Descriere Remediu Naturist

 

Cei mai mulți oameniînțeleag că anemia este cauzata de o deficienta de fier in sange, dar în realitate, anemia se caracterizează printr-o deficiența în hemoglobina celulelor roșii din sânge care diminuează capacitatea sângelui de a transporta oxigen la celulele noastre și de a scoate dioxidul de carbon.

Tipuri de anemie

1. Anemia genetica - Anemia este o boala genetica care se transmite din generație în generație.

a) Talasemia

 • Talasemia minora este cel mai frecvent tip de anemie la persoanele de origine mediteraneană si reprezinta un caz usor de anemie. Celula sanguina este mai mica decât celulele sanguine normale și moare usor cauzand stres pentru reproducerea de noi celule roșii din sânge, deoarece nu exista suficiente celule sanguine noi pentru a înlocui pierderea de celule rosii din sange.
 • Talasemia majoră este, de asemenea, numita anemia Cooley. Este o tulburare mostenita care afecteaza productia normala de hemoglobina. Talasemia majora este o boala mortala. Fără transfuzii de sange frecvente, persoanele cu acest tip de anemie nu pot supraviețui din cauza construirii de fier în inimă și alte organe, ducand la insuficienta cardiaca.

b) Anemia aplastică este una dintre cele mai mortale și cele mai rare cazuri de anemie. Din diverse motive, măduva osoasacare produce celule rosii in sange nu funcționează corect, sau poate fi cauzata de o tulburare auto-imuna in care celulele albe din sange ataca maduva osoasa.

c) Anemia celulelor-seceraeste o conditie grava, care pune in pericol viata, si este o forma mostenita de anemie care afecteaza mai ales persoanele de origine africana. Anemia celulelor in secera este datorata unui deficit de hemoglobina care face ca celulele rosii din sange sa devina lipicioase, rigide și mai fragile, ca rezultat luand forma unei secere, ducand la limitarea circulației sângelui în corpul nostru.

2. Anemia cauzata de deficitul de fier

Fierul este mineralul cel mai important din sânge, care lucrează  împreună cu zincul și cuprul pentru a contribui la creșterea nivelului de oxigen și de circulație a sângelui, in scopul de a hrani celulele corpului și de a elimina dioxidul de carbon din sange. Fierul este mineral greu de absorbit. Daca nu este consumat împreună cu vitamina C, cea mai mare parte din fierul existent in corpul nostru este irosita.

3 Anemie cauzata de deficitul de acid folic și vitamina B12 (anemie pernicioasa)

Acidul folic și vitamina B12 sunt vitale pentru reproducerea celulelor roșii din sânge, iar un deficit poate fi cauzat de consumul excesiv de alcool și consumul de anumite medicamente, cum ar fi unele contraceptive oral e sau unele anticancerigene. Oamenii care mananca doar alimente gatite au un risc mai mare de deficit de acid folic și vitamina B12.

4. Anemia cauzata de pierderi cronice de sânge

Acest tip de anemie este rezultat dintr-o varietate de afecțiuni cronice, cum ar fi hemoroizii, cancerul, menstruatia si ulcerul peptic.

5. Anemia hemolitica

În acest caz, distrugerea celulelor roșii vechi din sânge depășește producerea de alte noi celule datorita unui defect in sinteza hemoglobinei, sau ca urnare a unor traumatisme in interiorul arterelor. De asemenea, aceasta anemie poate fi cauzata de anticorpii sistemului imunitar care deterioreaza celulelor rosii din sange.

Cauzele anemiei

1. Hemoliza - este cauzata de distrugerea celulelor rosii din sange ca urmare a reacțiilor imune, toxinelor și otrăvurilor. Tratamentele in acest caz sunt hemodializa sau interventiile chirurgicale.

2. Scăderea producției de celule roșii de către măduva osoasă

Măduva osoasa este un țesut gras moale găsit în interiorul oaselor corpului. În cazul în care aceasta prezinta vreun defect, se produce o anomalie în producția de oricare dintre celulele sanguine mature care rezultă într-o producție scăzuta de celule roșii din sânge, sau pierderea rapida a celulelor rosii din sange.

3. Pierderi de sânge

Pierderea de sânge poate fi o urmare a perioadelor menstruale foarte grele. Femeile pot deveni anemice în cazul în care ignoră aceasta pierdere lunara, deoarece nivelul lor de sange se ridica și scade lunar într-un mod ciclic. Prin urmare, este necesara mai multa nutritie, pentru a contracara pierderea de sânge în timpul menstruației. Anumite probleme de sănătate pot contribui, de asemenea, la pierderea de fier, inclusiv sângerarea cronică a gingiilor, hemoroizilor sau ulcerelor.

4. Anemia inflamatorie adesea se aseamănă mult cu o anemie cauzata de un deficit de fier, cauzata de niveluri ridicate de feritina care duce la blocarea eliberarii de fier in celulele sanguine sau de niveluri ridicate de transferina. Un studiu recent arata ca inflamatia, de asemenea, pare sa afecteze alte elemente importante ale metabolismului fierului, deoarece inflamarea ficatului determină producerea de mai multa hepcidina care blocheaza ferropotina si eliberarea de fier.

5. Terapia pentru cancer

Tratamentul cancerului, cum ar fi chimioterapia, poate reduce producția de celule roșii din sânge, rezultand mai putin oxigen in sange care sa fie transportat la toate părțile celulelor corpului.

6. Consumul excesiv de alcool

Alcoolul este un stimulent. Consumul excesiv de alcool poate contribui la un deficit de vitamine, anemie, precum si la anemie inflamatorie. Este recomandat ca barbatii sa nu consume mai mult de două pahare pe zi, iar femeile nu mai mult de un pahar pe zi.

7. Fumatulprovoacă epuizarea nivelul de oxigen din sange, precum și blocarea absorbtiei de substante nutritive vitale, cum ar fi acidul folic si vitamina C, crescând riscul de anemie cauzata de un deficit de vitamine.

Simptomele de anemie

 • Obosealaeste un simptom comun al persoanelor cu anemie, care cauzează mai putin oxigen transportat la tesuturile corpului, din cauza numărului scăzut de celule roșii din sânge în fluxul sanguin.
 • Slabiciune- Deoarece fluxul sanguin nu poate furniza suficient oxigen, precum și nutriție la nivelul tesuturilor corpului, se interfereaza cu functionarea normala a organelor ducand la slăbiciune la pacienții cu anemie.
 • Leșin și amețeli- Creierul nostru are nevoie de proteine ​​si grasimi zilnic pentru a funcționa. Este nevoie, de asemenea, de oxigen pentru hranirea celulelor sale. Fără suficiente celule rosii in sange care sa transporte oxigenul si sa elimine dioxidul de carbon din celule, se poate produce leșin.
 • Scurtarea respirației - Deoarece nu există niciodată suficient oxigen in sange, reacția pulmonara este o respiratie mai rapida, pentru a putea ajunge suficient oxigen la tesuturile corpului nostru, provocand dificultăți de respirație.
 • Palpitatii cardiace- Persoanele cu anemie au mai putin oxigen in sange. În scopul de a furniza oxigen suficient pentru a hrani celulele corpului, inima lor trebuie sa lucreze mai mult, rezultand în palpitații cardiace.
 • Tenul palid - este cauzat de deficienta de fier. Fierul este vital pentru reproducerea de celule sanguine, pentru înlocuirea celor vechi. Deficienta de fier cauzeaza un numar scăzut de celule roșii din sânge care duce la o culoare palidă la nivelul pielii noastre.
 • Dificultățile de concentrare cauzate de lipsa de fier determină producerea de mai putine celule roșii noi pentru a le înlocui pe cele vechi, rezultand în mai putin oxigen livrat la anumite regiuni ale celulelor creierului care produce dificultăți de concentrare.
 • Excesul de menstruație- este caracterizat prin pierderea unor cantități anormale de sange in timpul menstruatiei. Aceasta conditie cauzeaza o anemie datorata deficitului de fier ca un rezultat al pierderii masive de celule rosii din sange.

Prevenirea și tratamentul anemiei cu ajutorul vitaminelor, mineralelor și plantelor

 • Fierul este esential pentru persoanele cu anemie. Ajuta la reproducerea celulelor roșii din sânge, precum și la îmbunătățirea transportului de oxigen și nutriției celulelor organismului, precum și la eliminarea dioxidului de carbon din sange. Deoarece fierul este greu de absorbit, se recomandă să se ia impreuna cu vitamina C.
 • Cuprul și zincul nu sunt vitale în tratarea persoanelor cu anemie, dar sunt necesare în absorbtia de fier. Fara un echilibru stabil intre fier, cupru și zinc cea mai mare parte a fierului va fi irosit.
 • Vitamina K este o vitamina solubila in grasimi. Acesta joacă un rol important pentru persoanele cu anemie, ajutând la coagularea sangelui în mod corespunzător, după o accidentare, un proces vital pentru persoanele cu anemie cauzată de pierderea excesiva de sânge, cum ar fi in cazul femeilor în timpul nașterii și în timpul menstruației.
 • Vitamina C este un antioxidant care ajută la îmbunătățirea sistemului imunitar si lupta impotriva invaziei de bacterii și viruși. Din cauza reproducerii și circulațieo sarace a sângelui la persoanele cu anemie, întărirea sistemului imunitar devine vitală. Vitamina C, de asemenea, ajută la îmbunătățirea absorbției fierului.
 • Vitamina B12 este esentiala pentru persoanele cu anemie pernicioasa (cauzata de un deficit de vitamina B12. Deficitul de vitamina B12 este în mare parte cauzat de absorbția insuficientă, dieta săracă și efectele secundare ale medicamentelor care rezultă în celule imature mari și disfuncționale, scazand astfel numarul de celule roșii din sânge și nivelul de hemoglobina.
 • Acidul folic face parte din familia vitaminelor B. Este necesar pentru formarea si maturarea celulelor rosii din sange. Deficitul de acid folic este cauzat în mare parte de dieta saraca, o absorbția inadecvată in organism și consumuldoar de alimente gatite, rezultând într-un numar mai mic de globule roșii în fluxul sanguin sau anemie cauzata de deficitul de acid folic.
 • Spirulina este bogata in fier, acid folic si vitamina B12, care sunt esențiale pentru persoanele cu anemie. Aceasta conține, de asemenea, cantitati mari de vitamina C, care ajuta la absorbtia fierului și consolidarea sistemului imunitar. Spirulina nu numai ca sporeste nivelul de oxigen în sânge, dar, de asemenea, ajută la eliminarea dioxidului de carbon din celule, un proces vital pentru persoanele cu anemie cauzata de o deficienta nutritionala.
 • Polenul de albine contine cantitati mari de proteine, complexul de vitamine B si acid folic, care sunt vitale pentru pacienti cu anemie cauzata de deficiente nutritionale. De asemenea, îmbunătățeste procesul digestiv și nivelul de hemoglobina la unii pacienți cu anemie. Acesta a fost folosit in medicina chineza de mii de ani in tratarea multor tipuri de boli cronice, precum și pentru longevitate.
 • Lucerna contine cantitati mari de vitamina K, care este de ajutor in promovarea coagularii normale a sangelui si in prevenirea pierderii de sange pentru femeile cu flux excesiv în menstruație.
 • Radacina de brusture a fost mult timp folosita pentru a întări și curăța sângele. Aceasta conține cantități mari de fier, care este vital pentru anemie. De asemenea, ajută la creșterea nivelului de hemoglobină, care este diminuat pentru persoanele cu anemie.
 • Urzica a fost folosita de secole in tratarea ranilor si încetinirea sângerarilor. Aceasta acționează ca vitamina K prin reducerea fluxului excesiv de sânge în menstruatie. Contine cantitati mari de fier și stimuleaza productia de hemoglobina.

Suplimente naturiste Calivita de ajutor in anemie

 • Siropul de aloe vera si alge marine din compozitia Ocean 21 mentine si imbunateste eficient sanatatea sistemului digestiv, imunitar si circulator, oferind organismul multe dintre elementele utritive de care are nevoie pentru a funtiona optim.
 • Complexul de minerale sub forma Power Mins ofera organismul cantitati optime de elemente minerale pentru o buna functie a tuturor organelor si sitemelor din organism.
 • Fierul este un element vital pentru producerea hemoglobinei si a celulelor rosii din sange, si este esential in tratamentul anemiei, dar pentru a fi absorbit eficient este nevoiesi de alte elemente nutritionale, precum vitamina C si bioflavonoidele. Iron Plus este un supliment care contine toate aceste elemente importante.
 • Ginsengul este o planta care regeneraza celulele si este foarte utila pentru cei care au carente nutritionale, deoarece ajuta la oabsorbia si utilizarea completa a nutrientilor din alimentatie. Panax Ginseng este un supliment nutritional natural util persoanalorcare sufera de tulburari digestive, nutritionale, tulburari ale circulatiei sanguine, precum si de oboseala sau insomnii.


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Anemie

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. Ocean 21221.99 Ron1-1-0 linguri de siropLichid 946 mlDetalii Produs
Aloe Vera si algele marine contin o abundenta de elemente nutritionale necesare pentru un corp sanatos, care sprijina sanatatea sistemului digestiv, imunitar, endocrin, nervos si cardiovascular. Asigura necesarul de substante nutritive pentru anemici.
2. Power Mins61.28 Ron0-1-1100 tablete = 139 gDetalii Produs
Power Mins asigura un aport optim de minerale pentru sustinerea sistemelor importante in organism: endocrin, vascular, osos si nervos. Cea mai frecventa anemie este cea cauzata de o deficienta de fier, care poate fi acoperita cu acest supliment natural.
3. Iron Plus48.38 Ron0-0-1100 tablete = 64,6 gDetalii Produs
Iron Plus contine fier, vitamina C si bioflavonoide, pentru o mai buna asimilare. Fierul este mineralul care produce celulele rosii in sange si hemoglobina, iar cea mai intalnita anemie estea cea cauzata de o deficienta de fier.
4. Panax Ginseng69.88 Ron0-1-0100 tablete = 100 gDetalii Produs
Panax Ginseng ajuta la o absorbtie maxima a nutrientilor din alimente si asimilarea acestora. Este foarte util pentru cei care sufera de insomnii, oboseala, anemie, deficiente nutritive, probleme digestive sau tulburari de circulatie.
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale

Anemia se caracterizează printr-o deficiența în hemoglobina celulelor roșii din sânge care diminuează capacitatea sângelui de a transporta oxigen la celule.

Simptome si semne

SimptomMentiuni
ingalbenirea pielii (icter)
scaune inchise la culoare
hipertensiune arteriala
presiune sanguina scazuta
murmur cardiac

0 recenzii pentru Anemie

  Adauga o recenzie

  Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
  Toate campurile sunt obligatorii *

  *   = 8 + 5

  Disclaimer
  Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.