Anorgasmia feminina

Descriere Remediu Naturist

 
Anorgasmia feminina este termenul medical folosit pentru a desemna dificultatea in a atinge orgasmul in ciuda unei stimulari sexuale ample. Anorgasmia este o afectiune des intalnita care afecteaza un numar mare de femei.
 
Orgasmul este un sentiment de placere fizica  intensa si de eliberare a tensiunii, insotit de contractii involuntare si ritmice ale muschilor pelvieni.
 
Orgasmele variaza din punct de vedere al intensitatii, iar frecventa orgasmelor la femei si durata stimularii pentru a ajunge in acel punct difera si ea de la persoana la persoana. De fapt, majoritatea femeilor nu au parte de orgasm numai prin penetrare vaginala si, in plus, atingerea orgasmului este direct influentat de varsta, starea de sanatate sau medicamentele administrate.
Daca sunteti multumite de activitatea dumneavoastra sexuala, nu este cazul sa va ingrijorati, insa, daca nu reusiti sa (mai) ajungeti la climax sau observati o scadere in intensitatea orgasmelor, este cazul sa va prezentanti la medic.

Simptome

De obicei, principalul simptom al anorgasmiei este incapacitatea de a avea parte de experienta unui orgasm sau de a ajunge cu usurinta la acel punct. Exista, insa, mai multe tipuri de anorgasmie:

Anorgasmia primara

Anorgasmia primara este situatia in care femeia nu a avut parte niciodata de un orgasm. La femeile care sufera de anorgasmie primara, nivelul de excitare este foarte scazut. Frustrarea, ingrijorarea, agitarea, duererile pelvine sau o senzatie de presiune asupra zonei pelvine sunt cateva din simptomele ce pot aparea, din cauza congestiei vasculare.
 
Conform teoreticienilor in stiinte sociale, incapacitatea de a atinge orgasmul este strans legata de preconceptiile ce isi au radacinile in epoca victoriana, conform carora dorintele sexuale ale femeilor sunt "gresite" si nedemne de statutul unei femei in societate. De aceea, femeile care au fost crescute intr-un mediu mai conservator, nu vor putea sa aiba o viata sexuala sanatoasa si normala, acesta fiind si primul pas catre instaurarea anorgasmiei.

Anorgasmia secundara 

Anorgasmia secundara reprezinta pierderea abilitatii de a avea un orgasm (spre deosebire de anorgasmia primara care este specifica unei persoane care nu a avut niciodata un orgasm). Aceasta poate fi cauzata de consumul excesiv de alcool, de stari depresive, interventii chirurgicale in zona pelvina, menopauza sau viol.

Anorgasmia situationala 

Femeile pot avea orgasme doar in anumite conditii. O femeie poate avea orgasm doar in urma unui anumit tip de stimulare sexuala, doar cu un anumit partener sau in functie de circumstantele si modul de derulare al preludiului. Aceste variabile sunt des intalnite, fac parte din complexitatea actului sexual si nu constituie nicio problema. 
 
O femeie care sufera de anorgasmie situationala trebuie sa fie incurajata sa descopere singura sau cu partenerul/partenera acei factori care influenteaza atingerea orgasmului precum oboseala, stresul emotional, lipsa de interes sau afectiunile sexuale ale partenerului.
 
Specialistii in terapie sexuala recomanda femeilor care se confrunta cu anorgasmia situationala sa introduca in ritualurile sexuale stimularea manuala sau cu ajutorul unui vibrator.

Cauze

Atingerea orgasmului poate fi afectata de un numar variat de boli, schimbari fiziologice sau tratamente medicamentoase. De asemenea, factorii psihologici joaca si ei un rol decisiv in acest caz.

Cauze fizice

  • diabet
  •  boli neurologice (recum sclerozamultipla) 
  • operatii la nivelul organelor sexuale precum histerectomia sau operatiile de indepartare a celulelor canceroase
  • administrarea medicamentelor pentru tensiunea arteriala, antihistamine sau antidepresive 
  • consumul excesiv de alcool si fumatul, care afecteaza circulatia sangeluiprocesul de imbatraniere. Pe masura ce imbatranim, intervin modificari hormonale in organism.
Reducerea nivelului de estrogen caracteristica perioadei de tranzitie spre menopauza descurajeaza circulatia sanguina spre vagin si clitoris, ce poate intarzia sau chiar elimina orgasmul. 

Cauze psihologice

  • tulburari mentale, precum anxietatea sau depresia
  • nivel al increderii in sine scazut
  • griji cu privire la problemele cotidiene
  • convingeri religioase sau culturale
  • teama de a nu ramane insarcinata sau de a capata boli cu transmisie sexuala
  • rusine 
  • sentiment de vinovatie cu privire la sentimentul de placere resimtit in timpul actului sexual
  • abuz sexual sau emotional survenit in trecut

Probleme in relatia cu partenerul

Foarte multe cupluri care se confrunta cu probleme in afara dormitorului observa o alterare a relatiei secuale. Printre aspectele fundamentale care creeaza tensiuni de orice natura intr-o relatie se numara:
 
  • incompatibilitatea cu partenerul
  • conflicte sau certuri nerezolvate
  • lipsa comunicarii nevoilor sau preferintelor sexuale
  •  infidelitatea sau pierderea increderii in partener
  • violenta domestica

Anorgasmia nu inseamna frigiditate

Patologia anorgasmiei nu trebuie confundata cu frigiditatea (lipsa totala a placerii in timpul actului sexual).
 
Intr-adevar, o femeie care nu poate atinge orgasmul se poate descuraja rapid, pana in punctul in care nu mai poate simti nicio placere. Frigiditatea implica intotdeauna absenta dorintei sexuale. O femeie frigida sufera de anorgasmie, in timp ce o femeie care sufera de anorgasmie poate continua sa simta placere atunci cand intretine relatii sexuale.
Conform statisticilor, aproape 10% din femei sufera in prezent de anorgasmie sau de frigiditate si o femeie din trei se poate confrunta cu aceasta problema de-a lungul vietii. 

Teste si diagnostic

Evaluarea medicala a anorgasmiei cuprinde:
  • Un istoric medical amanuntit. In timpul consultului, medicul iti poate pune intrebari despre trecutul sexual, interventiile chirurgicale suferite sau relatia actuala. Nu te lasa coplesita de sentimente de jena care sa te impiedice sa raspunzi sincer. Toate aceste intrebari pot oferi medicului indicii cu privire la cauza problemei tale. 
  • Un examen cinic. Medicul se foloseste de consultarea fizica pentru a stabili daca la baza simptomelor pacientului se afla o alta boala. De asemenea, poate dispune efectuarea unui consult ginecologic pentru a gasi o cauza fizica sau anatomica a lispei orgasmului. 

Solutii pentru tratarea anorgasmiei

Anorgasmia se poate dovedi dificil de tratat. Planul de tratament depinde de simptome si cauza acestora, insa, in majoritatea cazurilor, medicii utilizeaza o schema de tratament bazata pe schimbarea stilului de viata, pe terapie si pe medicatie. 

Schimbari ale stilului de viata si terapii

  • Pentru multe femei, un element central al tratamentului anorgasmiei il reprezinta modul de abordare al problemelor de cuplu si al stresului de zi cu zi. Intelegerea felului in care functioneaza corpul tau si incercarea mai multor tipuri de stimulare sexuala sunt si ele importante.
  • Intelegerea propriei anatomii si a felului in care iti place sa fii atinsa poate duce la o mai  buna satisfacere sexuala. Daca ai nevoie de o improspatare a imaginii anatomiei tale genitale, adreseaza-te medicului sau exploareaza tu singura. Acorda-ti putin timp pentru a-ti descoperi corepul. Auto-stimularea sau folosirea unui aparat cu vibratii te pot ajuta sa identifici ce miscari sau atingeri ti se potrivesc si, astfel, le poti impartasi cu partenerul tau. 
  • Cresterea stimularii sexuale este un subiect pe care multe dintre femei il neglijeaza. Femeile care nu au avut niciodata un orgasm nu au parte de suficienta stimulare sexuala. Majoritatea femeilor au nevoie de stimulare direct sau indirecta a clitorisului pentru a ajunge la orgasm. 
  • Schimbarea pozitiilor sexuale poate stimula mai bine clitorisul in timpul penetrarii vaginale, iar proiectarea mentala a unor fantezii in timpul actului sexual poate usura atingerea cilimax-ului. 
  • Terapia de cuplu joaca un rol important in tratarea anorgasmiei. Certurile si neintelegerile intr-o relatie afecteaza in mod direct capacitatea unei femei de a avea orgasm. Un terapeut cu studii de specialitate poate oferi ajutorul necesar pentru a trece peste aceste probleme si a reveni la o viata sexuala normala.
  • Terapia cognitiv comportamentala este un alt tip de terapie prin care se incearca eliminarea gandurilor negative pe care o femeie le poate avea cu privire la actul sexual. Uneori, pacientei i se pot da exercitii de masturbare pe care sa le faca acasa pentru a invata cum sa atinga orgasmul pe cont propriu. 
  • Terapia sexuala este o alta metoda eficienta de a aborda anorgasmia. Desi sedintele de terapie sexuala iti pot crea un sentiment de rusine sau de emotie, terapeutul iti poate oferi sfaturi utile cu privire la toate grijile tale. 

Tratamentul medical

Terapiile cu hormoni pot fi de folos in tratarea norgasmiei, insa nu sunt o solutie sigura.
 
Terapia cu estrogen este recomandata femeilor care sunt la menopauza si se poate prezenta in urmatoarele forme:
  • terapia sistemica cu estrogen – cu pastile, plasturi sau gel – poate avea efect benefic asupra functiilor cerebrale si a schimbarilor de star.
  • terapie locala cu estrogen – cu supozitoarea vaginale sau crema vaginala – care creste circulatia sanguina din zona vaginala si imbunatateste apetitul sexual. 
Terapia cu testosteron este folosita pentru cresterea excitatiei sexuale, insa ramane un subiect controversat, pe baza carora se poarta numeroase dezbateri. 
 
Produse naturiste de ajutor in tratarea anorgasmiei

O viata sexuala sanatoasa inseamna un tonus general si o stare de bine permanenta. VitalWoman de la CaliVita vine in intampinarea femeilor care se confrunta cu anorgasmia printr-un cocktail de plante cu efecte afrodisiace fara efecte secundare. VitalWoman contribuie la cresterea libidoului prin stimularea productiei de hormoni sexuali si a calitatilor sale estrogenice.

Anorgasmia se traduce, de fapt, prin pierderea sensibilitatii la stimulii sexuali. Every Moment este un lubrifiant intim cu proprietati terapeutice care mentine elasticitatea tesuturilor organelor genitale. Every Moment este un produs conceput nu numai pentru a fi folosit in timpul actului sexual, ci si pentru a fi inclus in rutina zilnica a femeii. Astfel, prin folosirea regulata, ajuta la prevenirea uscaciunii vaginale sau a iritatiilor.


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Anorgasmia feminina

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. VitalWoman111.00 Ron60 tablete = 42 gDetalii Produs
VitalWoman este un afordisiac natural ce sprijina procesele vitale din organismul unei femei. Are grija de sanatatea aparatului reproducator, creste libidoul si ofera o buna stare psihica, care incurajeaza interesul pentru partener.
2. Every Moment88.00 Ron135 mlDetalii Produs
Every Moment este o crema lubrifianta intima din plante, cu calitati terapeutice pentru aparatul reproducator:creste sensibilitatea la stimului, imbunaterste elasticitatea vaginului, elimina uscaciunea vaginala, previne iritatiile si mancarimile.
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale

Anorgasmia feminina este termenul medical folosit pentru a desemna dificultatea in a atinge orgasmul in ciuda unei stimulari sexuale ample.

Simptome si semne

SimptomMentiuni

0 recenzii pentru Anorgasmia feminina

    Adauga o recenzie

    Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
    Toate campurile sunt obligatorii *

    *   = 4 + 10

    Disclaimer
    Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.