Transport gratuit pentru comenzi peste 400 RON

Prospect WHITE WHILLOW - scoarta de salcie alba

Toate produsele recomandate pe site detin aviz de la Ministerul Sanatatii si totodata sunt certificate de cel mai dur for mondial de avizare a produselor naturiste F.D.A.

Produs Naturist
Pret
Descriere
White Whillow
57.20 Ron
White Willow CaliVita® la cel mai mic pret online. Supliment alimentar din salcie alba (salix alba) ASPIRINA NATURALA.

WHITE WHILLOW - scoarta de salcie alba

Descriere prospect

Timp de multe secole oamenii care aveau febra, dureri de cap, sau inflamaţii mestecau scoarta de salcie alba pentru a reduce durerea si inflamatia. Scoarta de salcie alba contine salicin, care este un produs chimic similar cu aspirina. Salicinul din scoarta de salcie are un efect de mai mare durata decat aspirina, desi initial actioneaza mai greu.

Cum funcţionează aspirina?Prostaglandinele constituie o categorie de acizi graşi nesaturaţi produsi de celule în multe părţi ale corpului. In organism exista multe tipuri de prostaglandine pentru a servi unei multitudini de functii fiziologice, dintre care unele sunt iritabile, iar altele benefice. Prostaglandinele fac parte din categoria substanţelor chimice secretate de sistemul imunitar al organismului atunci când luptă împotriva bacteriilor şi a altor invadatori din zonele afectate. Situate în jurul rănilor, aceste produse chimice provoaca dureri şi inflamaţii. Ca urmare a unei infecţii bacteriene, prostaglandinele sunt produse de hipotalamus, centrul creierului care controleaza temperatura corpului, rezultând într-o creştere a temperaturii. Atunci cand provoaca durere, inflamaţie şi febră, prostaglandinele sunt daunatoare. Inhibarea productiei lor reduce în consecinţă durerea, inflamaţia şi febra; este principala valoare terapeutică a aspirinei.

Pe de altă parte, prostaglandinele secretate de stomac reglementează producţia de acid şi menţin garnitura mucoasa care protejeaza stomacul in timpul digestiei. Prostaglandinele mentin trombocitele impreuna pentru a iniţia coagularea sângelui în răni. În astfel de actiuni, acestea sunt cruciale pentru un corp sanatos. Inhibarea productiei lor duce la reacţii adverse nedorite, inclusiv stomac deranjat si sangerari excesive.

Cum reduce aspirina producţia de prostaglandine? Multe tipuri de prostaglandine sunt sintetizate printr-o serie de reactii biochimice complicate care parcurg o etapă comună facilitata de către o enzimă numită COX, a cărei acţiune este suprimata de aspirina.

Enzimele sunt catalizatori de proteine care accelereaza reactiile chimice, fără ca ele sa fie utilizate în reacţii. O enzima este o molecula mare, cu o suprafaţă activă care funcţionează ca un mucegai care acceptă anumite elemente prime, iar la final le elimina. Aspirina este un inhibitor al enzimei. Aceasta suprimă acţiunea enzimei COX, opreşte producţia de prostaglandine, perturband astfel protectia antiinflamatoare, temperatura şi protectia stomacului.

Salicilatul continut in coaja de salcie alba actioneaza diferit fata de acidul salicilic sintetic. Acesta blocheaza prostaglandinele din peretii stomacului si ai intestinului doar intr-o mica masura, iar efectele secundare sunt minime.

White Whillow cu extract de salcie alba este o alternativa naturala la aspirinaAspirina s-a dovedit a fi benefica în controlul coagularii sangelui in vasele de sange, reduce riscul de atac de cord si accident vascular cerebral si este recomandata persoanelor cu boli cardiovasculare. Cu toate acestea, aspirina este sintetizata chimic în acid acetilsalicilic, o formă care, dacă este consumata pe termen lung, poate avea efecte secundare nocive. Studiile au arătat că utilizarea excesivă a aspirinei poate provoca iritarea stomacului prin durere, greaţă, sau arsuri la stomac. În plus, poate sa apara hemoragie în tractul gastro-intestinal şi urinar. Alte efecte adverse minore includ urticarie, transpiraţie excesivă, sete, dureri de cap şi zgomote în urechi.

Comprimatele White Whillow conţin salicin, pe care organismul il transformă în acid salicilic şi are acelaşi efect asupra organismului ca si aspirina, fără vreuna dintre reacţiile adverse dure ale acesteia. Este mai mai lent convertita în organism în comparaţie cu acidul acetilsalicilic din aspirina sintetică, astfel încât efectele pot dura mai mult, in doze mai mici, dar la fel de eficace.

Printre cele mai cunoscute efecte ale aspirinei putem enumera purificare a sangelui, calmarea durerilor, intaritor, scaderea febrei. Are proprietati vermifuge si antimalarice iar compresele cu infuzie pot fi folosite pentru a ameliora degeraturile si pentru a trata hemoroizii. Infuzia din salcie alba este eficienta in combaterea reumatismului, hemoragiilor interne, colitelor etc. Este folosita si pentru ameliorarea afectiunilor la fricat, inima si rinichi. Previne infarctul si este recomnadata personelor peste 50 de ani.

Atentionari si Contraindicatii
  • Inainte de a lua orice supliment este indicat sa se consulte un medic. Acest produs este destinat doar adultilor, si nu ar trebui să fie luat in timpul sarcinii sau alăptarii.

  • Nu se ia acest supliment in caz de sensibilitate sau reactii alergice la orice formă de acid salicilic.

  • Este indicat sa nu se depaseasca doza zilnica recomandata pentru a evita problemele digestive.