Unghii cu pete albe

Descriere Remediu Naturist

Leuconichia este o condiție a unghiilor care se manifesta ca o schimbare a culorii acestora, parțiala sau în întregime. Această boală poate fi cauzata de probleme sistemice sau mai frecvent, aceasta este o tulburare genetică. Unghiile pare să aibă o forma si un aspect standard, cu excepția faptului că uneori devin albe. Acest lucru este cauzat de prezența "celulele parakeratozice". Aceste celule au un nucleu neamenajat și voluminos, care conțin "keratohialina". Această variație celulara determină reflectarea de lumina și face să apară pete de un alb opac.

 

Tipuri de leukonichie

 

Leukonichia adevarata

 

Acest tip de este rupt în două variante, leukonichia total și parțială. Diferența pare să se afle în cantitatea de pete albe pe unghie.

 

• leukonichia totala este o conditie autosomala dominanta. Alte circumstanțe care pot determina leukonichia totală să apară sunt: lepra, febra tifoida, medicamente citotoxice, roaderea unghiilor.

• leukonichia partiala este văzută ca o fază de leukonichie totala. Cele mai frecvente cauze sunt: metastatic carcinom, tuberculoza, lepra.

 

Pseudo leukonichia

 

Acest lucru se întâmplă atunci când apare o decolorare a unghiilor ca urmare a unei modificări în patul unghiilor. Pseudo leukonichia are trei forme diferite:

 

• unghiile lui Terry - Acest lucru afecteaza majoritatea unghiilor si le face multi-colorate. Majoritatea unghiiei este alba, iar restul roz sau maro.

• unghiile lui Muhrecke - unghiile par să aibă mai multe benzi albe transversale

• unghiile jumătate și jumătate – o jumatate din unghie este alba si cealata jumatate este maronie.

 

Cauze si simptomele leukonichiei

 

Leukonichia totala este o condiție în care decolorarea completă a unghiilor loc și, prin urmare, unghiile par complet albe. Aceasta este, de obicei, o tulburare genetică, însă poate fi, de asemenea, cauzata mai târziu în viață. Cauzele de leukonichie totala includ nivelele joase de albumină, insuficiență hepatică, insuficiență renală, absorbtia necorespunzatoare a proteinelor. Leukonichia partiala poate fi cauzata de mai multe motive, cum ar fi un prejudiciu la baza unghiei, chimioterapie, ciroza, anemie, colita ulcerativa, deficit de vitamine, zinc si alti nutrienti, infecții fungice, otravirea cu arsenic. În cazul copiilor, leukonichia poate fi cauzata de roaderea frecventa a unghiilor. De asemenea, trebuie remarcat faptul că utilizarea frecventă a vopselelor de unghii sau de substanțe chimice dăunătoare pe unghii este, de asemenea, una dintre posibilele cauze ale acestei afectiuni. În această condiție, petele albe sau liniile apar pe unghii. Unghiile, de asemenea, apar anormale si fragile.

 

Petele albe pe unghii si deficientele

 

Deficienta de zinc

 

În ciuda faptului că, de obicei, petele albe sunt rezultatul unei traume fizice minore, studiile au arătat că, uneori, pot fi rezultatul unui deficit de zinc.

 

Interesant în această perspectiva este faptul ca pare a fi o legătură între defincienta de zinc si trauma: stresul! S-a observat că petele albe de obicei apar pe unghii atunci când se experimenteaza o cantitate mai mare de stres decat de obicei.

 

Cine ar putea fi sensibil la deficienta de zinc?

 

• Cei care transpira mult sau fac efort fizic intens

• Persoanele care iau medicamente - de exemplu, contraceptive orale, antiacide, antibiotice

• Cei cu ulburări digestive care duc la lipsa de absorbție, cum ar fi diaree persistentă și boli inflamatorii intestinale, cum ar fi boala Crohn sau colita ulceroasa.

• Cei cu un consum ridicat de cofeina si alcool

• Persoanele stresate

• Diabeticii si cei cu boli hepatice sau renale

• Femeile insarcinate si in perioada postnatala.

• Adolescenții care sunt în creștere și în dezvoltare de hormoni sexuali

• Copiii încrestere

• Veganii sau vegetarienii din cauza consumului ridicat de alimente, cum ar fi cereale integrale, orez, porumb si legume. Acestea sunt bogate in fitați, care pot bloca absorbtia zincului.

 

Deficitul de proteine

 

Dacă nu se obtin suficiente proteine ​​dietetice, pierderea este adesea descoperita în aspectul unghiilor. Ar putea să înceapă să vadă benzi orizontale albe care se extind în întreag patul unghial, numite liniile lui Muehrcke. Aceste linii nu vor crește cu unghia, deoarece sunt pe patul unghial, nu in unghie. Ele dispar, de obicei, atunci când nivelul de proteine ​​a reveni la normal, deși în cazuri rare, ele pot indica, de asemenea, boli de ficat. Pentru a testa dacă liniile dvs. sunt linii Muehrcke, apăsați pe unghie. În cazul în care liniile dispar, aveți linii lui Muehrcke.

 

Deficitul de calciu

 

Exista o convingere larg raspandita ca deficitul de calciu provoaca leukonichie - aceasta credinta populara nu este adevarata.

 

Deficiențe de vitamine

 

Se tot vorbeste despre faptul ca deficientele de vitaminele A, C, E sau B12 pot fi motive pentru pete albe pe unghii. Aceste conexiuni rămân în mare parte neconfirmate.

 

Tratament pentru pete albe pe unghii

 

Tratamentul de leukonichie depinde de cauza, și, prin urmare, prima metodă implicata în tratament este diagnosticarea cauzei care produce această condiție. Se efectueaza  teste de sânge pentru a determina daca exista deficiente nutritionale și si se verifica antecedentele medicale care pot fi responsabile pentru cauzarea leukonichiei. Ca urmare, exista diferitele metode de tratament.

 

Leukonichia totala, cauzata de ficat sau tulburări renale poate fi tratata prin tratarea condițiilor de bază.

 

Pe de altă parte, leukonychia partiala este mult mai ușor de tratat. În cazul în care este cauzata de deficienta de vitamine și zinc, medicul poate prescrie o dieta bogata in aceste alimente, în scopul de a corecta deficienta. Legumele cu frunze verzi și produsele din cereale integrale contin cantitati mari de zinc.

 

În cazul în care este cauzata de anemie, medicul va prescrie medicamente pentru a trata anemia. Anemie feripriva poate fi, de asemenea, tratata prin urmarea unei diete bogate in fier.

 

Alte condiții, cum ar fi colita ulcerativa sau ciroza hepatică pot fi, de asemenea, tratate cu ajutorul medicamentelor.

 

Așa cum am menționat mai sus, nivelurile mici de proteine ​​sau hipoproteinemia este, de asemenea, unul dintre motivele pentru leukonichia. Acest lucru poate fi de asemenea tratat cu ajutorul medicatiei.

 

În sfârșit, în cazul în care aceasta conditie este cauzata de roaderea frecventa a unghiilor sau folosirea de vopsea de unghii, aceste practici ar trebui evitate pentru a preveni formarea de pete albe.

 

Ar trebui remarcat faptul că, în cele mai multe cazuri, conditia este cauzata de o deficienta nutritionala, și foarte rar din cauza altor condiții severe.

 

Creșterea cantității de cereale, legume și fructe cu coajă lemnoasă și folosirea unui supliment de zinc este un bun tratament dar si o metoda preventiva.

 

Cu toate acestea, este înțelept să se consulte un medic în cazul în care observați pete albe pe unghii de care nu reusiti sa scapati.

 

Suplimente nutritive Calivita de ajutor in unghii cu pete albe

 

- Complexul de vitamine B, Stress Management B Complex, ajuta la completarea carentelor de aceste vitamine, si prin urmare la echilibrarea nutrientilor din organism, care ajuta la prevenirea si tratarea petelor albe pe unghii. De asemenea, aceste vitamine B au un rol foarte important in reducerea stresului.

 

- Zincul sub forma chelatata pentru eliberare prelungita si eficienta maxima,  sub forma Chelated Zinc, ajuta la completarea si echilibrarea nivelului de zinc, impiedicand astfel deficientele acestui mineral, care pot fi responsabile pentru aparitia de pete albe pe unghii.


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Unghii cu pete albe

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. Stress Management B Complex90.00 Ron1-0-0100 tablete = 127 gDetalii Produs
2. Chelated Zinc48.00 Ron0-0-1100 tablete = 30 gDetalii Produs
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale


Simptome si semne

SimptomMentiuni

0 recenzii pentru Unghii cu pete albe

  Adauga o recenzie

  Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
  Toate campurile sunt obligatorii *

  *   = 8 + 2

  Disclaimer
  Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.