Pielonefrita (infectie renala)

Descriere Remediu Naturist

 

Ce se intampla in conditii normale?

Functia rinichilor este aceea de a elimina deseurile din organism sub forma de urina. Urina calatoreste de la rinichi catre vezica urinara, fiind excretata prin uretra. Rinichii, atunci cand sunt sanatosi au un mediu steril, nu sunt infectati cu bacterii. Totusi, bacteriile pot uneori ajunge la rinichi prin intermediul uretrei - aceste bacterii cauzeaza infectii urinare care ulterior ajung la rinichi, daca nu sunt tratate la timp.

 

Care sunt semnele si simptomele de pielonefrita?

Simptomele pielonefritei sunt durerea si sensibilitatea localizate in partea din spate a corpului, intre coaste si sold, insotite de febra, frecventa/urgenta in urinare si urinare dureroasa. Greata si varsaturile sunt manifestari ce pot apare adesea. Simtome mai putin frecvente sunt ameteala, confuzia sau pierderea constiintei, ca urmare a sepsei si socului in forma cea mai grava de pielonefrita ( acest lucru se intampla atunci cand bacteriile care au provocat infectia patrund in fluxul de sange).

Deoarece poate pune viata in pericol, este important sa se solicite ajutor medical daca exista simtome ce ar putea sugera existenta pielonefritei. Exista multe alte probleme pelviene si abdominale care au simptome ce mineaza pielonefrita, cum ar fi pietrele la rinichi sau apendicita. Si acestea pot pune viata in pericol, motiv pentru care consultul medical este absolut necesar.

 

Care sunt cauzele pielonefritei?

Pielonefrita este cauzata de bacteriile care intra in uretra, calatoresc catre vezica urinara si provoaca cistita, iar de aici ajung la rinichi, daca nu se intervine la timp. Prelungirea unei infectii urinare care sa ajunga la rinichi nu este o conditie frecventa, dar este una foarte grava.

 

Pielonefrita va deteriora rinichii?

Da, pielonefrita netratata poate afecta rinichii si poate duce la insuficienta renala sau, mai putin frecvent, la insuficienta renala completa. Acest lucru se poate intampla din cauza deteriorarii legate de infectia directa a rinichiului, precum și datorita daunelor secundare produse de fluxul sangvin inadecvat la rinichi, daca se produce sepsis.

 

Bacteriile care cauzeaza pielonefrita sunt rezistente la antibiotice?

Da, bacteriile pot fi rezistente la unele antibiotice, dar, de cele mai multe ori, nu la toate. Urocultura si analizele de sange vor stabili care antibiotice sunt cele mai bune pentru fiecare pacient in parte. Tratamanetele naturiste cu efect antibiotic pot fi de mare ajutor ca o completare la tratamentul prescris de medic. Acestea fortifica imunitatea si sunt eficiente impotriva tuturor bacteriilor, chiar si cele rezistente la antibiotic.

 

Care sunt factorii de risc pentru pielonefrita?

Cistita este infectia cea mai frecventa la femei, iar prelungirea acesteia poate duce la pielonefrita, desi cazurile sunt destul de rare – dar severe. Riscul de pielonefrita este mai crescut in timpul sarcinii, daca exista o obstructie a sistemului urinar ( de la o piatra la rinichi, de exemplu), daca exista anomalii ale sistemului urinar ( sunt intalnite adesea la femei tinere, dar si la adulti, datorita diverticulilor), in caz de diabet zaharat, sau atunci cand sistemul imunitar este compromis. 

 

Profilaxie - Ce pot face pentru a evita pielonefrita?

- Femeile ar trebui sa acorde o anumita atentie igienei si anume sa se stearga din fata in spate, nu invers, pentru a preveni introducerea de bacterii in uretra care cauzeaza cistita si pielonefrita.

- Urinatul dupa actul sexual poate ajuta la alungarea bacteriilor introduce in uretra.

- Evitarea formelor de contraceptive precum diafragmele sau spermicidul sub forma de spuma, deoarece acestea pot provoca infectii mai frecvente ale tractului urinar.

 - Tratarea infectiilor urinare la timp, pentru a preveni complicatiile acestora – pielonefrita.

 

Ce se intampla daca pielonefrita aparea in sarcina?

Infectiile tractului urinar in timpul sarcinii sunt periculoase atat pentru mama, cat și pentru copil, motiv pentru care ar trebui sa fie tratate imediat. Exista mai multe tratamente care sunt sigure chiar si in timpul sarcinii.

Femeia insarcinata ar trebui sa acorde o atentie deosebita igienei si riscului de a se supune la infectii urinare, deoarece exista o predispozitie mai mare de dobandire a acestora in timpul sarcinii. De asemenea, este foarte important ca inainte de a planifica o sarcina, sa se faca numeroase investigatii medicale pentru ca bebelusul sa nu fie expus la un tratament cu antibiotic in primele 3 luni, perioada in care se formeaza toate organele si riscul de malformatii este crescut.

Astfel, pielonefrita nu va aparea pe timpul sarcinii, fiind foarte periculoasa pentru fat, dar si pentru mama.

 

Ce dieta ar trebui urmata in caz de pielonefrita?

Nu exista un regim alimentar specific pentru infectia rinichilor, insa consumul anumitor alimente ar trebui evitat. Pana ce infectia se vindeca complet, cel mai bine este sa se urmeze o dieta care:

- Conține o cantitate mica de sodiu 

- Limiteaza aportul de proteine

- Restrictioneaza consumul de alimente bogate in potasiu

In acelasi timp, este indicat sa se consume multe fructe si legume, pentru ca organismul sa primeasca vitaminele, mineralele si nutrientii de care are nevoie pentru a lupta impotriva infectiei.

In stabilirea unei diete este foarte important sa se consulte medicul care se ocupa de cazul respectiv, pentru a se adapta regimul nevoilor individuale ale pacientului.

 

Tratament naturist pentru pielonefrita cu produse Calivita 

ParaProteX este un supliment alimentar natural cu un efect antibacterian si antiparazitar puternic. Contribuie cu succes la inlaturarea infectiilor urinare.

URX – este un produs creat special pentru tratamentul naturist al infectiilor de tract urinar.

White Whillow – este un antiinflamator eficient pe baza de scoarta de salcie.

Garlic Caps – este eficient in curatirea rinichilor de bacterii si nisip. De asemenea stimuleaza foarte bine imunitatea.

VitalMan – are grija de sanatatea tractului reproducator al barbatului.

VitalWoman – are grija de sanatatea tractului reproducator al femeii.


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Pielonefrita (infectie renala)

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. URX141.00 Ron1 - 1 - 160 tableteDetalii Produs
2. ParaProteX174.00 Ron1 - 1 - 1100 tablete = 100 gDetalii Produs
3. White Whillow83.00 Ron1 - 1 - 1100 capsule = 53 gDetalii Produs
4. VitalMan99.00 Ron1 - 1 - 160 tablete = 38,7 gDetalii Produs
5. VitalWoman111.00 Ron1 - 1 - 160 tablete = 42 gDetalii Produs
6. Garlic Caps73.10 Ron1 - 1 - 1100 capsule gelatinoase = 68.5 gDetalii Produs
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale

Pielonefrita este o infectie renala, cauzata de o bacterie care calatoreste de la uretra pana la rinichi. Este o conditie foarte grava ce necesita tratament imediat pentru a nu cauza daune permanente. In plus, se poate raspandi in sange si poate pune viata in pericol.

Simptome si semne

SimptomMentiuni

0 recenzii pentru Pielonefrita (infectie renala)

    Adauga o recenzie

    Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
    Toate campurile sunt obligatorii *

    *   = 6 + 7

    Disclaimer
    Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.