Antiinflamator (antireumatismal)

Descriere Remediu Naturist

 

Boala reumatica este un termen general folosit pentru a descrie mai mult de 100 de condiţiile care afectează articulaţiile şi ţesuturile conjunctive. Bolile reumatice sunt boli autoimune, ceea ce înseamnă că propriul sistem imunitar al organismului ataca celulele din organism ducand la inflamatie. Bolile reumatice sunt a doua cauza cea mai comună cauza de handicap după leziunile musculo-scheletice, conform Colegiului American de Reumatologie.

Spondilita anchilozantă

Spondilita anchilozanta (SA) este o boala reumatica, care cauzeaza inflamatia la nivelul articulatiilor coloanei vertebrale. SA provoacă durere cronică severă şi poate duce la formarea de os nou, care contribuie la reducerea mobilităţii. Deşi este în principal o boala a coloanei vertebrale, ea poate provoca inflamaţie, durere şi rigiditate în alte articulaţii ale corpului.

Cauza exacta a SA în nu este cunoscuta, dar genetica ar putea juca un rol, deoarece 95 % din toti pacientii cu SA posedă proteine ​​HLA-B27, potrivit Asociatiei de spondilita a Americii. Nu exista niciun leac pentru aceasta conditie, insa există medicamente disponibile pentru a trata durerea şi inflamaţia implicate.

Artritareumatoidă

Artrita reumatoida (AR) afecteaza aproximativ 1,3 milioane de americani conform raportului Institutului National de Artrita si Boli musculo-scheletice si piele. AR este o boala autoimuna cauzata de sistemul imunitar al organismului care ataca celulele care alcatuiesc mucoasa articulaţiilor, cunoscute sub numele de celulele sinoviale. AR cauzeaza inflamatie, durere şi rigiditate în articulaţii, care pot duce la o pierdere a funcţiei.

O combinatie intre genetica si factorii de mediu poate creste riscul de anumite infecţii virale sau bacteriene care declanşează boala. Ca si in cazul SA, nu exista niciun remediu pentru RA, ci o combinaţie de medicamente care pot minimiza daunele de la nivelul articulatiilor, restabili functia articulatiilor şi îmbunătăţi calitatea vieţii.

Sclerodermia

Sclerodermia este o boala autoimuna reumatica care afecteaza tesutul conjunctiv, un tesut fibros care constă din celulele de colagen şi de grăsime. Pacientii cu sclerodermie produc prea mult colagen provoacand intarirea tesutului conjunctiv. . Sclerodermia poate fi uşoară, care afectează numai pielea in exterior (cunoscuta sub numele de sclerodermie localizata), sau mai severa, care provoacă intarirea vaselor de sânge şi organenelor (cunoscuta sub numele de sclerodermie sistemica).

Cauza exacta a sclerodermiei nu este cunoscuta. Tratamentele au scopul de a trata diverse simptome, inclusiv tensiunea arteriala. Terapia imuno- supresiva poate ajuta, de asemenea, prin reducerea răspunsului imun al organismului.

Sindromul Reiter

Sindromul Reiter, de asemenea, cunoscut sub numele de artrita reactiva, este o boala reumatica, care cel mai frecvent afecteaza barbatii in jurul vârstei de 40 de ani. De multe ori apare dupa anumite tipuri de infecţii, cum ar fi chlamydia sau Salmonella, dar cauza exacta este necunoscuta.

Sindromul Reiter poate provoca dureri articulare, inflamaţie a ochiului (conjunctivită), probleme de urinare, cum ar fi incontinenta si febra. Tratamentul include adesea antibiotice pentru a trata infecţiile de bază, medicamente anti-inflamatorii pentru a trata inflamaţia şi terapie fizică pentru a calma durerea şi pentru a restabili forta musculara.

 

Claselemajore de medicamente antireumatice includ:

• Medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene(AINS). Această clasă de medicamente contribuie la tratamentul simptomatic al durerii şi inflamaţiei, dar au un efect limitat asupra pierderii progresive a osului şi cartilajului asociata cu artrita reumatoida. Ele acţionează prin încetinirea producţiei organismului de prostaglandine. Antiinflamatoarele nesteroidiene frecvente includ: ibuprofen (Motrin, Advil sau Nuprin), naproxen (Naprosyn, Aleve) si indometacin (Indocin).

• Corticosteroizii. Aceste medicamente sunt agenti anti-inflamatori foarte puternici. Acestia sunt analogi sintetici de cortizon, produs al organismului. Corticosteroizii sunt folositi pentru a reduce inflamatia si pentru a suprima activitatea sistemului imunitar. Cel mai frecvent prescrise sunt prednisonul şi dexametazona.

• Medicamentele antireumatice ce modifica evolutia bolii (DMARD). DMARD influenţeaza procesul de boala în sine,nu doar trateaza simptomele. DMARD au, de asemenea, efecte anti-inflamatorii. DMARD antimalarice includ clorochină (Aralen) şi hidroxiclorochina (Plaquenil). DMARD puternice includ: metotrexat (Rheumatrex), sulfasalazina, ciclosporina, azatioprina (Imuran) şi ciclofosfamidă (Cytoxan), azatioprina, sulfasalazina, penicilamina şi compuşii organici de aur, cum ar fi aurotioglucoza (Solganol), aurotiomalat de sodiu (Aurolate) şi auranofin (Ridaura ).

• Medicamentele antireumatice cu acţiune lentă (SAARD). SAARD sunt o clasa speciala de DMARD iar efectul acestor medicamente este lent ; nu acţionează atât de repede si evident ca AINS. Exemple sunt hidroxiclorochină şi aurotioglucoza.

• Medicamente citotoxice, imunosupresoare. Această clasă de medicamente este utilizata în cazul în care tratamentul cu antiinflamatoare nesteroidiene şi SAARD nu are niciun efect. Medicamentele imunosupresoare au un efect stabilizator asupra sistemului imunitar. Deoarece inflamaţia asociata cu artrita cronica se datorează funcţionării defectuoase a sistemului imunitar, utilizarea aceastei clase de medicamente s-a dovedit a fi benefică pentru tratamentul poliartritei reumatoide, de asemenea. Exemple sunt: ​​metotrexat, mecloretamina, ciclofosfamidă, clorambucil şi azatioprină.

Poate cele mai importante condiţii inflamatorii carea afecteaza umanitatea sunt soiurile de artrită şi reumatism. În întreaga lume, în tratamentul acestor conditii, sunt utilizate medicamente pe baza de plante. Artrita este un termen general pentru inflamaţia ţesuturilor conjunctive, în special în articulaţii, sau degenerarea neinflamatorie a acestor ţesuturi. Cele mai obişnuite semne de inflamatie (caldura, roşeaţă, umflături şi durere) sunt adesea prezente.

În unele condiţii, inflamatia este o reactie imunitara. Anticorpi reacţionează cu ţesutul conjunctiv şi membranele sinoviale intacte şi, astfel, provoca inflamaţii.

Medicamentele pe bază de plante lucrează in întregul corpul pentru a promova o ameliorare a stării în timp ce atenuaza durerea şi a disconfortul. Folosirea doar a remediilor anti-inflamatorii şi anti-reumatice nu este suficienta, terapia trebuie să se concentreze si asupra functiei hepatice, circulaţie, precum şi asupra eliminarii factorilor determinanti negativi si imbunatirea modului de viata.

Ierburilepentruinflamaţie

Botanistii din întreaga lume cunosc multe plante cu proprietăţi antiinflamatorii şi anti-artritice. Fie că este vorba despre Trifoistea de balta (Menyanthes trifoliata), Urzica (Urtica dioica), sau de gheara diavolului din Deşertul Kalahari (Harpagophytum procumbens), toate acestea au actiuni benefice in procesele inflamatorii. Aceste remedii se afla sub investigatii intense ca agenti anti-inflamatori. Într-un studiu bine cunoscut, 163 de specii de plante şi ciuperci au fost testate pentru a determina activitatea lor anti-inflamatoare. Dintre speciile testate, 17 au prezentat o inhibare intre  30 si 39% din inflamatie, 21 între 40 si 49%, 15 între 50 si 59%, 4 între 60 si 69%, iar 2 au prezentat o inhibare mare de 70%.

Cateva exemple de plante cu proprietati antiinflamatorii si antireumatismale :

 

Trifoiste de balta- tonic, deobstruent, catartic si febrifug. Extrasul din frunzele acestei plante posedă proprietăţi tonice puternice, cu beneficii majore  în reumatism, scorbut şi boli de piele.

Boswellia Serrata - extractul de Boswellia are puternice proprietati anti-inflamatorii si analgezice, fără efecte secundare semnificative. Acidul bosurelic, componentul activ din Boswellia, dezactiveaza factorii hormonali rapunzatori pentru inflamatie si durere.

Brusturele- rădăcinile de brusture şi frunzele pot fi, de asemenea, folosite pentru tratarea reumatismului şi gutei, deoarece acestea încurajează eliminarea de acid uric prin rinichi.

Telina- poate calma stomacul si ajuta la eliminarea de lichid în exces din organism. Aceasta planta este un stimulent uterin, amelioreaza indigestia, trateaza flatulenţa şi ajută la reducerea tensiunii arteriale. Conţine compusi care ajută la instalarea unui somn mai bun, din acest motiv este folosita in caz de isterie. Seminţele au proprietati anti-inflamatorii, diuretice, anti-reumatice şi anti-spasmodice.

Gheara Pisicii- Alcaloizii gasiti in scoarta si radacinile de Gheara Pisicii stimuleaza sistemul imunitar. Studiile indica faptul ca cel puţin şase dintre acesti alcaloizi pot creşte rezistenta sistemul imunitar cu pana la 50% în cantităţi relativ mici. Scoarta este utilizată în mod tradiţional pentru artrita inflamatorie şi reclamaţii intestinale, cum ar fi ulcerul gastric.

Ardeiul Cayenne- cercetarile confirmă potenţialul acestei plante pentru tratarea reumatismului şi gutei, datorita gentianinelor alcaloide din compozitie care prezinta puternice properietati anti-inflamatorii.

Gheara diavolului - oferă ajutor lent, dar sigur pentru durerile articulare cauzate atât de osteoartrita, cat si de artrita reumatoida.  Tuberculii acestei plante conţin un grup de substanţe chimice numite iridoide care au o activitate anti-inflamatoare.

Florile de soc - au o actiune laxativa uşoara, iar în Europa au o reputatie pentru tratarea reumatismului şi gutei.

Uleiul de eucalipt- este un remediu excelent de actualitate pentru dureri articulareşi reumatismale. Se diluează cu alte uleiuri din plante şi se utilizarea în amestecurile de masaj.

Uleiul de primula - ajuta in mod semnificativ la reducerea durerilor de artrita, si reduce inflamatia în special în cazurile de artrita reumatoida, datorita continutului de GLA. Cercetările arată că conţinutul ecestei plante este util in artrita, tensiune, eczeme şi simdromul premenstrual, printre alte condiţii.

Ulei de seminte de in- acidul linoleic gasit in uleiul de seminte de in ar putea fi benefic pentru artrita, deoarece modifică modul în care organismul descompune prostaglandinele, substante chimice implicate in inflamatie.

Ghimbirul- combinat cu curcuma, care are, de asemenea, proprietati anti-inflamatorii, calmeaza durerea şi inhibă enzima COX-2.

Uleiul de sunatoare - conţine acid ursolic si fitonutrienti, si este recunoscut în mod specific pentru efectele sale de inhibitor COX-2. Derivaţii de acid oleanolic şi acid ursolic din compozitia acestei plante au o potenţială activitate anti-inflamatoare si anti-cancer, legate de inhibarea enzimei COX-2.

Lavanda- o cataplasmă de lavanda ca aplicaţie externă eliberează rigiditatea articulaţiilor. Pentru dureri artritice se aplică comprese sau masaj cu un amestec de ulei de lavanda. Uleiul de lavanda este uneori eficient în imbunatirea circulaţie în picioare.

Oregano- contine 31 de substante anti-inflamatoare, 28 de antioxidanţi şi 4 inhibitori puternici de COX-2, inclusiv acid rosemarinic.

Patrunjelul- are o reputaţie traditionala de lungă durată in tratamentul de reumatism, artrită şi sciatică. Contine o concentrtie mare de bor, fluor şi poate ajuta impotriva subtierii oaselor si osteoporozei.

Ulei esenţial de pin - compuşii din pin sunt similari cu cortizonul. Ulei de pin esenţial este foarte eficace in ameliorarea durerii cauzate de condiţii, cum ar fi artrita, reumatism si guta si imbunatateste circulatia.

Urzica- Substanţele anti-inflamatorii, impreuna cu concentraţia bogata de minerale, bor şi siliciu, ajuta la usurarea durerii cauzate de osteoartrita, artrita reumatoida, guta, tendinita si bursita. Frunzele pot fi folosite crude şi aplicate direct pe zona de dureri reumatice, deaorece cresc circulaţia şi calmeaza durerea. Într-un studiu ştiinţific de pacienti cu artrita acuta, frunzele fierte de urzica au îmbunătăţit efectul anti-inflamator al diclofenacului, un medicament anti-inflamator nesteroidian (AINS).

Turmericul- curcumina şi curcuminoidele atenueaza artrita si lupta impotriva inflamatiei, ca inhibitori COX-2.

Scoarta de salcie alba - este o sursa originală naturala de aspirina si multe alte medicamente pentru artrită şi rheumatism. Salicilaţii din scoarta de salcie nu cresc riscul de sângerare, si sunt utili pentru persoanele care au dureri articulare cronice, dar nu pot lua AINS sau inhibitori COX-2.

Pelinul- Combinat cu virnantul, este un tratament antireumatic puternic.

Coada soricelului- are proprietati anti-inflamatorii, precum acidul salicilic, benefic in tratarea reumatismului.

Yucca- este folosita pentru a trata atât artrita reumatoida, cat si osteoartrita. Saponinele steroidice din planta yucca intaresc funcţiile naturale imunitare ale organismului si ajuta organismul în utilizarea şi producerea de hormoni derivati steroizi.

Produse naturiste Calivita utile in tratamentul inflamatiilor si reumatismului

-Cartilajul de rechin are proprietatii antiinflamatorii, fiind de mare ajutor in inhibarea dezvoltarii tumorilor maligne si beligne cat si a durerilor articulare. Shark Aid sprijina o functionare sanatoasa a articulatiilor si inhiba dezvoltarea retelei sanguine care asigura nutritia tumorilor, impiedicand astfel dezvoltarea acestora.

- Probleme articulare de la nivelul mainilor, picioarelor, genunchilor, coatelor si soldului pot fi amelioarate cu ajutorul suplimentului natural Joint Protex, datorita continutului  bogat de plante si minerale care diminueaza durerile la nivelul articulatiilor si inflamatia


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Antiinflamator (antireumatismal)

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. Shark Aid151.58 Ron1-1-190 tablete = 90 gDetalii Produs
Shark Aid contine cartilaj de rechin, un antiinflamator si antireumatic natural. Este de mare ajutor in dureri reumatice, articulare si un foarte bun antitumoral. Sprijina o functionare sanatoasa a articulatiilor.
2. Joint Protex151.04 Ron1-1-190 tableteDetalii Produs
Joint Protex este un supliment natural, ce sprijina sanatatea articulatiilor. Curcuma si Boswellia Serrata sunt doua plante cu efect antiinflamator puternic, manganul este important pentru formarea osoasa iar zincul sprijina absorbtia de calciu.
3. White Whillow75.79 Ron1-1-1100 capsule = 53 gDetalii Produs
White Whillow sau aspirina naturala contine extract de scoarta de salcie, cu efect antiinflamator, antireumatic si antipiretic. Reduce durerea, scade febra, purifica sangele, combate hemoragiile interne, colitele sau reumatismul, fara efecte adverse.
4. Super Soya Lecithin - 100 caps107.50 Ron1-1-0100 capsule = 166 gDetalii Produs
Super Soya Lecithin este de ajutor in ameliorarea durerilor articulare si reduce disconfortul atropatiilor. Poate avea un efect usor sedativ.
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale

Antiinflamatoarelecontribuie la tratamentul simptomatic al durerii şi inflamaţiei. Ele actionează prin încetinirea producţiei organismului de prostaglandine. 

Simptome si semne

SimptomMentiuni

0 recenzii pentru Antiinflamator (antireumatismal)

  Adauga o recenzie

  Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
  Toate campurile sunt obligatorii *

  *   = 7 + 4

  Disclaimer
  Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.