Transport gratuit pentru comenzi peste 400 RON

Degete inclestate

Adaugata in 05-04-2016 de Catalin Dumitru
Degete inclestate
De cateva zile am inceput sa ma trezesc dimineata cu degetele inclestate la mana dreapta , in special degetul mic si urmatorul. Cand incerc sa il indoi pocneste , senzatia fiind foarte suparatoare. In acelasi timp tendonul degetului mic doare cand il apas. Aveti idee ce poate fi si cum se poate rezolva ?
A raspuns Admin in data de 19-04-2016
S-ar putea sa fie vorba doar despre o scadere semnificata a nivelului de calciu. M-ar interesa si alte detalii, gen varsta, si istoric medical: daca ai mai avut in trecut probleme de sanatate. Daca este vorba despre o lipsa de calciu, se poate rezolva relativ usor, cu suplimente alimentare care contin calciu, magneziu, vitamina D si eventual, vitamina K. Dar diagnosticul nu se pune asa usor. Sun necesare mai multe detalii, si un consult medical.
A raspuns Teodora in data de 19-04-2016
Ar putea fi vorba de sindromul tunelului carpian, care apare cam dupa varsta de 30 de ani si la persoanele cu anumite meserii:operator calculator, instrumentisitii, gimnastii, in principiu, cei care au activitati zilnice in care isi misca mainile mult. Mai apare de multe si la propastetele mamici, din cauza sarcinii.

A raspuns DElia in data de 19-04-2016
Eu stiu ca sindromul tunelului carpian apare de obicei la degentul mare si urmatoarele 3, nu la degetele mici. Cand am avut aceasta problema dupa nastere, asa s-a manifestat. Intreb pt ca uneori si acum mai imi apar simtome, si uneori ma gandesc ca ar putea fi altceva, deoarece simt si in alte degete, gen degetul mic si inelarul.
A raspuns Nicoleta Amariei in data de 19-04-2016
Da, nu e regula, depinde de nervii afectatii. Eu am aceasta problema iar amortelile si furnicaturile variaza, se modifica, uneori si toata mana ma lasa, alteori doar la degete simt. Din experienta mea, nu e o regula fixa.
A raspuns Matei in data de 19-04-2016
Lipsa de calciu e frecventa in perioada asta de primavara si poate uneori avea niste simtome la care nici nu te gandesti. Recent am fost diagnosticat cu lipsa de calciu la urmatoarele simptome: imi amorteau degetele de la maini si simteam furnicaturi prin diverse zone ale corpului, in vreo doua dimineti am simtit ca mi se inclesteaza mainile, eram oarecum depresiv si irascibil, ma simteam foarte iritat, inclusvi pielea mi-o simteam "iritata" , insomnie si o stare generala proasta, care poate era si din lipsa somnului. Acum urmez tratament si deja sunt mult mai bine, deci se pare ca asta era problema. sincer nu ma astepta, sa fie doar o lipsa de calciu care sa ma deregleze in halul asta. Nu iau doar calciu, e combinat cu mai multe, dar de obicei asa se ia, pentru ca lucreaza impreuna.

Adauga Raspuns