Antiviral

Descriere Remediu Naturist

 

Atunci cand sezonul cald ia sfarsit si vremea rece este pe drum, se observa o creștere a numărului de răceli, frisoane si alte infectii virale. Pentru cei mai multi dintre noi, o raceala este un inconvenient moderat, dar este deprimant faptul că ne poate ține în pat pentru o zi sau două, iar pentru bătrâni și bolnavi, o infectie virala precum o simpla raceala poate lăsa deschidere pentru mai multe boli periculoase .
 
Mulți oameni se întreabă de ce nu există nici un remediu pentru raceala si gripa. Avand in vedere toate minunile pe care medicina moderna le poate face, vindecarea unei boli simple ca o raceala ar trebui să fie ușoara, sau cel putin asa gandim majoritata dintre noi. Problema nu este că nu înțelegem cum se manifesta si actioneaza virușii, ci cat de rapid se transforma - cu alte cuvinte, cât de repede un tip de raceala se poate schimba într-un altul.
 
Infectia virala si virusurile
 
O infecție virală este orice tip de infecție care este cauzată de un virus. Să începem prin intelge ce este un virus. Virusurile au fost descrise de către un biolog  amuzant ca "o mică bucată de cod genetic înfășurata în vesti proaste." Virusurile in sine nu sunt în viață din punct din de vedere tehnic - nu au celule sau toate utilajele necesare pentru a sustine viata si sunt complet parazitare. Virusurile funcționeaza pur și simplu prin introducerea in celule vii (in functie de virus, ar putea fi o bacterie, o celulă de plante, celule fungice sau celule animale, cum ar fi o celulă umană) și, în esență, prin preluarea mecanismului acelei celule. Celula este apoi forțata să producă mai multe copii ale virusului, până când există atât de multe exemplare inca se formeaza o explozie de celule, și toate copiile mici sunt libere sa atace celulele vecine.
 
Virusurile sunt extrem de simple. Un virus tipic conține doar o portiune mică de ADN sau ARN (material genetic), îmbrăcata într-o haină de proteine ​​dura (vesti proaste). Acest strat de proteine ​​este o formă foarte specifica, care ii permite virusului să intre intr-o celulă. În termeni simpli, haina de proteine ​​se leagă de structurile de la suprafața celulei permitand virusului (sau cel puțin materialului genetic) sa intre in celula. Odată ajuns, materialul genetic al virusului preia celulelele, și sunt produse milioane de copii noi.
 
In cea mai mare parte, aceste exemplare sunt identice cu virusul original, dar estul de des (aproximativ o copie într-un miliard) este o mutatie. Deoarece forma invelisului de proteine ​​al virusului este determinată de ordinea genelor sale, o ușoară schimbare în ordinea genetică cauzată de o mutație unică poate duce la formarea unui strat diferit de proteine ​​. Cele mai multe dintre aceste mutatii vor avea invelisuri care sunt inutile (forma greșită pentru a se lega de celule), dar unele vor avea un strat diferit în formă prin faptul că le permite să se lege de o structură diferită de celulele gazdei lor. Acest nou virus mutant se va răspândi și va produce mai multe copii, astfel formandu-se o noua tulpina de virus.
 
Acesta este motivul pentru care este puțin probabil să se găsească vreodată un leac definitiv pentru răceli și alte virusuri comune. Este suprinzator faptul ca fiecare om este imun la fiecare raceala pe care a avut-o vreodată în viața sa. În cazul în care corpul se confruntă cu un virus care l-a infectat anterior, acesta este capabil să-l recunoască și să îl distrugă înainte de l putea reinfecta, dar pentru că virusurile, cum ar fi raceala, sufera în mod constant mutatii, există întotdeauna noi tipuri de raceala care nu au fost anterior întâlnite, și din aceasta cauza suntem supusi întotdeauna riscului de infectie cu aceste tulpini noi.
 
De aceea, cel mai bine este sa ne asiguram că sistemul imunitar funcționează eficient. Sistemul imunitar este un set incredibil de complex și puternic de instrumente pe care trupurile noastre le utilizează pentru a se apăra împotriva infecțiilor și pentru a distruge virusurile sau bacteriile invadatoare. Se lucrează pe mai multe nivele, dar este mai ușor să se ia în considerare ca o armată permanentă de celule specializate diferit. Aceste celule patrulează corpul, identificainvadatorii străini, cum ar fi virusurile, si incearca sa le distruge. Când este gasit un nou virus invadator, sistemul imunitar are nevoie pentru a descoperi anticorpii, care vor distruge virusul, iar acest lucru poate dura câteva zile. În acest timp, virusul produce miliarde de exemplare, se răspândește in sistem și începe să produca simptome.
 
De multe ori nu virusurile propriu-zise care ne invadeaza sunt cele care ne fac sa ne simtim rau,  ci eforturile organismului de a le distruge. Odată ce anticorpii au fost descoperiti, sistemul imunitar fabrica milioane și milioane de copii ale acestora, iar aceasta actiune foloseste foarte multa energie, ceea ce duce la oboseala, un simptom comun al racelilor.
 
 
Sistemul imunitar si nutrientii
 
Stimularea sistemului imunitar și aprovizionarea organismului cu toate vitaminele si mineralele de care are nevoie pentru a lucra eficient poate reduce dramatic riscul de a deveni bolnav. Dacă sistemul imunitar este capabil să identifice rapid și sa distruga invadatorii noi înainte ca infectia sa devina larg răspândită, putem aborda infecțiile virale, uneori, chiar fără a realiza că le-am avut. Cu alte cuvinte, avem o răceală și trecem peste asta, fără a deveni bolnavi.
 
Suplimentele antiviraleconțin vitamine și plante aromatice, care stimulează și susțin sistemul imunitar. Atunci când organismul produce anticorpi si celule ale sistemului imunitar, acesta folosește o mulțime de vitamina Cși zinc, iar suplimentarea de zi cu zi cu aceste substanțe poate ajuta la menținerea funcționarii sistemului imunitar în mod corect.
 
Vitamina Cîn doze mari este eficace in prevenirea infectiei virale si recuperarea consolidarii. Atunci când este luata intr-o doză corespunzătoare, în timp util, vitamina C este cel mai bun instrument pentru vindecarea de boli acute virale.
 
Un supliment antivirale va contine de obicei si un puternic antioxidant, cum ar fi extractul de soc. Antioxidantiiajuta la reducerea pagubelor produse de așa-numitii "radicali liberi" - substanțe chimice care ataca celulele sanatoase. În cele din urmă, cele mai multe suplimente antivirale conțin, de asemenea, extract de echinaceea, care stimuleaza productia de celule ale sistemului imunitar si anticorpi.
 
Suplimentele antivirale singure nu sunt un substitut pentru o dieta sanatoasa si un stil de viata sanatos, dar ele pot contribui la promovarea functionarii optime a sistemului nostru imunitar, precum și pentru a ne asigura că trupul nostru este gata să abordeze orice invadator nou mai eficient.

 

Suplimente naturiste Calivita cu efect antiviral

 • Extractele din plante medicinale precumGheara matei, Echinaceea si Pau D Arco impreuna cu zincul si lizina alcatuiesc compozitia suplimentului nutritional VirAgo si prezinta actiune benefica in consolidarea sistemului imunitar si prevenirea infectiilor virale.
 • Efectul de antibiotic natural al suplimentului nutritional ParaProtex  ne protejaza organismul impotriva infectiilor virale, fungice, bacteriene si parazitare.
 • Vitamina C cu bioflavonoide pentru o absorbtie si eficienta sporita ne ajuta la compaterea gripelor si racelilor si are efect antioxidant. C Plus este un supliment util si indispensabil in perioadele in care infectiile virale sunt mai raspandite.


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Antiviral

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. VirAgo117.82 Ron1-1-190 tablete = 63 gDetalii Produs
VirAgo este un antiviral natural ce contine plante si elemente cu un rol foarte important in sustinerea imunitatii si combaterea virozelor de tot felul.
2. ParaProteX134.37 Ron1-1-1100 tablete = 100 gDetalii Produs
ParaProteX este un antibiotic, antiviral, antiparazitar si antifungic natural. Trateaza infectiile virale, bacteriene, fungice si parazitare, protejeaza organismul de invadatori, intareste imunitatea.
3. C Plus37.08 Ron1-1-0100 tablete = 65 gDetalii Produs
C Plus contine vitamina C si bioflavonoide pentru o mai buna absorbtie. Are efect antioxidant, consolideaza imunitatea si ne protejeaza de raceli si viroze. Este un supliment ideal pentru sezonul de viroze, potrivit pentru orice membru al familiei.
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale

O virozaeste o infectie cauzata de un virus, de obicei sezonier, care manifesta simptome neplacute. Medicamentele folosite in tratamentul unei viroze poarta denumirea de antivirale.

Simptome si semne

SimptomMentiuni

0 recenzii pentru Antiviral

  Adauga o recenzie

  Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
  Toate campurile sunt obligatorii *

  *   = 0 + 10

  Disclaimer
  Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.