Transport gratuit pentru comenzi peste 400 RON

Sunt parazitii utili in tratarea bolilor autoimune ?

Adaugata in 10-10-2013 de Bogdan I
Sunt parazitii utili in tratarea bolilor autoimune ?
A raspuns Bogdan I in data de 10-10-2013
Ca sa vin cu o justificare la intrebarea mea, am sa va spun ca am participat la o "sedinta" care avea drept tema biologia evolutionista, pentru a sarbatori ziua de nastere a lui Darwin. Aici s-a vorbit de niste experimente cu un parazit "pigworm" in tratarea bolilor autoimune, chiar au prezentat niste statistici, rezultate in boala Chron. Vreau sa aflu si pararea altora, deoarece eu as putea spune ca... nu sunt sigur pe tratamente cu paraziti.
A raspuns Dr. George V in data de 10-10-2013
Ideea de a folosi paraziti in tratarea anumitor boli are la baza ipoteza igienei. Aceasta ipoteza afirma ca societatea actuala industrializata, moderna da posibilitatea omului de a deveni "curat", practic distrugand echilibrul "natural" al omului de curatenie/murdarie.
Cu totii in ultima perioada parca suntem obsedati de tot ce este antimicrobian/antibacterian, iar sistemul nostru imunitar nu mai este tot timpul in "asediu" , vigilent, poate chiar "plictisit". Deci conform ipotezei, crescand riscul infectiei, stimulam si disciplinam sistemul imunitar sa stea in garda si sa intervina.
A raspuns Vasi B in data de 10-10-2013
Motivul de ingrijoare la acest "tratament" ar putea sa fie reactiile adverse, practic reactia pe care o are organismul atunci cand nu poate sa lupte cu "infectia de paraziti". Si sa nu uitam faptul ca, tratamentul pentru deparazitare poate sa aiba si acesta un efect negativ asupra organismului.
A raspuns Dr. George V in data de 10-10-2013
Da, acest tratament prezinta anumite riscuri, insa uneori conform cercetarilor s-ar putea sa fie cea mai buna solutie. Oricum sa nu uitam ca tot ce am spus eu sau a vazut colegul nostru la acea conferinta este vorba de un tratament experimental, care pana in moemntul de fata nu este folosit la scara larga, sa aiba niste studii de caz clare si sigure.
Tratamente naturiste pentru afectiuni asociate

Adauga Raspuns

*   = 0 + 1