0 90 tablete = 59 g Detalii Produs
2. Vitamin E 51.06 Ron 1-0-0 100 capsule gelatinoase = 21,5 g Detalii Produs
3. Ocean 21 198.50 Ron 1-0-1 Lichid 946 ml Detalii Produs
4. Senior Formula 80.30 Ron 1-1-0 90 tablete = 87 g Detalii Produs
Total 371.73 Ron
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Descriere Tratament Naturist

Vasodilataţia se referă la lărgirea vaselor de sânge care rezultă din relaxarea celulelor musculare netede din peretii vaselor, în special în venele mari, arterele mari şi arteriolele mici. Procesul este în esenţă opus vasoconstricţiei, care este definita ca ingustarea vaselor de sange.

 

Atunci când vasele de sange se dilata, fluxul de sange este crescut din cauza unei scăderi a rezistenţei vasculare. Prin urmare, dilatarea vaselor de sânge arteriale (în principal arteriole) determină o scădere a tensiunii arteriale. Răspunsul poate fi intrinsec (ca urmare a proceselor locale din ţesutul incojurator) sau extrinsec (din cauza hormonilor sau a sistemului nervos). În plus, răspunsul poate fi localizat într-un anumit organ (în funcţie de nevoile metabolice ale unui anumit tesut, precum in timpul exercitiilor fizice intense), sau poate fi sistemic (observat pe parcursul întregii circulaţii sistemice).

 

Medicamentele care produc vasodilataţie sunt numite vasodilatatoare.

 

Funcţia primara a vasodilataţiei este de a creşte fluxul de sânge în organism pentru tesuturile care au nevoie cel mai mult. Acest lucru apare de multe ori ca un răspuns la o nevoie localizata de oxigen, dar poate apărea si atunci când ţesutul în cauză nu primeşte suficienta glucoză, lipide sau alte elemente nutritive. Ţesuturile localizate utilizeaza mai multe modalităţi pentru a creşte fluxul de sânge, inclusiv vasodilatatoare de eliberare, în primul rând adenozina, în lichidul instersitial local, care este difuzata în paturile capilare si provoacă vasodilataţie locală. Unii fiziologi au sugerat ca lipsa de oxigen în sine, este factorul care cauzeaza paturi capilare care pot fi vasodilatate de hipoxia musculara netede a vaselor de sange din zona. Această din urmă ipoteză este postulata ca urmare a prezenţei sfincterelor precapilare în paturile capilare. Niciuna dintre aceste abordări ale mecanismului de vasodilataţie nu este exclusiv reciproc celeilalte.

 

Vasodilataţia este rezultatul relaxarii în musculatura neteda din jurul vaselor de sange. Această relaxare, la rândul său, se bazează pe eliminarea stimullilor pentru contractie, care depinde de concentraţiile intracelulare de ioni de calciu şi, în consecinţă, de fosforilarea lanţului de proteine ​​contractile de miozina. Astfel, vasodilatatia, în principal, actioneaza fie prin scaderea concentratiei de calciu intracelular, fie prin defosforilare de miozina. Există trei stimuli intracelulari principali  care pot duce la vasodilataţia vaselor de sange. Mecanismele specifice pentru a realiza aceste efecte variaza de la vasodilatator la vasodilatator.

 

Vasodilataţia sistemului nervos simpatic

 

Întrucât este recunoscut faptul că sistemul nervos simpatic joaca un rol de consum în vasodilataţie, acesta este unul dintre mecanismele prin care vasodilatia se poate realiza. Maduva spinarii are nervi atât pentru vasodilataţie cat si pentru vasoconstricţie. Neuronii care controleaza vasodilatarea vasculara provin din hipotalamus. Unele stimulari simpatice ale arteriolelor in muschii scheletici sunt mediate de epinefrina care acţionează asupra repceptorilor β-adrenergici ai musculaturii netede arteriolare. Cu toate acestea, s-a demonstrat că această stimulare simpatica joacă un rol mic, sau chiar nesemnificativ, in ceea ce priveste capacitatea muschiilor scheletici de a primi suficient oxigen, chiar la niveluri ridicate de efort.

 

În cazurile de stres emoţional, acest sistem poate fi activat, rezultând în leşin datorită tensiunii arteriale scăzute de la vasodilataţie, care este menţionată ca sincopă vasovagală.

 

Alte mecanisme de vasodilataţie

 

Alti factori vasodilatatori includ:

• Absenţa unor niveluri ridicate de zgomot ambiental

• Absenţa unor niveluri ridicate de iluminare

• Adenocard un agonist al adenozinei, în primul rând folosit ca un antiaritmic

• Alfa-blocante (blocheaza efectul vasoconstructor al adrenalinei)

• Amil nitritul şi alti nitriţi sunt adesea folositi ca un vasodilatator, cauzand ameteala si un sentiment de euforie

Peptid natriuretic atrial (PNA) - un vasodilatator slab

• Capsaicina (ardei iute)

• Etanol (alcool)

Inductori de histamina

• Inductori de oxid nitric

• Papaverina - un alcaloid găsit în mac (Papaver somniferum)

• Estrogen

 

Utilizări terapeutice ale vasodilatatoarelor

 

Vasodilatatoarele sunt folosite pentru a trata boli cum ar fi hipertensiune arterială, în care pacientul are o tensiune arterială anormal de mare, precum si angina pectorala si insuficienta cardiaca congestiva, în care menţinerea unei presiuni arteriale reduce riscul pacientului de a dezvolta alte probleme cardiace. Inrosirea fetei poate să fie un răspuns fiziologic la vasodilatatoare. Un inhibitor de fosfodiesterază lucrează pentru a creste fluxul de sange in penis prin vasodilataţie. Acesta poate fi, de asemenea, folosit pentru tratarea hipertensiunii arteriale pulmonare (HAP).

 

Vasodilatatoare naturale, fara efecte secundare

 

Vasodilatatoarele naturale au capacitatea de a reduce tensiunea arterială în mod eficient, deoarece acestea au acelaşi efect sau rezultate finale ca si blocantele canalelor de calciu, inhibitorii de ECA, si antagoniştii receptorilor angiotensinei II. Acestea produc relaxarea musculaturii netede în peretii arterelor, care deschid arterele mai larg pentru a permite sa circule mai mult sange.

 

Există cateva plante şi nutrienti bine cunoscute care sunt vasodilatatoare naturale excelente.

 

Sfecla roşie este una dintre cele mai recente plante cercetate, care a dovedi ca poate scadea tensiunea arteriala în mod semnificativ, cu efecte prelungite de pana la 24 de ore după consum. Sfecla rosie se amesteca cu salivă şi bacterii pentru a produce nitrit. Atunci cand ajunge in tomac are loc o alta reactie - nitritul se transformă în oxid nitric sau re-intra în sistemul circulator ducand la deschiderea vaselor de sange.

 

Telina, un membru al familiei morcov, este utilizata pe scară largă de botanisti pentru multe boli. Este, de asemenea, cunoscuta pentru` acţiunea vasodilatatoare, prin relaxarea musculaturii netede din peretii arterelor. Compusii activi sunt phthalidele (3-n-butyl phthalide), care oferă aroma puternica a telinei.

 

Telina are o dublă acţiune pentru a ajuta la scăderea tensiunii arteriale. Ca diuretic, telina nu produce modificarea raportului de potasiu / sodiu atunci cand lichidul în exces este secretat, asa cum fac unele diuretice.

 

Usturoiul, aşa cum ştim cu toţii, este recunoscut ca un bun medicament pentru o tensiune arteriala crescuta. Datele disponibile în prezent sprijină cu fermitate dovada că posedă proprietăţi care produc usoare efecte anti-hipertensive.

 

Usturoiul conţine compuşi eficienti, cum ar fi adenozina alicina, şi Y-glutamylcysteine, printre altele. Unele cercetări sugerează că Y-glutamylcysteinele au un anumit efect asupra angiotensinei, împreună cu alţi compuşi care, la rândul lor, relaxează musculatura netedă (Sendl et al., 1992), şi un alt studiu (Kaye et al, 2000.) a determinat "activitatea vasodilatatoare semnificativă" a alicinei pe patul vascular pulmonar la şobolan.

 

Ginkgo biloba este una dintre plantele cele mai eficiente pentru o tensiune arteriala marita. Ginkgo biloba are propritati de dilatare a vaselor de sange si permite o mai buna circulatie a oxigenului in creier pentru a îmbunătăţi memoria şi pentru a ajuta pacienţii cu demenţă şi Alzheimer.

 

Magneziul acţionează prin stimularea producţiei de oxid nitric, asa cum se întâmplă, de asemenea, în timpul exerciţiului fizic. Aceasta actiune ajuta la relaxarea si dilatarea vaselor de sange, inse este nevoie de o doza corecta pentru a evita un dezechilibru de calciu.

 

Vascul este folosit pentru probleme cu tensiunea arteriala, cardiace şi circulatorii, insa trebuie să fie folosit cu prudenţă. Dacă este luat în doze mari poate provoca intoxicaţii cardiace.

 

Efectele vasodilatatoare ale produselor naturiste Calivita

 

- Continutul de Gingko biloba si atioxidanti din copozitia Protect 4Life, fac ca acest supliment nutritiv sa fie un excelent vasodilatator cu proprietati deosebite de oxireducere si de oxigenare profunda la nivel celular.

 

- Vitamina E este un atioxidant puternic care contribuie o functie optima a celulelor din intreg organismul. Vitamin E  Calivita are efect atiodidant si de reducere a tensiunii arteriale.

 

- Continutul de Aloe Vera,  alge marine si alti nutrienti  din compozitia Ocean 21 ajuta la reglarea tensiunii arteriale datorita efectului benefic asupra sistemului cardiovascular.

 

-  Complexul de vitamine si minerale din compozitia suplimentului nutritiv Senior Formula ajuta la prevenirea multor boli caracteristice varstei inaintate, precum hipertensiunea arteriala, boli cardiovasculare, boli osteoarticulare, deterioarea vederii si altele.


 

Daca aveti intrebari sau doriti detalii pentru acest tratament, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea:

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

 

Opinii si recenzii

Adauga opinia ta despre acest tratament

Ajuta-ne sa imbunatatim tratamentele publicate cu opinii proprii.

*   = 2 + 6
Toate campurile sunt obligatorii.