Edem cardiac

Descriere Remediu Naturist

 

Edemul rezulta ori de câte ori vasele de sange mici devin " permeabile " și elibereaza lichid in tesuturile din jur. Lichidul suplimentar se acumulează, cauzând umflarea țesutului.
 

 

Atunci cand inima slabeste si pompeaza mai puțin eficient sange, lichidul se poate construi încet, creând edem la picior. În cazul în care acumularea de lichid se produce rapid, se poate dezvolta  lichid în plămâni (edem pulmonar). Edemul cardiac este  o acumulare de lichid in tesuturile si cavitatile interstitiale ale corpului ca urmare a insuficientei cardiace congestive.
 
 

De ce un pacient cu boli de inima retine lichid ?

 

Insuficiența cardiacă este rezultatul funcției cardiace slabe și este reflectată de o scădere a volumului de sânge pompat de inimă, numit debit cardiac. Insuficienta cardiaca poate fi cauzata de slăbiciune a mușchiului inimii, care pompeaza sangele prin intermediul arterelor in întregul corpul, usau de disfunctii ale valvelor inimii, care reglementează fluxul de sange intre camerele inimii. Volumul redus de sânge pompat de inimă ( scăderea debitului cardiac ) este responsabil pentru un flux redus de sange la rinichi. Ca rezultat, rinichi simt că există o reducere a volumului de sânge în organism. Pentru a contracara pierderea aparenta de lichid, rinichii retin sare și apă. În acest caz, rinichii sunt păcăliți să creadă că organismul are nevoie sa păstreze un volum mai mare de lichid, atunci când, de fapt, corpul deja deține prea mult lichid.

 

Această creștere de fluid in cele din urmă duce la acumularea de lichid in plamani, care provoacă dificultăți de respirație. Din cauza volumului scăzut de sânge pompat de inimă ( scăderea debitului cardiac ), volumul de sânge în artere este, de asemenea, scăzut, în ciuda creșterii reale a volumului total de lichide a organismului. O creștere asociata în cantitatea de lichid din vasele de sange ale plamanilor provoaca dificultati de respiratie, deoarece excesul de fluid de la vasele de sange ale plămânilor produce scurgeri în  spatiile de aer ( alveole ) și interstitiu in plamani. Această acumulare de lichid în plămâni se numește edem pulmonar. În același timp, acumularea de lichid la nivelul picioarelor cauzeaza edem. Acest edem apare deoarece acumularea de sânge în venele de la picioare provoacă scurgeri de lichid din capilare la picioare" (vasele mici de sange ), în spațiul interstițial.

 

O înțelegere a modului în care inima și plămânii interactioneaza ne va ajuta să înțelegem mai bine modul în care funcționează retentia de lichide de origine cardiaca. Inima are patru camere, un atrium și ventricul în partea stângă a inimii și un atrium și ventricul din dreapta. Atriul stang primeste sange oxigenat de la plamani si il transferă la ventriculul stang , care apoi il pompeaza prin artere la întregul corpul. Sângele apoi este transportat inapoi la inima prin vene in VD și transferat în ventriculul drept, care apoi il pompeaza la plamani pentru re - oxigenare.

 

Insuficiență cardiacă stânga, ce se datorează în principal unui ventricul stâng slab, de obicei, este cauzata de boli coronariene, hipertensiune sau boală a valvelor inimii. De obicei, atunci cand acesti pacienti vin inițial la medic sunt tulburati de dificultati de respiratie  cu efort și atunci când stau culcati pe timp de noapte ( ortopnee ). Aceste simptome sunt cauzate de edem pulmonar, care este cauzat de punerea în comun de sânge în vasele de sange ale plămânilor.

 

În schimb, insuficienta cardiaca dreapta, care de multe ori se datorează apneeii obstructive de somnsau bolilor pulmonare cronice, cum ar fi emfizemul , provoaca inițial retenție de sare și edem. Retenția de sare persistenta la acesti pacienti poate conduce la un volum de sange extins în vasele de sânge, provocând astfel acumularea de lichid în plămâni ( congestie pulmonară ) și dificultăți de respirație. Simptomele de edem cardiac in acest caz sunt de obicei caracterizate de umblatura in picioare si abdomen.

 

La pacienții cu insuficiență cardiaca ca urmare a muschiului inimii slab ( cardiomiopatie ), ventriculele inimii din dreapta și stânga sunt de obicei afectate. Acesti pacienti, prin urmare, pot suferi inițial de umflare, atât în plămâni ( edem pulmonar) cat și la nivelul picioarelor (edem periferic ). Medicul care examinează un pacient cu retenția de fluide cauta anumite semne. Acestea includ :

 • edem in adânciturile picioarelor si picioarele
 • raluri în plămâni (sunete de la excesul de lichid care poate fi auzit cu un stetoscop )
 • un ritm de galop ( trei sunete ale inimii în loc de doua cum este normal din cauza slăbiciunii musculare)
 • venele gatului dilatate care reflecta acumularea de sânge în venele care se întorc la inima

 

Tratament pentru edem

 

Edemul poate deveni o problemă în boli sistemice ale inimii, ficatului sau rinichilor. Tratamentul cu diuretice poate atenua de multe ori edemul.

Unele diuretice produc frecvent o pierdere excesivă de potasiu in urina, ceea ce duce la epuizarea corpului de potasiu. Pacientii sunt de obicei sfătuiți să ia suplimente de potasiu și / sau sa manance alimente bogate in potasiu. Alimentele bogate in potasiu includ anumite fructe, cum ar fi :

 • banane
 • suc de portocale
 • tomate
 • cartofi

 

Tratament naturist pentru edem cu produse Calivita

 

Garlic caps - mentine sanatatea cardiovasculara, prevenind astfel simptomele neplacute legate de afectiuni ale inimii, printre care si edemul cardiac.

 

Mega Coenzima Q10 Plus  - este un antioxidant important care protejeaza organismul de daunele oxidative si de numeroase boli produse de aceastea, precum complicatiile cardiovasculare, cancerul, etc.

 

Cholestone - impiedica oxidarea colesterolului si depunerea acestuia in artere, care produce blocaje si probleme cardiace.


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Edem cardiac

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. Garlic Caps65.89 Ron1 - 1 - 1 administrat dupa masa 3 luni, are rol antihipertensiv100 capsule gelatinoase = 68.5 gDetalii Produs
Usturoiul este un bun aliat al sistemului cardio-circulator, fiind eficient in prevenirea problemelor cardiovasculare, inclusiv edem cardiac. Garlic Caps contraindicatii: inainte de a folosi acest produs in afectiuni cardiovasculare consultati medicul.
2. Mega Coenzima Q10 Plus164.20 Ron1 - 1 - 0 , se administreaza dupa masa60 capsuleDetalii Produs
Antioxidantii protejeaza organismul de daunele oxidative, care sunt resposanbile pentru majoritatea bolilor de temut: afectiuni cardiovasculare, cancere, etc. Mega Coenzima Q10 Plus contraindicatii: se utileaza numai dupa un consult medical.
3. Cholestone69.99 Ron0 - 1 - 1 , se administreaza dupa masa, si are rol de scaderea colesterolului90 tablete = 99 gDetalii Produs
Contine ingrediente naturale ce mentin nivelul de colesterol sub control, impiedica oxidarea acestuia si depunerea pe peretii arterelor, raspunzatoare pentru problemele si accidentele cardio-vasculare.
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale

 

Edemul este termenul medical utilizat pentru umflături. Aceasta conditie este un răspuns general al organismului la un prejudiciu sau inflamație. Edemul poate fi izolat într-o zonă mică sau afectează întregul corp. Medicamentele, infectiile, sarcina și multe probleme medicale pot provoca edem.

Simptome si semne

SimptomMentiuni
scadere in greutate
tuse
durere toracica
lipsa poftei de mancare
dispnee la efort sau in repaus
palpitatii
apare la nivelul gambei si este cianotic(de culoare albastra, vinetie)
Edem renalDetalii Afectiune
  Edemul la nivelul rinichiului sau edemul renal este numit nefrită. Nefrita poate fi prezenta într- unul sau ambii rinichi, și poate avea numeroase cauze, inclusiv infecția, expunerea la produse chimice sau alte toxine, sau boli de rinichi. Anumite conditii medicale, inclusiv lupus și diabet zaharat sunt de asemenea cunoscute vinovate pentru a provoca edem renal.  
Edemul premenstrualDetalii Afectiune
Edemul este o condiție complexă de sănătate, care, în cele mai multe cazuri, este temporară și este atenuata cu o schimbare de dietă și mai mult exercițiu. Pentru femei, edemul poate fi de multe ori asociat cu ciclurile menstruale și poate indica o complicatie a sindromului premenstrual.

0 recenzii pentru Edem cardiac

  Adauga o recenzie

  Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
  Toate campurile sunt obligatorii *

  *   = 6 + 6

  Disclaimer
  Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.