Oxigenare organism

Descriere Remediu Naturist

Oxigenul este unul dintre catalizatorii primari de energie și de sănătate optimă în corpul uman. Oxigenul joacă un rol vital, nu doar în procesele de respiratie, ci în fiecare proces metabolic din organism. Compușii de nutrienți din interiorul celulelor noastre sunt oxidate de enzime și acest proces de oxidare este principala noastră sursă de energie.

 

În plus, celulele sanatoase din organism sunt aerobe, ceea ce înseamnă că necesită niveluri adecvate de oxigen pentru respiratia si cresterea celulara. Atunci când sunt lipsite de oxigen din orice motiv, se stabilește degradarea iar celule suporta mutatii sau mor.

 

Avem nevoie de oxigen pentru o buna sanatate

 

Corpurile noastre au nevoie de oxigen adecvat; ele nu sunt concepute pentru a prospera pe niveluri scazute de oxigen. 6% sau mai puțin oxigen in atmosferă provoacă asfixiere. Pur și simplu nu putem trăi fără oxigen, și cu cat mai mult oxigen respirăm din aer, cu atat mai bine pentru sănătatea și bunăstarea noastră. Tehnicile bune de respirație în aer curat și proaspăt și exercițiile contribuie mult la buna sănătate a unei persoane.

 

Atunci când aerul miroase urât avem tendința să  respiram superficial și sângele nostru devine infometat de oxigen. Zonele sarace in oxigen sunt din ce in ce mai frecvente. (Este posibil ca nivelurile scazute de oxigen in corpul nostru sa fie cel puțin parțial responsabile pentru creșterea incidentei de tulburari cardiovasulare?)

 

Putem trăi doar pentru câteva minute fără oxigen, facandul elementul nutritiv cel mai important dintre toate. În cazul în care primim o cantitate adecvată de oxigen pentru toate celulele din corpul nostru, boala se poate diminua. Celulele bine oxigenate nu sunt la fel de susceptibile la îmbolnăvire.

 

Care sunt cele mai comune cauze ale epuizarii de oxigen?

 

Cauzele cele mai frecvente ale epuizarii oxigenului sunt:

 

1) Smogul. Monoxidul de carbon(CO) din smog este format prin arderea incompletă a compușilor de carbon. Ecesta încearcă să se lege la oxigenul disponibil pentru a forma dioxid de carbon (CO2). Acele persoane care respira monoxid de carbon prea mult elimina molecule de oxigen din sânge pentru a forma CO2, pe care corpurile nu-l pot folosi și trebuie să fie eliminat.

 

2) Consumul de alimente gresite, supra-alimentarea si depunerea de reziduuri in colon. Atunci când produsele de deșeuri din colon depășesc capacitatea de curățare a rinichilor, sangele inceteaza inițierea toxinelor prin corp și le ascunde ori de câte ori este posibil. Aceste toxine pot ocupa un spatiu atat de mare in celulele sanguine incat nu pot lua suficient oxigen.

 

3) Obiceiurile slabe de respiratie

 

4) Defrisarile la nivel mondial

 

Conexiunea intre oxigen si cancer

 

Dr. Otto Warburg, laureat al premiului Nobel in 1931, a descoperit o legătură strânsă între oxigen și cancer. Studiile sale au aratat ca principala cauza a cancerului este direct legată de celule deprivate de oxigen. De fapt, el a descoperit ca celulele canceroase sunt anaerobe și de fapt prospera într-un mediu cu deficit de oxigen.

 

Warburg a descoperit, de asemenea, faptul că un pH ușor alcalin în organism inseamna niveluri mai ridicate de consum de oxigen. In zilele noastre, un nivel scăzut de oxigen din sânge este o constatare clinică normală pentru persoanele cu boli cronice.

 

Cum este utilizat oxigenul în organismul

 

Utilizarea oxigenului este un proces extrem de complex în organism, insa versiunea mai simplă este ceva de genul: Când inspirăm, oxigenul din aerul pe care il respiram este difuzat prin membrane și ajunge in celulele roșii din sânge. Sângele bogat în oxigen circula apoi in tot corpul și găsește țesuturile care au nevoie de oxigen.

 

Enzimele din organism se combina cu moleculele de oxigen si initiaza numeroase procese metabolice in organism(de exemplu, procesul oxidativ). Unul dintre produsele reziduale de oxidare este dioxidul de carbon, care este apoi eliberat din celule în sânge. Acesta se combină cu hemoglobina și bicarbonații și este transportat înapoi la plămâni - unde procesul incepe din nou.

 

Cum sprijina oxigenul detoxifierea organismului

 

Sănătatea în corpul uman depinde într-o mare măsură de eficienta cu care nutrienții pot fi absorbiti si utilizati la nivel celular, precum si de cat de eficient pot fi eliminate toxinele și deșeurile.

 

Deșeurile celulare sunt eliminat din organism în mai multe moduri. O parte din deșeuri se dizolvă în apă și cunt transportate la rinichi și ficat pentru filtrare. Acestea sunt apoi eliminate prin urină și intestinele. Toxinele sunt, de asemenea, eliminate din organism prin transpiratie.

 

Cu toate acestea, unele dintre cele mai toxice otrăvuri din organism poate fi doar "ars" și neutralizate prin oxidare. Aceasta este rolul celulelor rosii bogate in oxigen care circula de la plamani si pana in organele si glandele cele mai profunde ale corpului.

 

Minimizarea expunerii la toxine de mediu (de exemplu, folosind filtre de aer și de apă, consumul de alimente ecologice, folosirea de produse de îngrijire personală fara substante toxice), în timp ce se restabileste echilibrul de oxigen în organism este un plan bun pentru intinerirea celulara si prevenirea bolilor. Următoarele sunt doar câteva modalități simple de a îmbunătăți oxigenarea în corpul dumneavoastră.

 

Cumsa restabilim echilibrul de oxigen în organism

 

• Dieta alcalina. Chiar dacă există multe diagrame contradictorii și articole on-line cu privire la modul de a crește a alcalinitatii organismului prin dieta, este într-adevăr destul de simplu. Creșterea cantitatii de alimente pe baza de plante in dieta si reducerea cantitatii de alimente procesate și a alimentelor animale, care sunt acidifiante. Mai mult decat orice altceva, cresteti cantitatea de legume cu frunze verzi întunecate, cum ar fi varza, spanacsi patrunjel, pentru a numi doar câteva. Suplimente naturale, care conțin Chlorella, Spirulina, iarba de orz si lucerna, sunt folosite în special, pentru a ajuta, de asemenea la alcalinizarea corpului.

 

• Hidratarea adecvată. Consumul suficient de apa este esențial nu numai pentru utilizarea de oxigen în organism,ci, de asemenea, si pentru transportul de sânge și alte fluide corporale. Fără apă adecvata, toate funcțiile corpului sunt diminuate, inclusiv respiratia celulara si eliminarea toxinelor și a deșeurilor metabolice. Apa potabilă filtrată este necesara pentru a obtine beneficii depline de oxigenare. Apa restructurata sau apa ionizata este micro-structurata (crearea de grupuri mai mici de molecule de apă) și va oferi, astfel, un nivel mai ridicat de hidratare și de oxigenare la nivel celular.

 

• Respirația corectă. Dr. K.P. Buteyko este un medic fiziolog și clinic care si-a dedicat 50 de ani din viata pentru studiul respirației. Potrivit Buteyko, oamenii bolnavi respira cu ajutorul partii superioare a pieptului si inhaleaza mai mult aer, care provoacă scăderea nivelului de oxigen în celulele corpului. Respirația de acest gen ne face să luam prea mult aer per inhalare și contracta vasele de sange. Respirația sănătoasă este lentă (aproximativ 12 respiratii pe minut), in diafragma (mai degrabă decât în ​​piept), prin nas (mai degrabă decât prin gura) și este liniștită și ușoară. Contrar credintei populare, tehnicile de respiratie profunda sau rapidă, nu cresc oxigenarea!

 

• Exercițiu zilnic. Creșterea exercitiilor aerobice, cum ar fi mersul pe jos, drumețiile sau ciclismul. va ajuta organismul să utilizeze oxigen și sa elimine deșeurile prin sistemul limfatic. Întrucât sistemul circulator are inima pentru a pompa sange in tot corpul, sistemul limfatic nu are nici o pompa. Limfa circula și se curăța în primul rând prin mișcare. Astfel, din punctul de vedere al sănătății și oxigenarii organismului, ar fi mai bine sa se mearga pe jos timp de 15 minute pe zi, mai degrabă decât o oră sau mai mult, în sala de sport de 2 sau 3 ori pe săptămână. Cel mai eficient exercitiu pentru curatirea limfatica este mini-trambulina. Două minute de revenire poate spăla întregul sistem limfatic și tripleaza producția de celule albe din sange - un super stimulator de imunitate.

 

Oxigenarea adecvată și un pH sănătos sunt esențiale pentru sănătate și vitalitate. Doar câteva dintre beneficiile potențiale ale menținerii oxigenării organismului la un nivel echilibrat includ: functionarea corecta a creierului, reducerea stresului, cresterea nivelului de energie, precum și o viață mai lungă și mai sănătoasă.

 

Suplimente naturiste Calivita pentru oxigenarea organismului

 

- Oxigenul stabilizat din compozitia OxyMax este benefic in oxigenarea celulara, cresterea imunitatii, absorbtia nutrientilor in organism, imbunatirea metabolismului si circulatiei.

 

- Antioxidantii si Coenzima Q10 au un rol foarte important in buna functionare a tuturor proceselor din organismul uman, prin impiedicare proceselului de oxidare produs de radicalii liberi. Coenzime Q10 Intareste imunitatea si imbunateste metabolismul.

 

- Filtrul de apa cu osmoza inversa Aquarion ofera o apa pura, de calitate, pentru o hidratare optima. Apa ionizata alcalina obtinuta cu Aquarion este imbogatita cu oxigen si are proprietati antioxidante si de prevenirea a bolilor.


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Oxigenare organism

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. OxyMax185.20 Ron15-15-1560 ml solutieDetalii Produs
2. Coenzime Q1083.49 Ron1-1-030 capsule = 14.4gDetalii Produs
3. Aquarion7180.00 Ronapa alcalina1Detalii Produs
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale


Simptome si semne

SimptomMentiuni
dureri de cap
oboseala
ameteli
respiratie cu dificultate la efort

0 recenzii pentru Oxigenare organism

  Adauga o recenzie

  Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
  Toate campurile sunt obligatorii *

  *   = 4 + 2

  Disclaimer
  Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.