Convalescenta

Descriere Remediu Naturist

 

Convalescentaeste recuperarea treptată a sănătății și puterii după boală. Se referă la etapa ulterioară a unei boli infecțioase sau a unei altfel de boli atunci când pacientul își revine și revine la normal, dar poate continua să fie o sursă de infecție, chiar dacă se simte mai bine. În acest sens, "recuperarea" poate fi considerata un termen sinonim. Aceasta include, de asemenea, uneori, ingrijirea pacientului, după o intervenție chirurgicală majoră, în care este necesara vizita la medic pentru verificari regulate. În această perioadă, organismul are nevoie de timp pentru a se vindeca și ajusta in urma traumelor fizice experimentate.

Recuperareaeste un proces treptat și variază de la o persoană la alta, în funcție de tipul de intervenție chirurgicală sau de prejudiciu. Recuperarea in urma unei interventii chirurgicare și a prejudiciului este o perioadă de odihnă în care recâștigarea puterii și redobandirea sănătatii este obiectivul principal. Oamenii se folosesc adesea de această oportunitate pentru a câștiga noi perspective, pentru a reflecta asupra vieții lor, și pentru a face anumite ajustări in stilul de viață.

În timp ce poate fi important, în unele cazuri, ca pacientul sa se ridice și sa se deplaseze, recuperarea este un timp în care organismul este supus unei perioade de consolidare, care este esențială în menținerea și îmbunătățirii stării de sănătate în viitor, pentru a permite o recuperare fizică completă de la orice trauma. Forțarea pentru a reveni la o viteza maximă prea repede poate avea consecințe grave și poate compromite sănătatea pe termen lung.

În timpul de recuperare, întregul proces de reabilitare poate fi lung, provocator, și, uneori, nesigur. Timpul de recuperare de la leziuni fizice sau operatie poate varia foarte mult, în funcție de mai mulți factori.

 

Simptomele experimentate in timpul perioadei de recuperare (convalescenta)

 

 • Slăbiciune și oboseală
 • Scăderea poftei de mâncare sau pierderea poftei de mâncare
 • Durere
 • Circulatie slaba 
 • Muschi slabiti
 • Concentrare slaba 
 • Pierderi de memorie și confuzie pe termen scurt
 • Amețeli
 • Febră
 • Infecție
 • Vindecarea intarziata a plăgilor
 • Stres mental și emoțional

 

Există numeroase provocări fizice cu care se confruntă  pacientul aflat in recuperarea de la interventii chirurgicale, care includ slăbiciune, oboseală, dureri cronice, precum și pierderea poftei de mâncare. Angoasa mentală și emoțională asociată cu o perioada lunga de recuperare poate aduce sentimente de furie, dezamăgire, lipsă de speranță, și frustrare.

 

Factorii care afectează durata de recuperare (convalescenta)

 

 • Persoanele în vârstă durata de recuperare dupa boli este mai mare, deoarece organismul lor are nevoie de mai mult timp pentru a se vindeca.

 

 • Infecțiile pot intarzia vindecarea, si lucruri precum cum ar fi :rănile nu sunt curățate în mod corespunzător, pansamentele nu sunt schimbate în mod regulat, sau expunerea la umiditate și frig, toate acestea cresc riscul de a dezvolta o infectie.

 

 • Activitatea prea multa, prea repede, poate contribui la o recidiva.

 

 • Sentimentele de depresie, anxietate, lipsa de speranta, sau frustrarea pot incetini procesul de vindecare.

 

 • Persoanele care suferă de boli cronice, cum ar fi boli de inima, diabet, sau boli respiratorii pot avea un timp de recuperare prelungit.

 

 • Alte condiții, cum ar fi un sistem imunitar slab, anemie, oboseala, sau candidoza pot contribui, de asemenea, la incetinirea recuperarii prejudiciului sau interventiei chirurgicale.

 

Pentru ca recuperarea să fie cu adevărat de succes, pacientul trebuie să aibă o atitudine pozitivă, hotărâta și să fie înconjurat de o echipă de profesioniști medicali și un grup de susținere alcatuit din familie și prieteni. Un efort de echipă il va ajuta pe pacient să realizeze o recuperare plină de satisfacții si de recuperare fizică, pentru a-i permite sa reia o viață normală. Pentru o mai bună înțelegere a perioadei de recuperare, intrebati medicul despre asteptarile și temerile voastre. Uneori, recuperarea integrală de la operatie poate dura cateva saptamani sau luni.

 

Ajutor pentru recuperare (convalescenta)

 

În timpul de recuperare după o boală gravă, obiectivul principal pentru pacient este să-și recâștige puterea fizica si bunastarea. Aceasta este o perioadă de tranziție pentru pacient. Poate fi un moment pozitiv pentru unii care sunt dornici de a se recupera în timp ce altii pot avea traume emotionale datorita bolii lor.

 

Pacienții care au fost internați și sunt externati se pot simți confuzi și dezorientati. Cu toate acestea, există o serie de factori care contribuie la îmbunătățirea sănătatii pacientului și a calității vieții în timpul recuperării fizice.

 

Diversi factori în procesul unei recuperari de succes

 

Urmati sfaturile medicale

 

Asigurați-vă că respectați instrucțiunile specifice date de către medicul dumneavoastră, deoarece nerespectarea acestora v-ar putea pune în pericol sănătatea încă o dată. Luați medicamentele în mod regulat, participati la sedinte de reabilitare, consultați-va medicul referitor la orice probleme, urmați cerințele dietetice, și evaluati-va prioritatile. Dacă sunteți îngrijorati de faptul că nu primiti ajutorul medical de care aveți nevoie, solicitați un al doilea aviz, dar nu opriti tratamentul.

 

Nutritia

 

După o boală gravă, lipsa apetitului este destul de comună. Este important ca organismul sa primeasca hrana, astfel încât să vă puteți recâștiga puterea. Manancati alimente care să vă placă și care sunt simplu de digerat cum ar fi supele, biscuitii, sucurile naturale, iaurtul, legumele fierte, peștele și fructele proaspete.

 

Consiliere și terapie

 

Intervenția psihologică ar putea fi necesara pentru a face față stresului emoțional și pentru a îmbunătăți starea de spirit a pacientului, depresia, anxietatea si boala. Sentimentele de vinovăție, negare și vină, precum și factorii de stres financiariși sociali se pot adăuga la starea mentala negativa a pacientului. Pacientul poate experimenta temeri și fobii legate de boala, lupta pentru a relua o viață normală, sau are de-a face cu un handicap. Terapia de grup sau de relaxare va ajuta pacientul să mențină o perspectivă pozitivă și sa faca față bolii.

 

Kinetoterapia (fizioterapie)

 

Aceasta practica este o parte vitală a procesului de recuperare, deoarece ajută la reconstruirea puterii pacientului, redobandirea flexibilitatii și câștigarea rezistentei.

 

Acupunctura

 

Îmbunătățește circulația fluidelor, cum ar fi sângele, imbunatateste funcția nervilor, și reduce nivelul de stres.

 

Aromaterapie si masaj

 

Beneficiul tactil relaxeaza corpul si mintea, și facilitează  comunicarea deschisă și onestă.

 

Terapia prin muzica

 

Acest tip de terapie poate ajuta pacientul să facă față bolii, sa dezvolte tehnicile de management al stresului, și sa abordeze problemele psihologice.

 

Suportul familiei

 

Membrii familiei sunt de multe ori persoanele care ingrijesc pacientul în timpul convalescenței, și au nevoie de tot sprijinul pentru a le permite să aibă grijă in mod adecvat de acesta. Sprijinul poate lua forma de terapie profesională, dar ar trebui să includă, de asemenea, sprijin practic, cum ar fi ajutor financiar, timp liber pentru odihnă și relaxare proprie, precum și asistență în timpul meselor, treburilor casnice, etc.

 

Căi de atac naturale și tratament complementar

 

Tratamente naturale și holistice, cum ar fi căile de atac pe bază de plante și homeopate pot stimula pofta de mâncare, pentru a stimula sistemul imunitar și reduce oboseala la persoana aflata in recuperare. Remediile pe bază de plante și homeopate sunt 100% sigure, fara efecte secundare si nu creeaza dependenta - deși este întotdeauna important să discutați cu medicul atunci când combinati remediile din plante cu medicamente baza de prescriptie medicala.

 

Există o serie de plante care sunt de obicei recomandate datorita proprietatilor lor de întărire si restaurare, și imunostimulatoare. Acestea includ Mentha piperita, Viscum album, Astragalus membranaceus, ginseng, ghimbir, Echinacea și Olea europea (extract din frunze de măsline). Un homeopat cu experiență va fi în măsură să vă ajute să alegeți soluția cea mai potrivită pentru simptomele dumneavoastra.

 

Tratament naturist Calivita util in perioada de convalescenta

 

- Extractul din fructul noni este cunoscut pentru efectul imunostimulator, pentru tratarea depresiei si tulburarilor de somn, conditii intalnite frecvent in perioada de convalescenta. De asemenea, Noni Caps protejeaza impotriva infectiilor si ofera energie si putere datorita continutului bogat de nutrienti.

 

- Extractul de alge din compozitia Spirulina Max este foarte bogat in vitamine si acizi nucleici, cu rol esential in sinteza proteinelor si regenerarea celulelor organismului. Datorita clorofilei din compozitie, au un efect regenerant si antibacterian. De asemenea mentin sanatatea sitemului nervos, refac flora intestinala si vindeca inflamatiile.

 

- Plantele cu efect imunostimulator din compozitia VirAgo, precum echinaceea, gheara matei, Pao D’Arco si maslinul prezinta beneficii in combaterea oboselii cronice avand si un efect energizant, stimuleaza sistemul imunitar si ajuta organismul in refacerea dupa boala.


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Convalescenta

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. Noni Caps145.13 Ron1-0-190 capsule = 45 gDetalii Produs
Extractul de noni contine o multime de nutrienti care ajuta organismul sa se recupereze dupa boala. Reda vitalitatea si reface nivelul de energie, imbunatateste psihicul, contribuie la vindecarea leziunilor si restabileste echilibrul nutritional.
2. Spirulina Max65.00 Ron0-1-060 tablete = 36 gDetalii Produs
Spiruluina si algele verzi-albastrui sunt bogate in substante nutritive, precum iod, potasiu, vitamine, oligoelemente, ce sprijina recuparea organismului slabit de boala sau interventie chirurgicala, restabileste tonusul si nivelul de energie.
3. VirAgo152.00 Ron1-0-190 tablete = 63 gDetalii Produs
Plantele medicinale imunomodulatoare, impreuna cu zincul si lizina, ajuta la recuperarea corpului slabit dupa boala, faciliteaza vindecarea si protejeaza de o noua imbolnavire prin imbunatatirea functiei imunitare si a intregului organism.
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale

Convalescentaeste recuperarea treptată a sănătății și puterii după boală. Se referă la etapa ulterioară a unei boli infecțioase sau a unei altfel de boli atunci când pacientul își revine și revine la normal, dar poate continua să fie o sursă de infecție, chiar dacă se simte mai bine. 

Simptome si semne

SimptomMentiuni
cefalee
ameteala
somnolenta
slabiciune, oboseala, incapacitate de efort fizic si intelectual.
lipsa poftei de mancare
Bioritm (armonizare)Detalii Afectiune
Bioritmul poate descrie nivelurile de energie si capacitatile de performanta la nivel fizic, emotional si intelectual.
Cancer (prevenire)Detalii Afectiune
Prevenirea cancerului este un plan de-a lungul vietii, inclusiv de alegeri inteligente in viata noastra. Prin prevenirea cancerului intelegem importanta de a avea o viaţă lungă şi sănătoasă. 
Hormoni (reglare hormonala)Detalii Afectiune
Hormonii corpului sunt precum instrumentele muzicale într-o orchestra: Fiecare joaca un rol propriu in crearea unui concert perfect, pana intr-o zi in care un intrument iasa din ton si distruge intreaga melodie. Hormonii reglementeaza cat de bine dormim, cat de des mancam, apetitul si potenta sexuala, nivelul de energie si modul in care facem fata stresului.
Meridiane energetice (tratament echilibrare energetica)Detalii Afectiune
Corpul fizic este ultimul nivel al sistemului uman pe care o energie dezechilibrata il prezinta sub forma unei boli. Aceasta energie este o energie subtila, o forță de viață, care recreează și restabilește componentele celulare ale sistemelor vii.
DislaliaDetalii Afectiune
Dislalia este o boala care afecteaza in general copiii si se caracterizeaza print-un defect de articulare al cuvintelor si, implicit, a prelungirii limbajului "de bebelus". Aceasta tulburare de vorbire poate fi tratata prin intermediul reeducari ortofonice.
Decalaj de fus orarDetalii Afectiune
Setarea ceasului biologic intern în conformitate cu unul extern va ofera o gramada de sentimente "delicate", cum ar fi dureri de cap, creşterea presiunii, atentie risipita, somn tulburat si lipsa poftei de mancare. Acest lucru se intampla si atunci cand calatorim in zone cu un decalaj semnificativ de fus orar. 
ArteritaDetalii Afectiune
Arterita este o inflamatie a peretelui unei artere. Artera poate fi inflamata sau blocata complet. In arterita craniala sau temporala aceasta poate determina orbire, daca nu este tratata.
AdenopatiaDetalii Afectiune
Adenopatia consta in cresterea in dimensiune a ganglionilor limfatici, elementii principali ai sistemului nostru imunitar, locul in care celulele imune lupta impotriva infectiilor si a substante cu caracter antigenic.
AntraxDetalii Afectiune
Atraxul este o infectie cauzata de sporii bacilului Bacillus anthracis care se prezinta sub forma de bastonas cu un invelis dur. Acesti spori pot supravietui la sol chiar si cativa ani.
Anevrism cerebralDetalii Afectiune
Anevrismul cerebral sau intracranian porneste de la o dilatatie locala dintr-un vas de sange, care cu timpul se mareste si in cele din urma se rupe.
Blefaroptoza (ptoza palpebrala)Detalii Afectiune
Blefaroptoza (ptoza palpebrala sau sindromul pleoapelor cazute) este un termen medical care desemneaza caderea (totala sau partiala) a pleoapei superioare, ceea ce conduce la aparitia dificultatilor de vedere si a unui aspect fizic inestetic. 
AcatisiaDetalii Afectiune
Acatisia este un sindrom neuropsihiatric caracterizat prin neliniste psihomotorie. Persoanele care sufera de acatisie acuza sentimente de neliniste, indeosebi la nivelul picioarelor si tendinta permanenta de a se misca. 
Anhidroza (hipohidroza)Detalii Afectiune
Anhidroza este imposibilitatea unei persoane de a transpira normal. Daca organismul nu este capabil sa transpire, acesta nu mai are posibilitatea de a-si mentine temperatura la un nivel corect, ceea ce poate conduce la hipertermie sau chiar la cazuri mai grave, precum insolatia.
Ambliopia (ochiul lenes)Detalii Afectiune
Ambliopia este termenul medical folosit pentru a desemna acea tulburare in care capacitatea vizuala a unui ochi este redusa, din cauza faptului ca acesta nu mai poate comunica in mod normal cu creierul. Desi ochiul afectat nu prezinta niciun defect, creierul, dintr-un motiv sau altul, prefera sa comunice doar cu unul dintre ochi. De aceea aceasta boala se mai numeste si boala "ochiului lenes".
Anodontia (absenta dentara)Detalii Afectiune
Anodontia se caracterizeaza prin absenta congenitala a dintilor primari  (de lapte) sau a dintilor permanenti, din cauza absentei mugurilor dentari sau a disparitiei lor inca din etapele initiale de dezvoltare. 
Daltonism (cecitate cromatica)Detalii Afectiune
Daltonismul este o tulburare de vederea ce consta in scaderea capacitatii de a vedea sau de a distinge culorile, ceea ce poate afecta activitatile zilnice ale persoanei afectate. Cumpararea fructelor si legumelor, alegerea hainelor sau citirea semnelor de circulatie se transforma intr-o provocare. Totusi, desi intampina dificultati in viata de zi cu zi, daltonistii reusesc sa se adaptateze si sa duca o viata normala. 
ClamidiozaDetalii Afectiune
Clamidioza este cel mai des intalnita infectie transmisa pe cale sexuala cauzata de bacteria chlamydia trachomatis, afectand in mod special adolescentii sau tinerii cu varste cuprinse intre 15 si 24 de ani.
FibromialgiaDetalii Afectiune
Fibromialgia este un sindrom caracterizat prin dureri difuze in tot corpul insotite de o stare de oboseala constanta si tulburari de somn. La persoanele care sufera de fibromiagie fibrele nervoase, prezente in tot organismul, sunt mai sensibile si mai active decat cele ale persoanelor normale. 
Sindromul GilbertDetalii Afectiune
Sindromul Gilbert este o afectiune minora caracterizata de nivelul ridicat al bilirubinei din sange (hiperbilirubinemie). Bilirubina este o substanta toxica de culoare galben-portocalie care este produsa atunci cand se descompun celulele rosii de sange.
Ascita (lichid in abdomen)Detalii Afectiune
Ascita este o afectiune ce presupune acumularea patologica de lichid in cavitatea abdominala. 
Acrofobia (frica de inaltime)Detalii Afectiune
Acrofobia este teama de inaltimi ce se prezinta sub forma unei stari de anxietate care poate afecta calitatea vietii suferindului.
PancreatitaDetalii Afectiune
Pancreatita reprezinta o inflamatie la nivelul pancreasului, o glanda situata in spatele stomacului, in apropierea ficatului, care produce enzime necesare digestiei si hormoni care ajuta la reglare zaharului din sange. Pancreatita poate afecta si tesuturile vecine.
Compresia nervoasaDetalii Afectiune
Compresia nervoasa desemneaza o senzatie inconfortabila caracterizata de durere sau amortire si care este cauzata iritarea sau deteriorarea unui nerv periferic in urma exercitarii unei presiuni mari asupra acestuia. Nervii periverici sunt cei situati in afara creierului sau maduvei spinarii. Desi aceasta afectiune este asociata deseori cu dureri de spate sau de gat, aproape orice nerv poate reprezenta subiectul unei compresii nervoase.

0 recenzii pentru Convalescenta

  Adauga o recenzie

  Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
  Toate campurile sunt obligatorii *

  *   = 7 + 2

  Disclaimer
  Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.