Hipoglicemie

Descriere Remediu Naturist

 
Un nivel scazut de zahar in sange, de asemenea, cunoscut sub numele de hipoglicemie, poate fi o situatie periculoasa. Acest lucru se poate intampla in cazul persoanelor cu diabet zaharat care iau medicamente ce cresc nivelul de insulina in organism. Administrarea de prea multe medicamente, saritul peste mese, mancatul mai putin decat in ​​mod normal, sau exercitiul fizic mai mult decat de obicei poate duce la scaderea zaharului din sange. Zaharul din sange este, de asemenea, cunoscut sub numele de glucoza.
 
Fara suficienta glucoza, organismul nu isi poate indeplini functiile sale normale.
 
Glicemia este considerata scazuta atunci cand se afla sub 70 mg / dl. Tratamentul imediat pentru un nivel scazut de zahar in sange este important.
 
 
Care sunt simptomele ununi nivel scazut de zahar in sange?
 
Simptomele de hipoglicemie pot sa apara dintr-o data. Ele includ:
 
  • vedere incetosata
  • batai rapide ale inimii
  • schimbari bruste ale dispozitiei
  • nervozitate brusca
  • oboseala inexplicabila
  • piele palida
  • durere de cap
  • foame
  • transpiratie
  • tulburari de somn
  • furnicaturi pe piele
  • probleme de gandire clara sau de concentrare
  • pierderea constientei
Hipoglicemia este o stare in care glicemia  poate scadea atat de repede incat nu pot fi observate nici simptome de avertizare. Atunci cand se intampla acest lucru, exista posibilitatea de lesin, criza, sau chiar coma.
 
Hipoglicemia are doua tabloiri distincte:
 
 
  • Simptomele adrenergice includ: transpiratiile, nervozitatea, tremorul, senzatia de slabiciune, palpitatiile si foamea, atribuite activitatii crescute simpatice si eliberarii de adrenalina.
 
  • Manifestarile sistemului nervos central (SNC) includ: confuzia, tulburarile de comportament (care pot fi gresit interpretate drept betie), tulburari de vedere, stupoare, coma convulsii.
 
Coma hipoglicemica produce frecvent o temperatura anormal de scazuta a corpului. Simptomele adrenergice apar de obicei la scaderi acute, dar mai putin importante ale glicemiei, comparativ cu cele care produc manifestari ale SNC, nivelurile plasmatice la care apar simptomele de ambele tipuri avand insa variatii mari individuale.
 
Un nivel foarte scazut de zahar in sange este o urgenta medicala. Daca aveti diabet zaharat si va confruntati cu aceste simptome, este indicat sa mancati 15 de grame de carbohidrati care se digera rapid, cum ar fi:
 
  • o jumatate de cana de suc 
  • 1 lingura de miere
  • 4 sau 5 biscuiti
  • 3 sau 4 bucati de bomboane sau tablete de glucoza
  • 1 lingura de zahar
 
Complicatiile care pot aparea in hipoglicemie
 
 
Valori mici ale glicemiei se intalnesc frecvent la persoanele cu diabet zaharat; cu toate acestea, un  nivel de zahar in sange foarte scazut poate pune viata in pericol. De asemenea, poate duce la convulsii si leziuni ale sistemului nervos. Tratamentul imediat este critic. Este important sa invatati sa recunoasteti simptomele si sa le tratati rapid. Pentru persoanele cu risc de hipoglicemie este foarte important sa aiba un kit pentru monitorizarea glucozei, care contine si un medicament ce ridica nivelul de zahar din sange. 
 
De asemenea, este important sa discutati cu prietenii, membrii familiei si colegii cu privire la modul in care sa aiba grija de dumneavoastra daca glicemia  scade prea mult. Ei ar trebui sa invete sa recunoasca simptomele de hipoglicemie si sa stie cum sa foloseasca kitul , precum si sa inteleaga importanta de a apela 112 in cazul in care va pierdeti cunostinta.
 
Purtarea unei bratari de identificare medicala este o idee buna. Aceasta poate ajuta la o interventie de urgenta pin mod corespunzator, in cazul in care aveti nevoie de atentie de urgenta.
 
Un nivel scazut de zahar se trateaza cat mai curand posibil. Evitati sa conduceti daca aveti un nivel scazut de zahar in sânge, deoarece poate creste riscul de accident!
 
 
 Cauzele hipoglicemiei
 
 
Nivelul de zahar din sange poate scadea din mai multe motive. De obicei este un efect secundar al tratamentului diabetului zaharat.
 
Diabetul afecteaza capacitatea organismului de a utiliza insulina. Gânditi-va la insulina ca la cheia ce deschide celulele, lasand glucoza in interior pentru energie. Persoanele cu diabet zaharat utilizeaza o varietate de tratamente pentru a ajuta corpul sa foloseasca glucoza din sange. Un tratament foarte important este injectia cu insulina.
 
Dacă injectati prea multa insulina, glicemia poate scadea prea mult. De asemenea, unii oamenii, isi injecteaza insulina atunci cand intentioneazăa sa manance copios, dar totusi ei nu mananca suficient.
 
Activitatea fizica in exces, fara a manca suficient poate provoca, de asemenea, o scadere a nivelului de zahar din sange.
 
 
Alte cauze pentru un nivel scazut de zahar din sange:
 
  • anumite medicamente, cum ar fi chinina
  • consumul de prea mult alcool
  • unele afectiuni medicale, cum ar fi tulburarile hepatice sau renale
  • o tumora care produce insulina in exces
  • tulburarile endocrine, cum ar fi deficitul de glanda suprarenala
 
 
Cum este diagnosticat un nivel scazut de zahar din sange?
 
 
Un dispozitiv numit glucometru este utilizat pentru a testa nivelul de zahar din sange si a va va spune daca  este sub 70 mg / dl.
 
Dacă nu aveti un glucometru, dar va confruntati cu semne sau simptome glicemie scazuta, aceste simptome pot fi suficiente pentru a diagnostica nivelul de zahar din sange, insa nu este indicat sa va bazati numai pe aceasta auto-diagnosticare, decat in situatii de exceptie.
 
Simptomele de glicemie scazuta, de obicei, se inrautatesc in cazul in care acestea sunt lasate netratate. O intalnire cu un medic este singura modalitate de a afla cauza exacta a simptomelor.
 
 
Tratamentul pentru hipoglicemie - Cum se trateaza un nivel scazut de zahar din sange?
 
 
Atunci cand nivelul zaharului din sange este prea mic, este indicat sa mancati alimente ce contin carbohidrati.
 
Daca aveti diabet zaharat, incercati sa mentineti la indemana gustari bogate in carbohidrati . Asociatia Americana a Diabetului  recomanda ca gustarea sa aiba cel putin 15  grame de carbohidrati (Institutul National de Sanatate).
 
De asemenea,  puteti folosi comprimate de glucoza. Acestea sunt disponibile fara prescriptie medicala.
 
Așteptati 15 minute dupa ce mancati, si  verificati nivelul gluzei din nou. Daca glicemia nu creste, mancati inca 15 grame de carbohidrati. Se repeta acest procedeu pana cand nivelul zaharului din sange incepe sa creasca. In cazul in care nu este perioada pentru masa programata, luati o mica gustare dupa episodul de hipoglicemie.
 
Asigurați-va, totusi, ca nu v-ati tratat excesiv! Acest lucru ar putea conduce la niveluri de zahar prea mari in sange.
 
 
Cum putem preveni hipoglicemia?
 
 
Verificați in mod regulat nivelul zaharului din sange pentru a-l putea mentine in intervalul tinta. Discutati cu medicul dumneavoastra despre cand si cat de des ar trebui sa va verificati glicemia.
 
Dacă ati avut episoade de hipoglicemie in trecut, este important sa verificati  nivelul zaharului din sange inainte de a conduce (sau operarea altor tipuri de masini). Luati in considerare o gustare inainte de a pleca de acasa sau daca nivelul zaharului din sange este mai mic de 100 mg / dl.
 
 
Scaderea nivelul de glicemie cu ajutorul produselor naturiste Calivita - Tratament naturist pentru hipoglicemie
 
 
Nopalin - Extractul 100% natural de nopal contine fibre si steroli, stabilizeaza nivelu de zahar din sange, reduce pofta de mancare si este o metoda naturala foarte eficienta in reducerea greutatii corporale.
 
Pure Inulin - Inulina pura este solutia cea mai naturala si cea mai eficienta de inlocuire a zaharului pentru diabetici, deoarece nu creste glicemia si nu necesita insulina pentru a fi dezintegrata.
 
Aquarion - Apa alcalina ionizata obtinuta cu ajutorul filtrului de apa Aquarion elimina reziduurile acide din corp, oxigeneaza tesuturile, ofera o hidratare optima si reprezinta un tratament excelent pentru diabet si obezitate.


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Hipoglicemie

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. Nopalin150.00 Ron1-1-1 in timpul mesei200 tableteDetalii Produs
Extractul de nopal stabilizeaza nivelu de zahar din sange, reduce pofta de mancare si este o metoda naturala foarte eficienta in reducerea greutatii corporale.
2. Pure Inulin125.24 Ron1-1-1 administrat in timpul mesei, in mancare198,5 gDetalii Produs
Inulina este un polizaharid vegetal ce reduce nivel de zahar din sange, creste sensibilitatea la insulina, scade riscul aparitiei diabetului de tip 2 si creste senzatia de satietate.
3. Aquarion11500.00 Ronapa alcalina, pe termen lung1Detalii Produs
Apa alcalina ionizata obtinuta cu ajutorul filtrului de apa Aquarion elimina reziduurile acide din corp, oxigeneaza tesuturile, ofera o hidratare optima si reprezinta un tratament excelent pentru diabet si obezitate.
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale

 

Un nivel anormal de scazut al glucozei plasmatice, care duce la simptome de stimulare a sistemului nervo simpatic sau la disfunctii ale sistemului nervos central.

Simptome si semne

SimptomMentiuni
dureri de cap
ameteala
transpiratie
vedere incetosata
senzatie extrema de foame
tremuratori
Diabet zaharat (reglare glicemie)Detalii Afectiune
  Tulburare a metabolismului glucidic determinat fie de un deficit de insulina fie de o insulino-rezistenta ceea ce conduce la o acumulare de glucoza in tesuturi.  
Prediabet (risc crescut de diabet)Detalii Afectiune
Prediabetul este o afectiune caracterizata de un nivel al glicemiei peste limita normala, insa nu indeajuns de mare pentru a putea stabili diagnosticul de diabet. 

0 recenzii pentru Hipoglicemie

    Adauga o recenzie

    Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
    Toate campurile sunt obligatorii *

    *   = 7 + 6

    Disclaimer
    Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.