Uretrita

Descriere Remediu Naturist

 

Simptomele uretritei

Aproximativ 25% dintre pacienti cu uretrita non-gonococica nu prezinta simptome, fiind depistata de obicei la invetigatiile de rutina, sau atunci cand partenerul de sex a depistat-o. Până la 75% din femeile cu infecție cauzata de Chlamydia trachomatis sunt asimptomatice.

• Simptomele la barbati

Barbatii cu uretrita pot prezenta una sau mai multe dintre urmatoarele simptome:

- o senzatie de arsura in timpul urinarii

- mancarime sau arsura in apropierea deschiderii penisului

- prezenta sangelui in sperma si / sau urina

- secretii anormale din penis.

 • Simptomele la femei

Unele semne de uretrita la femei includ:

- nevoia  a  urina mai frecvent

- disconfort in timpul urinarii

- dureri in zona abdominala

- temperatura ridicata a corpului

- frisoane

- o nevoie mai urgenta de a urina

- o secretie anormala din vagin

Unele persoane cu uretrita de multe ori nu prezinta nici un simptom evident. Acest lucru este valabil mai ales pentru femei. La barbati, simptomele pot fi tacute in cazul in care uretrita s-a dezvoltat ca urmare a unei infectii cu Chlamydia sau, ocazional, cu Trichomonas.

Cei mai multi pacienti cu uretrita nu par bolnavi si nu prezinta semne de sepsis, precum febra, tahicardie, tahipnee sau hipotensiune arteriala.

 

Cauzele care ar putea duce la uretrita si clasificari

Uretrita poate fi: gonococica, non-gonococica, sau mixta.

Uretrita gonococica (80% din cazuri) este cauzata de Neisseria gonorrhoeae, care este un diplococ intracelular gram-negativ. Uretrita gonococica are o perioada de incubatie mai scurta decat uretrita non-gonococica. Debuteaza cu disurie sisecretie purulenta.

Uretrita non-gonococica(UNG), care cuprinde 50% din cazuri, are o perioada de incubatie mai lunga decat uretrita gonococica. Debuteaza cu disurie sau, mai rar, cu o secretie mucopurulenta. Pacientii cu aceasta forma de uretrita sunt mult mai des asimptomatici decat sunt pacientii cu uretrita gonococica.

 

Cauzele identificate de obicei in uretrita non-gonococica includ:

- Chlamydia trachomatis (15-55% din cazuri)

- Ureaplasma urealyticum (40-60% din cazuri)

- Mycoplasma hominis (5-10% din cazuri)

- Trichomonas vaginalis (<5% din cazuri)

 

Numarul de microorganisme cu dezvoltare rapida implicate in uretrita non-gonococica este in crestere si include mai multe specii de Mycoplasma si Ureaplasma. Organismul cauzal nu poate fi identificat la majoritatea pacientilor cu UNG.

In cazuri rare uretrita poate fi legatăsde limfogranulomul veneric, herpes simplex, sifilis, micobacterii, sau infecyii ale tractului urinar cu stricturi uretrale. Alte cauze rare, dar raportate de UNG, includ anaerobi, adenovirus, citomegalovirus și streptococ.

Uretrita mixta poate fi cauzata atat de factori implicati in uretrita gonococica cat si in UNG. Astfel se pot explica unele esecuri de tratament. Aceasta variants ar trebui sa fie, de asemenea, luata in considerare la pacientii infectati cu HIV.

Exista, de asemenea virusi care pot duce la dezvoltarea de uretrita. Acestia includ papilomavirusul uman (HPV), virusul herpes simplex si citomegalovirusul.

 

Incidenta si factori de risc

Pana la 75% din femeile cu uretrita pot fi asimptomatice sau conditia poate aparea impreuna cu cistita, vaginita, sau cervicita. Barrbatii homosexuali sunt supusi unui un risc mai mare de uretrita decat barbatii heterosexuali sau femeile, in general.

Uretrita poate sa apara la orice persoana activa sexual, dar incidenta este mai mare in randul persoanelor cu varsta intre 20-24 de ani.

Anumite practici sexuale pot mari sau micsora probabilitatea de uretrita secundara unei BTS ( boala cu transmitere sexuala) contractanta:

- Utilizarea prezervativelor

- Varsta la primul contact sexual

- Numarul de parteneri sexuali

- Preferintele sexuale

- BTS anterioare

 

Masuri de prevenire pentru uretrita

Multe dintre bacteriile care cauzeaza uretrita pot fi transmise prin contact sexual. Din acest motiv, practicarea sexului protejat este o masura importanta de prevenire. Sfaturile de mai jos pot ajuta la reducerea riscului de aparitie:

- Evitati  relatiile intime cu mai multi parteneri

- Utilizati prezervative de fiecare data cand faceti sex

- Faceti-va analize de rutina cu regularitate

- Protejati-i pe ceilalti. Daca aflati ca aveti o infectie cu transmitere sexuala, informati si persoanele care credeti ca ar putea fi de asemenea, infectate

- Consumati multe lichide pentru sanatatea tractului urinar

- Urinati de fiecare data dupa actul sexual

- Evitati alimentele acide

- Evitati expunerea la spermicide.

 

Complicatiile care pot aparea in urma uretritei

Uretrita poate fi adesea tratata cu medicamente rapid. In cazul in care nu este tratata, efectele pot fi de durata si destul de grave. Infectia se poate raspandi in alte parti ale tractului urinar, inclusiv uretere, rinichi si vezica urinara.

In plus, infectiile cu transmitere sexuala pot afecta sistemul de reproducere de-a lungul timpului. Ele pot duce chiar la infertilitate. Din aceste motive, simptomele de uretrita nu ar trebui sa fie ignorate si ar trebui sa se consulte un medic cat mai curand posibil, pentru un tratament de succes si evitarea complicatiilor ce pot aparea.

 

Tratament naturist pentru uretrita cu produse Calivita

URX - este un produs naturist creat special pentru tratamentul si prevenirea infectiilor urinare. Contine un mixt de plante valoroase cu efecte diuretice, antiinflamatoare, antiseptice, antifungice, antibacteriene.

ParaProteX – acest produs are o puternica actiune antiseptica si este foarte eficient in infectii bacteriene, ca antiinflamator si antiparazitar. Ofera rezultate bune bune in tratamentul infectiilor urinare de totl felul, inclusiv cele produse de E. coli. ParaProteX la copii - trateaza cu succes infectiile urinare ale copiilor, fara efecte adverse si riscuri pentru sanatate.

Garlic Caps –  este un produs pe baza de extract de usturoi, cu un puternic efect antibiotic si antiseptic. De asemenea, stimuleaza imunitatea si ajuta in infectii cu bacterii, fungi, paraziti si virusi. Da rezultate foarte bune in tratamentul infectiilor urinare.

OxyMax – oxigenul molecular stimuleaza puterea naturala a organismului de a lupta cu bacteriile si virusii. Da rezultate foarte bune in imunitate scazuta, infectii urinare, TBC, candidoza, herpes. 


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Uretrita

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. URX102.20 Ron1 - 1 - 160 tableteDetalii Produs
2. ParaProteX125.20 Ron1 - 1 - 1100 tablete = 100 gDetalii Produs
3. Garlic Caps65.89 Ron2 - 2 - 2100 capsule gelatinoase = 68.5 gDetalii Produs
4. OxyMax185.20 Ron1 - 1 - 060 ml solutieDetalii Produs
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale

Uretritaeste o conditie la nivelul uretrei a carei cauza principala este o infectie – aceasta poate irita si inflama uretra prezentand discomfort si alte simptome neplacute, sau poate fi asimptomatica. Atat barbatii, cat si femeile pot dezvolta uretrita, insa femeile prezinta un risc mai mare. 

Simptome si semne

SimptomMentiuni

0 recenzii pentru Uretrita

  Adauga o recenzie

  Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
  Toate campurile sunt obligatorii *

  *   = 5 + 1

  Disclaimer
  Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.