Nicturie adulti

Descriere Remediu Naturist

Nicturia este definita de Asociatia Americana de urologie ca "nevoia de a urina, cel puțin de două ori în timpul nopții." Acest lucru poate aparea la orice varsta, desi este mai puțin frecvent în intervalul de vârstă sub 60 de ani, și devine mai comună pe masura ce persoana devine mai în vârstă. Un model comun observat in randul persoanelor cu această condiție este un număr mai sporit de ori de a se trezi pentru a urina pe deceniu de viata (de exemplu, o dată în anii șaizeci , de două ori în anii șaptezeci etc). Deși acest lucru nu este un model la toate persoanele cu nicturie, se intampla la majoritatea.

 

Poliuria nocturna este o cauza importanta de nicturie, în care există o supraproducție de urina pe timp de noapte. Potrivit Societatii Internationale de Continenta, acesta conditie este definita ca fiind un volumde urina pe timp de noapte mai mare de 20-30% din totalul volumului de urină in 24 ore și este o observație dependenta de varsta.

 

Poliuria globala este o alta cauza majora a nicturiei, care constă inntr-o supraproductie de urina atât ziua cât și pe timp de noapte.

 

Răspândire

 

Studiile și cercetările au fost putine, ducand la situatia in care nicturia să fie înțeleasa greșit. Cu toate acestea, conditia a fost recent recunoscuta ca o "entitate clinică în dreptul său propriu;", cu alte cuvinte, aceasta nu este văzută de către medici doar ca un simptom, ci mai degrabă ca o conditie.

 

Cum se produce urinarea

 

Urina este produsa de rinichi si calatoreste prin uretere la vezica pentru a fi stocata. Vezica urinara este un sac muscular care tine urina până când este gata pentru a fi lansata in uretra, tubul care conectează vezica urinara la exteriorul corpului. Vezica urinara este golita atunci când muschiului detrusor, musculartura din cadrul peretelui vezicii urinare, se contracteaza,astfel eliminand urina din organism. În același timp, vezica urinara se contracta, iar sfincterul urinar se relaxeaza. Sfincterul relaxat acționează ca o ușă deschisă, care permite urinei sa treaca și sa iasa din corp.

 

Cauze de nicturie

 

Nicturia apare mai frecvent in randul persoanelor mai in varsta decat in randul celor mai tinere. De asemenea, apare diferit la femei și bărbați, deoarece anatomia celor două sexe este diferită. In genenera, femeile ex[erimenteaza nicturie ca urmare a consecințelor de la naștere, menopauza, si prolaps de organe pelvine. Cu toate acestea, spre deosebire de femei, nicturia la barbati poate fi atribuitea direct unei hiperplazii benigne de prostată (HBP), de asemenea, cunoscut sub numele de prostata.

 

Atât pentru bărbați cât și pentru femei, există mai mulți factori care ar putea provoca nicturie, inclusiv:

 

• modele comportamentale

• medicamente diuretice

• Cofeina

• Alcoolul

• Tratament pentru vezica urinara hiperactivă

• Lichide excesive înainte de culcare

• Diminuarea capacitatii vezicii urinare pe timp de noapte. Producția de urină care depășeste capacitatea vezicii urinare cauzează trezirea individului în scopul de a urina.

• Redistribuirea de fluide - Atunci când o persoană se află întinsa pentru a dormi, lichidul se resoarbe în fluxul de sânge. În timpul zilei, gravitatea face ca lichidul sa se acumuleze la nivelul extremităților mai mici ale corpului. Atunci când se întâmplă acest lucru, rinichii curata lichidul crescut în sânge prin producerea de urina mai multa. Acest lucru duce la excesul de lichid în picioare, glezne si degete, determinad umflarea lor.

 

Posibile conditii de baza ale nicturiei:

 

Nicturia, așa cum este descris mai sus, poate fi un rezultat al lichidelor in exces inainte de culcare, medicamentelor, consumului de alcool si cafeina, capacitatii reduse a vezicii urinare sau al medicamentelor diuretice. Cu toate acestea, nicturia este uneori un simptom al unei probleme mai mari. Anumite condiții pot modifica modul în care funcțiile corpului cauzeaza modului in care urina este eliminata seara și în timpul somnului. Aceste condiții includ:

 

• Diabetul zaharat

• Diabetul insipid

• Hipertensiunea arterială

• Boli de inimă

• Insuficiență cardiacă congestivă

• Boală vasculară

Sindromul picioarelor nelinistite

• Tulburări de somn

• Insomnie

 

Tratamentpentru nicturie

 

Ce trebuie să faceți dacă aveți nicturie:

 

Este necesara o acumulare de anumiteinformații despre simptomele și obiceiurile generale pentru a discuta circumstanțele cu medicul astfel încât acesta să poată diagnostica condiția. In acest sens trebuie sa fie tinut un jurnal de două zile. Când vă organizați un jurnal trebuie sa va asigurati ca nota aceste puncte:

 

• Aveți grijă să menționezi atunci cândurinati in timpul zilei și noptii

• Numărul de de treziri noaptea pentru a urina

• Cantitatea de urină eliminata

• Modelele de comportament (beti multe lichide, în după-amiaza târziu / seara?)

• Cebeti ( bauturi cu zahar, cofeina, indulcite artificial, bauturi carbogazoase, alcoolice, etc)

• Medicamente (luati diuretice? le luați seara?)

• Orice infectii recurente ale tractului urinar

• În plus, rețineți orice alte simptome care insotesc nicturia

 

Aceaste informații pot ajuta doctorul sa determine cauza problemei și tratamentul adecvat. In timpul consultului va puteti astepta la:

 

• Un examen fizic

• Sumarul de urina si cultura de urina: sumarul de urina si urocultura sunt teste diferite, care determină conținutul urinei.

 

Teste suplimentare includ:

 

În cazul în care sunt suspectate alte probleme, vă puteți aștepta la teste suplimentare pentru diagnostic.

 

Ce tip demedic ar trebui să vizitati?

 

Dacă credeți că vă confruntați nicturie și / sau poliurie nocturna, ar trebui să vedeți mai întâi un medic de familie sau medic generalist. După ce acesta a determinat ca aveți această condiție, ar trebui să fiti trimisi la un specialist:

 

• urolog

• uroginecolog

• ginecolog

• neurolog

• endocrinolog

 

Optiuni de tratamentul

 

Având în vedere că nicturia a fost recent cercetata mai în profunzime, optiunile de tratament sunt in prezent limitate. Ele depind, de asemenea, de diagnosticul si cauza principala determinate de un medic. Acesta este motivul pentru care este atât de important să se consulte un medic înainte de tratament.

 

Terapie comportamentala

 

Limitarea consumului de lichide: Limitarea aportului de lichide seara rezulta într-o cantitate redusă de urină produsă pe timp de seara până târziu în noapte.

Episoade de somn după-amiaza

• Ridicarea picioarelor

• Ciorapi de compresie

 

Combinația acestor trei tratamente comportamentale (somn după-amiază, ridicare de picioare si folosirea de sosete de compresie), pot reduce acumularea de fluid si ajuta la atenuarea nicturiei, dar la unele persoane una din aceste trei opțiuni este suficientă pentru reducere și atenuare.

 

Terapie farmacologica

 

Exista diferite opțiuni de medicamente pentru a atenua sau chiar trata nicturia. Acestea pot fi folosite singure sau în combinație cu unele dintre tratamentele comportamentale enumerate mai sus, care, în general, s-au dovedit a fi mult mai eficiente. Multe studii au arătat, însă, că în timp ce tratamentul farmacologic poate fi inițial eficace în scăderea numărului de treziri pentru a urina, medicamentele sunt în general eficace numai atâta timp cât sunt luate. Cu alte cuvinte, ratele de recidivă sunt mari odată cu întreruperea tratamentului, deoarece simptomele sunt abordate numai de medicamente, mai degrabă decât de condiția de bază sau de factorii cauzali.

 

Nicturie poate fi o problema debilitanta pentru multi oameni, din cauza efectelor negative ale insuficienței cronice de somn. Cu toate acestea, cu buna gestionare, motivație, și dăruire, această condiție poate fi depășită pentru o mai bună calitate a vieții.

 

Suplimente naturiste Calivita pentru nicturie

 

- Zincul este un mineral foarte important pentru buna functionare a sistemului imunitar si a aparatului de reproducere, precum si in buna functionare a prostatei. Chelated Zinc ofera doza zilnica de zinc necesara sub forma chelatata, pentru eliberare prelungita si eficienta maxima.

 

- Extractele de plante din compozitia Pro-State Power sunt un remediu naturist pentru mentinerea sanatatii prostatei. Este recomandat in tratamentul adenomului de prostata si hipertrofiei benigne de prostata.


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Nicturie adulti

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. Chelated Zinc48.00 Ron0-0-1100 tablete = 30 gDetalii Produs
2. Pro-State Power142.71 Ron1-0-160 tablete = 55,4 gDetalii Produs
3. VitalMan99.00 Ron1-0-160 tablete = 38,7 gDetalii Produs
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale


Simptome si semne

SimptomMentiuni
disurie= urinari dureroase sau arsuri la urinare
urinari frecvente
urina capata un miros neplacut
urina tulbure

0 recenzii pentru Nicturie adulti

  Adauga o recenzie

  Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
  Toate campurile sunt obligatorii *

  *   = 7 + 10

  Disclaimer
  Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.