Pre si postoperator

Descriere Remediu Naturist

Ingrijirea preoperatorie

 

Îngrijirea preoperatorie este pregătirea și managementul unui pacient inainte de interventia chirurgicala. Aceasta include atât pregătirea fizică cat și psihologică.

 

Pacienții care sunt fizic si psihic pregatiti pentru chirurgie tind să aibă rezultate chirurgicale mai bune. Informarea preoperatorie satisface nevoia pacientului de informații privind experiența chirurgicala, care, la rândul său, poate atenua cele mai multe dintre temerile sale. Îngrijirea preoperatorie este extrem de importanta înainte de orice procedură invazivă, indiferent dacă procedura este minim invaziva sau o formă de intervenție chirurgicală majoră.

 

Îngrijirea preoperatorie implică mai multe componente, și poate fi făcuta cu o zi inainte de interventia chirurgicala in spital, sau in timpul saptamani inainte de operatie in ambulatoriu.

 

Pregatirea fizica

 

Pregătirea fizică poate consta dintr-un istoric medical complet si examenul fizic, inclusiv fundalul chirurgical și  de anestezie al pacientului. Pacientul trebuie să informeze personalul medical dacă a avut vreodată o reacție adversă la anestezie (cum ar fi soc anafilactic), sau dacă există un istoric familial de hipertermie maligna. Testele de laborator pot include hemoleucograma completă, electroliți, timp de protrombină, timpul de tromboplastină parțial activată, si sumar de urina. Pacientul va avea cel mai probabil o electrocardiograma (EKG), în cazul în care are o istorie de boli cardiace, sau este de peste 50 de ani. Un examen la piept cu raze X se face în cazul în care pacientul are o istorie de boli respiratorii. O parte din pregătirea preoperatorie include evaluarea factorilor de risc care ar putea afecta vindecarea, cum ar fi abuzul de droguri sau de alcool, deficiențe nutriționale, utilizarea de steroizi, radiatii sau chimioterapie, , sau boli metabolice cum ar fi diabetul. Pacientul ar trebui să ofere, de asemenea, o listă cu toate medicamentele, vitaminele, suplimente pe bază de plante și produsele alimentare pe care le folosește. Suplimentele sunt adesea trecute cu vederea, dar pot provoca reacții adverse atunci când sunt folosite împreună cu anestezice generale (de exemplu, sunătoare, rădăcină de valeriană). Unele suplimente pot prelungi timpul de sângerare (de exemplu, usturoi, ginkgo biloba).

 

Pacienții malnutriți sunt la risc mai mare de morbiditate si mortalitate perioperatorie și postoperatorie, comparativ cu pacienții bine hraniti. Sprijinul nutritiv preoperator timp de 7 până la 10 zile este benefic la pacienții malnutriți si a căror intervenție chirurgicală poate fi amânată atât de mult.

 

Formulele de crestere a imunitatii sunt destinate pentru a susține funcționarea sistemului imunitar la pacientii stresati. Malnutritia este asociata cu rezultate negative la pacienții cu interventii chirurgicale. Deși este dificil să se stabilească o relație de cauzalitate, este cunoscut faptul că malnutriția poate afecta vindecarea ranilor si imunocompetenta, dar si scaderea functiei musculare cardiace și respiratorii.

 

În plus, pacienții malnutriți supusi unei interventii chirurgicale au rate mai mari ale morbidității și mortalității, precum și perioade mai lungi de spitalizare, comparativ cu pacienții hraniti în mod corespunzător.

 

Sprijinul nutritiv este indicat la pacienții care nu doresc să consume sau nu sunt capabili sa digere, sau sa asimileze nutrienti adecvati din alimente.

 

Ce vitamine ar trebui să vă luați înainte de o interventie ghirurgicala?

 

Indiferent de partea corpului care este supusa unei interventii chirurgicale, procesul de vindecare este aceeași. "Tesutul traumatizat" chirurgical (piele, muschi, oase, cartilagii, tendoane, etc) nu se vindeca prin magie, ci mai degrabă, corpul reconstruieste și repara tesutul la nivel celular. Acest lucru implică blocuri energetice și nutritive de construcție pentru a sprijini procesul de vindecare.

 

Organismul poate fi solicitat pentru a vindeca taieturi / răni minore și extracții dentare, pana la proceduri reconstructive majore. Desigur, cu cat chirurgia este implicata mai mult cu atat mai multe ceri sunt plasate pe corp. Vindecarea începe la momentul prejudiciului și implică o serie de reacții orchestrate biomecanic.

 

• Vitamina C: necesara pentru a construi și reface colagenul in intreg organismul. Vitamina C este, de asemenea, un antioxidant puternic, care sprijină răspunsul imun.

 

• Vitamina A: sprijină funcționarea sistemului imunitar și ajuta la consolidarea colagenului. De asemenea, este necesara pentru dezvoltarea osoasă.

 

• Zincul: un mineral esential utilizat in reactiile enzimatice implicate în vindecarea plăgilor si regenerarea și repararea țesuturilor.

 

• Vitamina K: de ajutor in raspunsul natural de coagulare a sângelui și este importanta pentru sanatatea oaselor.

 

• Vitaminele B: necesare in metabolismul celular, repararea țesuturilor și sprijinul imunitar.

 

• Vitamina D si Calciu: Importante pentru sanatatea oaselor.

 

• Magneziu: mineral implicat în aproximativ 300 de reactii biochimice.

 

• Aminoacizi (L-arginina, L-glutamina): doi amino-acizi cheie pentru repararea ranilor si functia sistemului imunitar.

 

Ingrijirea postoperatorie

 

Ingrijirea postoperatorie începe în sala de recuperare și continuă de-a lungul perioadei de recuperare. Preocupările critice sunt starea cailor respiratorii, controlul durerii, starea mentala si vindecarea ranilor. Alte preocupări importante sunt prevenirea retenției de urinară, a constipației, trombozei venoase profunde, și variabilitatea BP (mare sau mică). Pentru pacienții cu diabet zaharat, nivelurile plasmatice de glucoza sunt monitorizate îndeaproape la fiecare 1-4 ore, pana cand pacientii sunt trezi si mananca, deoarece controlul glicemic îmbunătățește rezultatul.

 

Cumse promoveaza procesul de vindecare chirurgicala

 

Chirurgia poate fi un proces foarte dureros și greude suportat. Din fericire, există anumite suplimente care pot fi luate înainte și după intervenția chirurgicală pentru a pregăti corpul pentru procesul complicat de reparare în sine. Unele suplimente nutritive ajuta la vindecarea ranilor mai repede în timp ce altele reduc vânătăile, umflăturile și disconfortul, cum ar fi durerea și mâncărimea.

 

Următoarele vitamine, minerale si antioxidantisunt recomandate pentru a promova vindecarea chirurgicala:

 

• Vitamina C: suplimentarea este foarte recomandata de către experți. Aceasta ajută la promovarea vindecarii si este nutrientul cheie necesar pentru a produce colagen, care contribuie la vindecarea tesutului. Fără cantitati corespunzătoare de vitamina C vindecarea adecvată nu este posibilă. Completarea aportului de vitamina C înainte, în timpul și după operație este recomandata in special pentru cei care fumeaza si pentru cei care, din alte diverse motive, riscă să fie deficitari.

 

Unul dintre cele mai importante supliemnte este zincul. Cercetarile medicale au aratat ca suplimentarea cu acest mineral poate crește viteza de vindecare în mod dramatic. Zincul a redus timpul de vindecare după o intervenție chirurgicală cu 43% în unele cazuri. Acesta joacă un rol vital în sistemul imunitar, poate reduce inflamația, dezvoltarea bacteriilor, și contribuie la crearea de tesut cicatricial, în timp ce un deficit poate ingreuna cicatrizarea.

 

• Vitaminele B tocmai au fost recent observate pentru beneficiile lor în procesul de vindecare. Complexul B accelereaza vindecarea ranilor, cresterea sintezei de proteine ​​și cantitatea de celule de reparații la rana. De asemenea, previn inflamarea excesiva. Vitamina B5 este deosebit de benefic aimediat după ce rana se produce.

 

• Quercetina, un pigment de plante natural gasit in alimente cum ar fi ceapa, este un bioflavonoid. Aceasta promovează eliberarea de histamină în organism și, astfel, acționează ca un anti-inflamator. De obicei, dupa operatie inflamatia este un răspuns comun al organismului. În timp ce este perfect normal, poate fi destul de incomod si uneori dureros. Quercetina este cunoscuta pentru proprietatile sale anti-inflamatorii De asemenea, este benefica in accelerarea procesului de vindecare.

 

• Un alt supliment important este vitamina A, necesara in cresterea celulelor (mai ales formarea de celule epiteliale și osoase), care este foarte importanta în procesul de vindecare, care are loc după o intervenție chirurgicală. Este cunoscut pentru a activa producția de tesut conjunctiv, inclusiv colagen (promovează sinteza tesutului), și ajută la formarea de noi vase de sange, ceea ce este necesar în țesutul nou format. Vitamina A imbunatateste, de asemenea, rezistenta la infectii prin stimularea functiei imunitare a organismului.

 

Proteinele  se descompun in aminoacizi. Acestia sunteste absolut esentiali pentru vindecarea corespunzatoare. Mai ales L-arginina si glutamina sunt foarte importante și frecvent utilizate pentru a scurta timpul de recuperare post-chirurgicala. Ele pot creste cantitatea de colagen, ajuta celulele albe din sânge și lupta împotriva infecțiilor bacteriene.

 

De ce iau suplimente dupa operatie?

 

Aportul alimentar influențează toate procesele biologice și chimicedin corp. Aceste procese afectează durata si modul de recuperare dupa interventia chirurgicala.

 

Mentinerea unuiregim alimentar sănătos, bine echilibrat, optimizat cu suplimente adecvate, (de exemplu, vitamine, antioxidanti si minerale) poate îmbunătăți procesul de vindecare postoperatorie. Studiile arată că ratele de recuperare pot fi reduse dramatic în unele cazuri.

 

Malnutriția duce la o în vindecarea mai lenta și mai puțin optimă a organismului. Unii oameni pot avea o deficienta care poate provoca anumite complicatii post-chirurgicale. Acestea includ inflamație, infecție, iar rănile nu sunt corect vindecare. Epuizarea unuia sau mai multor minerale si vitamine poate avea o influență majoră, negativa asupra procesului de vindecare.

 

Suplimente nutritive Calivita de ajutor pre si postoperator

 

- Coenzima Q10 impreuna cu alte elemente antioxidante din compozitia Coenzime Q10, precum vitamina A, E si seleniu, vin in ajutorul persoanelor care vor sa isi intareasca organismul inainte si dupa interventii chirurgicale. Aceste substante nutritive sunt foarte importante pentru sistemul imunitar si buna functionare a intregului organism, oferind o recupare optima.

 

- Adultii si batranii isi pot completa toate deficientele nutritionale cu ajutorul suplimentului natural Senior Formula, care contine toate elementele importante de care organismul are nevoie pentru a functiona si a se vindecacorespunzator.

 

-Mangostenul din compozitia ZenThonic prezinta proprietati imunostimulatoare si de revitalizare, fiind de mare ajutor mai ales in perioada de recuperare postoperatorie.


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Pre si postoperator

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. Coenzime Q1083.49 Ron1-1-030 capsule = 14.4gDetalii Produs
2. Senior Formula75.99 Ron1-1-090 tablete = 87 gDetalii Produs
3. ZenThonic189.20 Ron1-0-1Lichid 946 mlDetalii Produs
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale


Simptome si semne

SimptomMentiuni

0 recenzii pentru Pre si postoperator

  Adauga o recenzie

  Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
  Toate campurile sunt obligatorii *

  *   = 7 + 3

  Disclaimer
  Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.