Transport gratuit pentru comenzi peste 400 RON

Tratament naturist pentru Azotemie

Despre afectiune

Azotemia este definita ca o concentrație anormala de uree, creatinina si alte substante azotate non-proteice in sange, plasma sau ser.

Schema de tratament naturista recomandata pentru Azotemie

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPret Mod de administrareCompozitie
1. Garlic Caps 65.89 Ron 100 capsule gelatinoase = 68.5 g Detalii Produs
Garlic Caps contine extract de usturoi, cu efect diuretic, benefic in eliminarea toxinelor de la nivelul rinichilor si din sange. Este de asemenea un bun antioxidant, previne formarea de cheaguri de sange, scade tensiunea arteriala.
2. URX 106.93 Ron 60 tablete Detalii Produs
URX este un bun diuretic natural ce elimina bacteriile si toxinele acumulate in sistemul urinar si sange, previne si trateaza infectiile, reducand riscul de complicatii renale.
3. ParaProteX 132.23 Ron 100 tablete = 100 g Detalii Produs
ParaProteX contine plante cu efect diuretic, ce are grija de sanatatea tractului urinar si previne infectiile. Datorita efectului de antiseptic si antibiotic natural, elimina virusii si parazitii, in timp ce protejeaza sangele si ficatul de toxine.
4. Vitamin E 51.06 Ron 100 capsule gelatinoase = 21,5 g Detalii Produs
Vitamin E este un bun vasodilatator si are efecte benefice asupra diurezei. Are proprietati antioxidante, ce protejeaza celulele si previne deteriorarea acestora provocata de procesul de oxidare.
Total 356.11 Ron
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Descriere Tratament Naturist


 

Cauze si diagnostic

Azotemia are mai multe cauze fundamentale diferite. Deoarece compusii azotati non-proteici (inclusiv uree si creatinina) sunt substante endogene, concentratiile anormale in ser pot fi cauzate de o rata alterata de productie (ureea e produsa de ficat si creatinina de muschi), sau printr-o rata alterata de pierdere (in principal prin rinichi).

Azotemia poate fi cauzata de factori care nu sunt direct legati de sistemul urinar și de anomaliile tractului urinar inferior. Prin urmare, azotemia nu trebuie folosita ca un sinonim pentru insuficienta renala primara sau uremie.

Deși concentratiile serice de uree, azot si creatinina sunt folosite frecvent ca indici ai ratei de filtrare glomerulara, interpretarea semnificativa a acestor markeri endogeni depinde de recunoașterea și evaluarea factorilor prerenali, renali si postrenali, care influenteaza rata de producție și rata de pierdere. In plus, cunoașterea valorilor specifice de urina este de mare importanta in localizarea diferitelor tipuri de azotemie.

 

Tipologia azotemiei

Azotemia prerenala apare ca o consecinta a insuficientei  fluxului sanguin renal sau a scaderii perfuziei rezultata din volumul sanguin scazut, scaderea debitului cardiac (insuficienta cardiaca congestiva), scaderea rezistentei vasculare sistemice, scaderea volumului arterial in caz de septicemie, sindrom hepatorenal sau anomalii ale arterei renale.

Azotemia intrarenala apare ca urmare a prejudiciului la nivel de glomeruli, tubi, interstitiu sau vase mici. Boala sistemica, nicturia, proteinuria, pierderea capacitatii de concentrare urinara, anemia și hipocalcemia sunt sugestive pentru azotemia intrarenala cronica.

Azotemia postrenala apare atunci cand este prezent un obstacol pentru fluxul de urina. Se observa in obstructie ureterala bilaterala provocata de tumori sau pietre, fibroza retroperitoneala, vezica neurogena și obstrucție a gatului vezicii urinare de la hipertrofia prostatei sau carcinom si valve uretrale posterioare. Aceasta conditie poate fi suprapusa pe un fundal de insuficienta renala cronica.

 

Simptome si istoric medical

Este necesar să se stabilească rapid daca azotemie este acuta sau cronica și daca aceasta se datoreaza unor cauze prerenale, intrarenale sau postrenale. Acest lucru este vital in initierea tratamentului și in prevenirea progresiei. Evaluare clinica necesita o istorie amanuntita, examen fizic și teste specifice de laborator (inclusiv sumar de urina, serologie, și, daca este indicat, studii radiologice și biopsie de rinichi).

Pacientii cu azotemie prerenala au de obicei un istoric de diaree, varsaturi, epuizare profunda la caldura, pierderea excesiva de sudoare, boli concomitente care afecteaza capacitatea de a manca și bea in mod corespunzator, hemoragie, boli de ficat, insuficienta cardiaca congestiva si poliurie (de exemplu cauzata de intoxicatie cu litiu, diuretice, diabet sau diabet insipid).

Pacientii cu azotemie intrarenala pot avea o istorie de nicturie, poliurie, proteinurie, soc și edem. Pot exista antecedente personale sau familiale de boli congenitale sau sistemice, in special diabet zaharat, hipertensiune arteriala, lupus eritematos sistemic (LES), alte boli colagen vasculare, hepatita B (VHB), hepatita C (VHC), sifilis, mielom multiplu si SIDA.

Pacientii cu azotemie postrenala au frecvent un istoric de colici renale, disurie, frecventa urinara, ezitare, incontinenta urgenta, boli pelviene maligne sau hipertrofie benigna de prostata.

 

Controlul medical

Examenul fizic trebuie sa fie detaliat si trebuie sa se concentreze asupra semnelor care au un randament ridicat de diagnostic.

In suspectarea unei azotemii prerenale, se verifica daca exista tahicardie, hipotensiune arteriala ortostatica, hipotensiune arteriala, semne de deshidratare, inclusiv membranele mucoase uscate, reducerea sudorii axilare și semne de insuficienta cardiaca congestiva sau insuficienta hepatica.

In suspectarea azotemiei intrarenale, se urmareste daca exista hipertensiune arteriala si efectele sale asupra organelor, cum ar fi retinopatia hipertensiva și hipertrofia ventriculara stanga, eruptii cutanate, umflarea articulatiilor sau sensibilitate articulara, anomalii auditive, rinichi palpabili, zgomote abdominale, frecatura pericardica și asterixis. Ultimele 2 sunt sugestive pentru uremie. Prezența pericarditei uremice necesita dializa imediata.

Azotemia postrenala (obstrucție) este sugerata de o vezica palpabila și prezenta unei mase rectale sau pelvine la examinarea digitala.

Obiectivele tratamentului sunt cresterea perfuziei renale și mentinerea debitului urinar. Medicamentele utilizate in tratamentul pacientilor cu azotemie includ diuretice, agenti adrenergici, extensoare ale volumului plasmatic și corticosteroizi.

 

Tratament naturist cu produse Calivita

- Garlic Caps este un supliment naturist pe baza de usturoi cu efect diuretic. Acesta stimuleaza functia de eliminare a toxinelor renale si vasculare.

- ParaProtex sau URX  au in compozitia lor un mixt de plante cu efect diuretic si sunt eficiente in combaterea infectiilor de la nivelul tractului urinar si prostatei.

- Vitamin E actioneaza ca un diuretic, dar si ca un bun vasodilatator. De asemenea, vitamina E este eficienta in escaderea tensiunii arteriale.


 

Daca aveti intrebari sau doriti detalii pentru acest tratament, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea:

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

 

Opinii si recenzii

Adauga opinia ta despre acest tratament

Ajuta-ne sa imbunatatim tratamentele publicate cu opinii proprii.

*   = 2 + 9
Toate campurile sunt obligatorii.