Ascaridioza

Descriere Remediu Naturist

 
Ascaridioza,sau in limbaj popular "limbricii", este o infectie parazitara, cauzata de viermele  Ascaris lumbricoides, ce apartine clasei nematodelor. Ascaris lumbricoides are o forma cilindrica si o coloratura gri, roz sau rosiatica. Avand o lungime ce poate varia intre 20 si 40 cm, acest parazit se stabileste in intestinul subtire, unde se hraneste cu continut intestinal format din chim gastric (un lichid ce rezulta din digestia alimentelor dupa ce acestea au trecut prin stomac).  
 
Parazitii adulti traiesc in intestin timp de mai multe luni, perioada in care femelele fecundate depun miii de oua. Aceste oua sunt eliminate prin fecale si ajung la maturitate in mediul extern, unde pot trai timp de mai multi ani.
Infectia cu Ascaris lumbricoides se produce prin ingerarea de cruditati, de apa sau de pamant care contin oua embrionate. Acestea din urma dau nastere la larve care migreaza in plamani, urca pe arborele bronsic si sunt eliminate din organism inainte de a se transforma in paraziti adulti in intestin. 

Epidemiologie

  • Viermii Ascaris lumbricoides infecteaza doar oamenii, iar contaminarea se face pe cale digestiva, ascaridioza fiind cel mai des intalnita in tarile tropicale si poate conduce la aparitia tusei, a problemelor digestive sau nervoase. Propagarea ascaridiozei este favorizata de caldura, umiditate si igiena precara. 
  • La nivel global, ascaridioza afecteaza mai mult de un miliard de indivizi, majoritatea cazurilor intalnindu-se in zonele calde. In Europa, ascaridioza este mai des intalnita in zonele rurale. 
  • Ascaridioza nu este o boala grava, insa complicatiile acesteia pot avea consecinte fatale. Se estimeaza ca aproximativ 20 000 de persoane mor anual in urma acestui tip de infectie.
 
Cum se ajunge la contaminarea cu viermii Ascaris lumbricoides? 
 
Contaminarea cu "limbrici" se face prin ingerarea oualor care contin embrioni. Aceste oua se pot gasi in apa murdara sau pe alimentele care nu au fost spalate in mod corespunzator inainte de a fi mancate, pe acestea ramanand cateva urme de pamanat. 
 
O data ajunsi in aparatul digestiv, ouale isi elibereaza embrionii, care se transforma in larve. Acestea traverseaza peretele digestiv si ajung in ficat pe cale sanguina. Dupa ce cresc, ajung si in plamani, in acelasi mod. In cele din urma, larvele urca pe trahee prin in esofag si sunt inghitite de persoana contaminata. Astfel, ele ajung in tubul digestiv, unde isi termina procesul de dezvoltare.
 
Viermele adult traieste in intestinul subtire si se hraneste cu continutul intestinal. Femelele depun ouale fecundate, dar fara embrioni, care sunt eliminati prin fecale. Dupa cateva saptamani de existenta in mediul exterior, embrionii sunt deja dezvoltati si ouale pot infesta alte persoane.
 
Care sunt simptomele ascaridiozei?
 
Atunci cand o persoana este contaminata cu un numar mic de viermisori, simptomele pot trece aproape neobservate. In cazul in care infectia parazitara este grava, simptomele pot diferi in functie de stadiul de dezvoltare a parazitilor:
 
- atunci cand larvele migreaza din ficat spre plamani si trahee, pacientul se poate confrunta cu o tuse seaca, acompaniata uneori de febra
 
- atunci cand parazitii adulti ajung in tubul digestiv, pacientul poate prezenta tulburari digestive (diaree, dureri abdominale difuze)
 
De asemenea, ascaridioza poate provoca aparitia unei stari continue de oboseala, a unor semne de iritabilitate, pacientul devenind mai nervos din cauza pruritului (starii de mancarime). In plus, pacientul poate avea adeseori senzatia de greata, continuate de voma, ce poate duce la pierderea in greutate.
 
In cazul in care contaminarea cu paraziti este prelungita, pot aparea complicatii precum:
 
  • ocluziune intestinala
  • apendicita
  • angiocolita sau inflamatia canalelor biliare ale ficatului
  • pancreatita

Diagnostic

Credeti ca suferiti de ascaridioza? In acest caz, cel mai indicat este sa consultati medicul. Dupa un consult amannuntit, medicul poate cere:
 
- un test parasitologic al fecalelor (cu scopul de a stabili prezenta oualor de "limbrici")
- o analiza de sange care sa confirme cresterea numarului de globule albe, numite si eozinofile
 
Atunci cand pacientul acuza episoade de febra sau tuse seaca, poate fi vorba de sindromul lui Löffler, ce poate aparea, in cazuri exceptionale in etapa de migrare a larvelor in plamani. In aceasta situatie, radiografia toracelui poate evidentia un element infiltrat slab delimitat la nivelul ambilor plamani. 
 

Cum putem preveni contaminarea cu Ascaris lumbricoides?

Profilaxia infectiei cu asa-numitii limbrici presupune luarea unor masuri simple:
 
  • evitarea contactului cu fecale
  • respectarea regulilor elementare de igiena: spalarea mainilor si a alimentelor inainte de a fi ingerate
  • evitarea alimentelor care au fost tratate cu ingrasaminte

Tratament pentru limbrici 

Tratamentul ascaridiozei presupune administrarea de medicamante antihelmintice (pentru combaterea viermilor paraziti) pe baza de flubendazol, mebendazol sau pyrantel.
In cazul in care infectia cu ascaris este severa, poate fi nevoie de interventie chirurgicala.
 
Procedurile chirurgicale sunt recomandate in urmatoarele cazuri:
 
  • apendicita sau peritonita
  • sangerarea rectului (hematochezie)
  • distensie abdominala
  • boli hepatobiliare
  • chisturi sau pseudochisturi aparute la nivel biliar.

Produse CaliVita recomandate in tratarea ascaridiozei

Produsele CaliVita sunt recunoscute ca fiind alternative naturale perfecte in tratamentul diverselor afectiuni. ParaProteXde la CaliVita este un supliment alimentar cu efect de antibiotic natural. Pe langa intarirea sistemului imunitar si protejarea sistemului gastro-digestiv, ParaProteXeste un remediu eficient pentru infectiile cu viermi parazitari. Printre substantele ce stau la baza acestui produs se numara si Chenopodium anthelmin-ticum, sau ceaiul mexican, ce functioneaza ca un anti-helmintic.
 
Capsulele cu gel Garlic Caps se bazeaza pe un ingredient folosit de mii de ani in tratarea unui numar impresionant de boli: usturoiul. Studiile medicale recente au confirmat efectele usturoiului asupra viermilor parazitari, dovedindu-i-se eficienta in eliminarea lor. Ca si toate celelalte produse CaliVita, Garlic Capsnu prezinta efecte adverse, iar prin continutul de extract de patrunjel, mirosul asociat usturoiului este complet neutralizat.
 
Corpul uman are propriile mecanisme de refacere. Cu toate acestea, dupa tratamentul ascariodiozei, sistemul digestiv are nevoie de ajutor pentru a-si reveni la starea normala. Green Care cu extract de lucerna ajuta la buna functionare a organismului, la recuperarea postoperatorie dar si la restabilirea nivelurilor normale de vitamine si minerale din corp.


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Ascaridioza

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. ParaProteX174.00 Ron100 tablete = 100 gDetalii Produs
ParaProteX este un antibiotic natural ce protejeaza sistemul digestiv de patogeni. Este foarte eficient in infectiile provocate de paraziti intestinali si limbrici. ParaProteX la copii actioneaza ca un antihelminic natural, lipsit total de efecte adverse.
2. Garlic Caps73.10 Ron100 capsule gelatinoase = 68.5 gDetalii Produs
Garlic Caps este un antiparazitar natural pe baza de extract de usturoi si patrunjel, eficient in aliminarea limbricilor. Garlic Caps la copii - actioneaza ca un stimulent imunitar si antiparazitar, fara efecte adverse.
3. Green Care99.00 Ron240 tablete = 178 gDetalii Produs
Green Care este util in recuperarea organismului dupa eliminarea viermilor parazitari. Atunci cand exista paraziti intestinali se produc dezechilibre digestive iar substantele nutritive nu mai sunt bine absorbite de catre organism, aparand deficiente.
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale

Ascaridiozasau in limbaj popular "limbrici" este o infectie parazitara, cauzata de viermele  Ascaris lumbricoides ce apartine clasei nematodelor. 

Simptome si semne

SimptomMentiuni
Giardioza (giardia, lambrii)Detalii Afectiune
GIARDIOZA – parazitoza intestinului subtire cu protozoarul flagelat Giardia lamblia , care poate fi asimptomatrica sau provoaca manifestari clinice variind intre flatulenta intermitenta intermitenta si malabsorbtie cronica.  

0 recenzii pentru Ascaridioza

    Adauga o recenzie

    Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
    Toate campurile sunt obligatorii *

    *   = 4 + 6

    Disclaimer
    Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.