Vanataie (echimoze)

Descriere Remediu Naturist

Echimozaestetermenul clinic pentru o vanataie. Echimozeleapare atunci când existăosângerare în straturilepielii, determinând modificări de culoare şi, uneori, umflături şi disconfort. Zona rănitasuferă de obicei mai multe, şi, uneori, vii, modificări de culoare în timpul etapelor de vindecare.Echimozele de obiceirezultăin urmatraumatismelorlanivelultesuturilor, cum ar fi o loviturile.Pot apărea, de asemenea, ca un simptom de tulburări hemoragice, leucemie, boli de ficat, precum şi alte condiţii de sănătate. Echimozelecare se dezvoltă fără traume cunoscute necesitaevaluarea unui medic pentru a determina cauza.

 

Semne si simptome

 

Cel mai adesea,echimozele sauvânătăilesunt cauzate de traumatismealevenelorde sânge în straturile dermice. Vânătăile mai adânci -vânătăi adânciin ţesut- potfi mult mai grave şipot aparea caun simptom de afectare musculară şi potenţial deafectare a altororgane - cazin carear trebui săsesolicite imediat asistenţă medicală.

 

Scurgerilede sange in tesutul din jurul prejudiciu da pielii un aspect întunecată şi modificări de culoare - de multe ori apar roşu, albastru şi violet.Vânătăile dispar in mod natural in timp,cu condiţiaca nu există niciun prejudiciu de bază neremediat. Contuziileminoresevindeca de multe oridefinitivîn termen de 5 până la 15 zile, in functie de severitate.

 

Deşi potsă apară vânătăi pe tot corpul,majoritateasunt concentrate lanivelulglezneisaula ingheieturile mainilor sipicioarelor deaorece loviturilede diverse obiecte, gen birouri, scaune saumese apar la acel nivel.Deoareceţesuturileşi muşchiise slabesc si se subtiazaodata cu inaintarea invarsta,launii oameni vânătăile apar mult mai usor.

 

Petesiile - ocauzamai putin comuna de vânătăi

 

Peteşiilesunt netede, inrosite siidentifica leziuni care rezultain urma uneisângerarimicroscopicesub suprafata pielii.Cel mai frecventacesteaapar pe picioare, deşi pot apărea oriunde pe corp. Prezenţa peteşiilor reflecta manifestareaunuisimptom care semnalează o stare de sănătate de bază, care determină un număr scăzut de trombocite, cum ar fi trombocitopenia, leucemia, mononucleozasau lupusul eritematos sistemic (LES). Trombocitele sunt prima linie de răspunsal organismuluiîn procesul de coagulare, împreunăcuagregarea, pentru a incetini sangerarea.Terapia antiplachetară, cum ar fi terapia cu aspirina adesea prescrisapentru persoanele cu risc de atac de cord sau accident vascular cerebral, blochează în mod intenţionat acţiunile trombocitelorşi poate duce, de asemenea, la peteşii.Aspectul de petesii, care adesea este brusc, necesită o evaluaremedicalarapidă.

 

Acestea pot apărea ca mai multe puncte mici rosii pe orice parte a corpului (cel mai frecventpepicioare). Cel mai adesea, acestea sunt multiple, şi pot sugeraexistenta uneiproblemegravede sănătate.Poate fi vorba, printre altele, de oinfecţie a valvelor inimii (endocardita) sau funcţia anormală a elementelorcare produc  inchegareasangelui(trombocitele).

 

Echimozele din spatele urechiipotindica faptul că există o fractură de craniu.Echimozelecare sunt ridicatein relief, ferme, multipleşi apar fără nici un prejudiciu potfi un semn de diferite tipuri de "boli autoimune" (boli in care organismul ataca propriile sale vase de sange). Fiecare dintre acestea ar trebui să fie evaluate de către un medic. Vânătăiledinjurul ombilicului (buricului)potfi un rezultatuluneisângerariîn interiorul abdomenului.

 

De cevanataileaparmai frecvent la anumite persoane decâtlaaltele?

 

Prejudiciului necesarpentru a produce o vanataie variază în funcţie de vârstă.La un copil este nevoie de putinaforţăpentru aprovoca o vanataie,iar la persoanele in varstachiarsiumflaturileminore si zgarieturile pot produce echimoze extinse, sauvânătăi. Vasele de sange devin mai fragileodata cu inaintarea invarsta, si echimoze pot să apară chiar şi fărăunprejudiciu prealabil.

 

Aspectul si durata vanataii pot fiafectate deanumitemedicamente care interfereaza cu coagulareasângelui (şi, astfel, provoca mai multa sângerareîn piele sau tesuturi). Aceste medicamente includ mai multe medicamente prescrisepentruartrita,numite antiinflamatoarenesteroidiene (de exemplu, ibuprofen [Advil, Nuprin] şi naproxen [Aleve]), precum şialte medicamente, cum ar fi aspirina. Warfarinaeste adesea prescrisade către medici în mod special pentru a preveni coagularea la pacienţii care au avut cheaguri de sânge la nivelul picioarelorsau inimii. Warfarina poate provocaechimozedeosebit de grave, în special în cazul în care nivelul de medicamente devine prea mare. Medicamentele pe baza de cortizonpromoveazavânătăileprin creşterea fragilitatiivaselormicide sangedin piele. În plus,lapacienţii cu probleme de coagulare mostenite (cum ar fi hemofilia) sau probleme de coagulare dobândite (de exemplupacienţii cu boli hepatice, cum ar fi ciroza),se potdezvoltavanataiextinsesausangerari carechiarpot puneviaţa în pericol.

 

Cum să scapamde vânătăi ?

 

Unelepersoanedezvolta vanatai mult mai usor decat altele.Persoanele careobtinvânătăifoarte usor au nevoie de crestereacantitatii debioflavonoide din dieta lor. Capilareledevinmai puternicecu ajutorulbioflavonoidelor,reducand sansele de sangerare print-o mai buna rezistenta la deteriorare.Alimentele care sunt bogate în bioflavonoide includ broccoli, ardei verzi, lamai si macese. Aceste alimente sunt, de asemenea, anti-inflamatoare. Se recomandăsuplimentarea cuvitamina C, în plus faţă de suplimentarea cubioflavonoide, pentru a îmbunătăţi absorbţia.

 

Există mai multe tratamente diferite pentru vanatai, inclusiv varza. Frunze de varza sunt foarte bune pentru tratarea vânătăilor, deoarece acestea au proprietati anti-inflamatorii şide asemenea actioneaza benefic asupraumflaturilor.

 

Pentru leziuni minore - vânătăilagambe, incheieturile mainilor, glezne si picioare - există două opţiuni. Una –se poateaştepta pentrucavânătăilesa se estompeze in timp, saucea de-a doua – se potfolosi tratamente de îngrijire a pielii pentrua ajuta la accelerarea vindecariisi pentru a ajuta la usurarea sensibilitatii.

 

Vânătăile suntfoartebine tratate prinutilizarea produselor care conţin concentraţii de vitamina K, ulei de Emu, Aloe vera sidoferiteextracte botanice sauextracte dinplante.

 

Vitamina Ks-ademonstrat a fi beneficanu numai pentru a ajuta la restabilirea sănătăţii capilarelor, cisipentru a ajuta laeliminareacoagularii,echimozelor si ladecolorare.Vitamina Keste un ingredient comun in venelepaianjen, cremele de tratament pentru reducerea roşeteişi decolorareavenelorinestetice înfundate sau disfuncţionale.Aloeveraajuta la calmarea pielii şi promoveazadezvoltarea de colagen, iaruleiulde Emu este un anti-inflamator, care ajutăla patrunderea ingredienteloractive adânc în straturile pielii deteriorate sau traumatizate.

 

Un alt tratamentpopular pentru vanataieste de arnica.Aceasta are proprietăţi anti-inflamatorii şi antiseptice si functioneaza binein reduceradurerii.Se foloseste direct pe piele ca parte a aunui bandaj.

 

Patrunjelulfunctioneaza bine ca tratamentpentruvânătăi, deoarece acesta este capabilsareducadimensiunea vaselor mici de sânge. Cel mai bun mod de a utiliza pătrunjelulpentru vânătaie este de a aplica o mana de patrunjel zdrobit direct pe zona afectata. Repetarea actiuniiîn mod regulat pe parcursul a câteva zileva reduce aspectul de vânătăi.

 

Remediu naturist pentru vanatai cu produse Calivita

 

- C Plus Calivita este o combinatie de vitamina C si bioflavonide, pentru o absorbtie si oeficienta mai buna. Bioflavonoidele, impreuna cu vitamina C intaresc rezistenta vaselor de sange, previn aparitia vanatailor la un impact usorsilereduc intesitatea.


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Vanataie (echimoze)

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. C Plus37.08 Ron1-1-0100 tablete = 65 gDetalii Produs
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale

Simptome si semne

SimptomMentiuni

0 recenzii pentru Vanataie (echimoze)

  Adauga o recenzie

  Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
  Toate campurile sunt obligatorii *

  *   = 7 + 2

  Disclaimer
  Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.