Vasodilatator

Descriere Remediu Naturist

Vasodilataţiase referă la lărgirea vaselor desânge care rezultă din relaxarea celulelor musculare netede din peretii vaselor, în special în venele mari, arterele mari şi arteriolelemici.Procesul este în esenţă opus vasoconstricţiei, careestedefinita caingustarea vaselor de sange.

 

Atunci când vasele de sange se dilata, fluxul de sange este crescut din cauzauneiscăderia rezistenţei vasculare. Prin urmare, dilatarea vaselor de sânge arteriale(în principal arteriole) determină o scădere a tensiunii arteriale. Răspunsul poate fi intrinsec(ca urmare a proceselor localedinţesutulincojurator) sau extrinsec(din cauza hormonilor sau a sistemului nervos). În plus, răspunsul poate fi localizatîntr-un anumit organ (în funcţie de nevoile metabolice ale unui anumit tesut,precumin timpul exercitiilor fiziceintense), sau poate fi sistemic (observatpe parcursul întregii circulaţiisistemice).

 

Medicamentelecare produc vasodilataţie sunt numite vasodilatatoare.

 

Funcţia primara avasodilataţieieste de a creşte fluxul de sânge în organism pentru tesuturilecare au nevoie cel mai mult. Acest lucruaparede multe ori caunrăspuns la o nevoie localizatade oxigen, dar poate apăreasiatunci când ţesutul în cauză nu primeşte suficientaglucoză,lipide sau alte elemente nutritive.Ţesuturilelocalizate utilizeazamai multe modalităţipentrua creşte fluxul de sânge, inclusiv vasodilatatoare de eliberare, în primul rând adenozina, în lichidul instersitial local, careestedifuzataînpaturilecapilaresiprovoacă vasodilataţie locală.Unii fiziologi au sugerat ca lipsa de oxigen în sine,este factorulcare cauzeaza paturi capilarecare pot fivasodilatatede hipoxiamuscularanetede avaselor de sangedinzona.Această din urmă ipoteză este postulataca urmare a prezenţei sfincterelor precapilare în paturilecapilare.Niciunadintre aceste abordări ale mecanismului de vasodilataţienu esteexclusivreciproc celeilalte.

 

Vasodilataţiaeste rezultatul relaxariiîn musculaturanetedadin jurul vaselor de sange. Această relaxare, la rândul său, se bazează pe eliminarea stimullilorpentru contractie, care depinde de concentraţiile intracelulare de ioni de calciu şi, în consecinţă, de fosforilarea lanţuluideproteine ​​contractilede miozina. Astfel, vasodilatatia, în principal,actioneazafie prin scaderea concentratiei de calciu intracelular, fie prindefosforilare de miozina. Există trei stimuliintracelulariprincipali  care pot duce la vasodilataţia vaselor de sange. Mecanismele specifice pentru a realizaaceste efecte variaza de la vasodilatator la vasodilatator.

 

Vasodilataţiasistemului nervos simpatic

 

Întrucât este recunoscutfaptulcă sistemul nervos simpatic joaca un roldeconsum în vasodilataţie, acesta este unul dintre mecanismele prin carevasodilatiase poate realiza. Maduva spinarii arenerviatâtpentruvasodilataţiecat si pentruvasoconstricţie. Neuronii care controleaza vasodilatareavasculara provin din hipotalamus.Unele stimularisimpaticealearteriolelor in muschii scheleticisuntmediatede epinefrina care acţioneazăasuprarepceptorilorβ-adrenergici aimusculaturii netede arteriolare.Cu toate acestea, s-a demonstrat că această stimulare simpatica joacă un rolmic, sau chiarnesemnificativ, in ceea ce priveste capacitateamuschiilorscheletici de a primi suficient oxigen, chiar la niveluri ridicate de efort.

 

În cazurile de stres emoţional, acest sistem poatefiactivat, rezultând în leşin datorită tensiunii arteriale scăzutede la vasodilataţie, care este menţionată ca sincopă vasovagală.

 

Alte mecanisme de vasodilataţie

 

Altifactorivasodilatatoriinclud:

• Absenţa unor niveluri ridicate de zgomot ambiental

• Absenţa unor niveluri ridicate de iluminare

• Adenocardunagonistaladenozinei, în primul rând folosit ca un antiaritmic

• Alfa-blocante (blocheazaefectul vasoconstructoraladrenalinei)

• Amil nitritulşi altinitriţi sunt adesea folositica un vasodilatator, cauzand ameteala si un sentiment de euforie

Peptid natriuretic atrial (PNA)- un vasodilatator slab

• Capsaicina (ardeiiute)

• Etanol (alcool)

Inductoridehistamina

• Inductori de oxid nitric

• Papaverina-un alcaloid găsit în mac(Papaver somniferum)

• Estrogen

 

Utilizări terapeutice ale vasodilatatoarelor

 

Vasodilatatoarelesunt folosite pentru a trata bolicum ar fi hipertensiune arterială, în care pacientul are o tensiune arterială anormal de mare, precumsiangina pectorala si insuficienta cardiaca congestiva, în care menţinerea unei presiuni arteriale reduce riscul pacientului de a dezvolta alte probleme cardiace.Inrosirea feteipoatesă fie un răspuns fiziologic la vasodilatatoare.Un inhibitor de fosfodiesterazălucrează pentru a creste fluxul de sange in penis prin vasodilataţie. Acesta poate fi, de asemenea, folosit pentru tratarea hipertensiunii arteriale pulmonare (HAP).

 

Vasodilatatoare naturale, fara efecte secundare

 

Vasodilatatoarelenaturale au capacitatea de a reduce tensiunea arterială în mod eficient, deoarece acestea au acelaşi efect sau rezultatefinaleca siblocantelecanalelor de calciu, inhibitorii deECA,siantagoniştiireceptorilorangiotensinei II.Acesteaproduc relaxareamusculaturii netede în peretii arterelor, care deschidarterelemai larg pentru a permite sa circule mai mult sange.

 

Existăcatevaplanteşinutrientibine cunoscutecare suntvasodilatatoare naturaleexcelente.

 

Sfeclaroşie este una dintre cele mai recente plante cercetate, carea dovedi ca poate scadeatensiuneaarterialaîn mod semnificativ, cu efecte prelungite de pana la24 de ore după consum.Sfecla rosiese amestecacu salivă şi bacterii pentru a produce nitrit.Atunci cand ajunge in tomac are loc o alta reactie-nitritulse transformă în oxid nitric sau re-intra în sistemul circulatorducand la deschidereavaselorde sange.

 

Telina,un membru al familiei morcov, este utilizatape scară largă de botanisti pentru multe boli.Este,de asemenea, cunoscutapentru` acţiunea vasodilatatoare, prin relaxarea musculaturii netede din peretii arterelor.Compusiiactivi suntphthalidele(3-n-butyl phthalide), care oferă aroma puternicaa telinei.

 

Telina are o dublă acţiune pentru a ajuta la scăderea tensiunii arteriale.Ca diuretic, telinanu producemodificarearaportuluide potasiu / sodiu atunci cand lichidul în exces este secretat,asa cum facunele diuretice.

 

Usturoiul, aşa cum ştim cu toţii, esterecunoscut ca unbun medicamentpentruotensiunearteriala crescuta. Datele disponibile în prezent sprijină cu fermitate dovada că posedă proprietăţicareproduc usoare efecte anti-hipertensive.

 

Usturoiul conţine compuşi eficienti, cum ar fi adenozinaalicina, şi Y-glutamylcysteine, printre altele. Unele cercetări sugerează că Y-glutamylcysteineleauun anumit efect asupra angiotensinei, împreună cu alţi compuşi care, la rândullor, relaxează musculatura netedă (Sendl et al., 1992), şi un alt studiu (Kaye et al, 2000.)adeterminat "activitatea vasodilatatoare semnificativă"aalicineipe patul vascular pulmonarlaşobolan.

 

Ginkgo biloba este una dintre plantele cele mai eficiente pentruotensiune arterialamarita.Ginkgobiloba are propritati dedilatarea vaselor de sange sipermiteo mai buna circulatie aoxigenuluiin creier pentru a îmbunătăţi memoria şipentrua ajuta pacienţiicu demenţă şiAlzheimer.

 

Magneziul acţionează prin stimularea producţiei de oxid nitric,asa cumse întâmplă, de asemenea, în timpul exerciţiuluifizic. Aceasta actiuneajuta la relaxarea si dilatareavaselorde sange,inse este nevoie de o doza corecta pentru a evita un dezechilibru de calciu.

 

Vascul este folosit pentru problemecu tensiunea arteriala, cardiace şi circulatorii,insatrebuie să fiefolositcu prudenţă.Dacă este luat în doze mari poate provoca intoxicaţii cardiace.

 

Efectele vasodilatatoare ale produselor naturiste Calivita

 

-Continutul de Gingko biloba siatioxidanti din copozitiaProtect 4Life, fac ca acest supliment nutritiv sa fie un excelentvasodilatator cu proprietati deosebite de oxireducere si de oxigenare profunda la nivel celular.

 

- Vitamina E este un atioxidant puternic care contribuie o functie optima a celulelor din intreg organismul.Vitamin E  Calivita are efect atiodidant si de reducere a tensiunii arteriale.

 

- Continutul de Aloe Vera,  alge marine si alti nutrienti  din compozitia Ocean 21 ajuta la reglarea tensiunii arteriale datorita efectului benefic asupra sistemului cardiovascular.

 

-  Complexul de vitamine si minerale din compozitia suplimentului nutritiv Senior Formula ajuta la prevenirea multor boli caracteristice varstei inaintate, precum hipertensiunea arteriala, boli cardiovasculare, boli osteoarticulare, deterioarea vederii si altele.


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Vasodilatator

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. Protect 4Life41.87 Ron1-1-090 tablete = 59 gDetalii Produs
2. Vitamin E53.64 Ron1-0-0100 capsule gelatinoase = 21,5 gDetalii Produs
3. Ocean 21201.99 Ron1-0-1Lichid 946 mlDetalii Produs
4. Senior Formula81.59 Ron1-1-090 tablete = 87 gDetalii Produs
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale

Simptome si semne

SimptomMentiuni

0 recenzii pentru Vasodilatator

  Adauga o recenzie

  Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
  Toate campurile sunt obligatorii *

  *   = 5 + 5

  Disclaimer
  Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.