Transport gratuit pentru comenzi peste 400 RON

Prospect Vitamina E

Toate produsele recomandate pe site detin aviz de la Ministerul Sanatatii si totodata sunt certificate de cel mai dur for mondial de avizare a produselor naturiste F.D.A.

Produs Naturist
Pret
Descriere
Vitamin E
51.06 Ron
Vitamina E CaliVita® la cel mai mic pret online. Are efecte benefice asupra sistemului nervos, , creste performantele sexuale, intinerire piele si par, anticoagulant, diuretic, previne ateroscleroza, creste imunitatea

Vitamina E

Descriere prospect

Multi oameni de stiinta considera ca cel puţin un factor care contribuie la imbatranire, este prejudiciul celulelor corpului nostru cauzat de atomi foarte instabili şi reactivi cunoscuti sub numele de radicali liberi. În mod normal, electronii din jurul nucleului unui atom se află în perechi. Procesele oxidative din corpul nostru, cum ar fi conversia produselor alimentare in energie, pot cauza pierderea unui electron dintr-un atom, transformându-l în radical liber, care este un atom cu un electron neimperecheat în inelul său exterior. Desi electronii au o înclinaţie puternică de a exista în perechi, mai degrabă decât individual, radicali liberi vor fura electronii de care are nevoie de la un alt atom normal, transformand acel atom obişnuit într-un radical liber; astfel începe o reacţie în lanţ de formare a radicalilor liberi. In timp, acest proces poate duce la deficiente in funcţia celulelor. Dacă prejudiciul este puternic, celula poate muri.

Antioxidantii sunt substante care sunt capabile să încetinească sau sa rupa reacţiile în lanţ de formare a radicalilor liberi, prin capacitatea lor de a dona un electron radicalilor liberi, fără a deveni instabili ei înşişi. Unul dintre cei mai cunoscuţi antioxidanţi este grăsimea soluabila Vitamina E (tocoferol).

În afară de a fi un puternic antioxidant, vitamina E are multe alte roluri fiziologice importante in metabolismul nostru. Una din funcţiile cele mai important este faptul că este necesara pentru utilizarea multor alte vitamine şi minerale, cum ar fi vitamina A, vitamina K şi seleniu. În plus faţă de acest rol, ea oferă un sprijin cheie atât pentru sistemul imunitar, cat si pentru functia sistemului nervos central şi contribuie la reglarea hormonilor sexuali. Este benefica pentru persoanele care exercita sporturi de înaltă performanţă, cum ar fi sportivii, deoarece susţine sinteza proteinelor şi ajută la intarzierea oboselii musculare.

O noua cercetare sprijinita de Institutul National de Sanatate arata ca o forma naturala de vitamina E poate declanşa producerea unei proteine in creier, care protejeaza impotriva accidentului vascular cerebral. Aparent, proteina numita alfa-tocotrienol, cunoscuta si sub numele de TCT, curata toxinele din celulele nervoase, prevenind moartea acestora după un accident vascular cerebral.

Funcţia biologică majora a vitaminei E este data de proprietatea antioxidanta care previne propagarea reacţiilor radicalilor liberi. Radicalii liberi se formeaza in procesele metabolice normale şi la expunerea catre agenţi toxici exogeni (de exemplu fumul de tigara, poluanti). Vitamina E este situata în cadrul membranelor celulare. Acesta protejează acizii graşi polinesaturaţi precum şi alte componente ale membranelor celulare impotriva oxidarii provocata de radicalii liberi. În afară de menţinerea integrităţii membranelor celulare, în corpul uman, aceasta vitamina protejează, de asemenea, lipoproteinele cu densitate mică (LDL) impotriva oxidarii.
α-tocoferolul inhibă activitatea protein kinazei C, care este implicata in proliferarea si diferentierea celulelor. Vitamina E inhibă agregarea plachetară şi îmbunătăţeşte vasodilataţia. Îmbogăţire celulelor endoteliale cu vitamina C reglementeaza expresia moleculelor de adeziune la celule, scăzând astfel adeziunea componentelor celulelor sanguine la endoteliu.

Deficienţa de vitamina EDeaorece epuizarea vitaminei E din organism are nevoie de foarte mult timp, fără simptome clinice evidente, deficite de aceata vitamina au fost observate la adultii sanatosi. Simptomele deficientei de vitamina E sunt observate la pacienţii cu sindroame de malabsorbtie a grăsimilor sau cu boli de ficat, la persoanele cu defecte genetice care afecteaza transferul proteinei α-tocoferol şi la nou-născuţi, în special nou-nascutii prematur.

Deficitul de vitamina E se manifesta prin simptome neurologice (neuropatie), miopatie (slăbiciune musculară) şi retinopatie pigmentata. Semnele precoce de diagnostic sunt scurgeri de enzime musculare, creşterea concentraţiei plasmatice a produsilor de peroxidare lipidica şi o hemolizacrescuta de eritrocite (celule rosii din sange). La sugarii prematuri, deficitul de vitamina E este asociat cu anemie hemolitică, hemoragii intraventriculare şi fibroplazie retrolentala.

Prevenirea bolilor şi utilizarea terapeutica a vitamine E• Studii de cercetare sugerează că vitamina E are numeroase beneficii pentru sănătate. Vitamina E joaca un rol important în prevenirea aterosclerozei şi a bolilor cardiovasculare (boli de inima si accident vascular cerebral), datorita efectelor sale asupra dezvoltarii aterosclerozei (de exemplu, inhibarea oxidarii LDL, inhibarea proliferarii celulelor musculare netede, inhibarea aderenţei plachetare, agregarea şi eliberarea plachetară).

• Studii recente sugereaza ca vitamina E imbunatateste imunitatea la persoanele în vârstă, şi ca suplimentarea cu vitamina E scade riscul de a contracta o infectie a tractului respirator superior, în special raceala.

• Cercetatorii au investigat rolul profilactic al vitaminei E în protejarea împotriva poluanţilor exogeni şi reducerea riscului de cancer si cataracta.

•Vitamina E in combinatie cu vitamina C protejeaza organismul de stresul oxidativ cauzat de sporturi extreme.

• Efectele suplimentarii cu vitamina E în tratamentul bolilor neurodegenerative (boala Alzheimer, scleroza laterala amiotrofica) este, de asemenea, în curs de investigare.

Proprietatile Vitaminei E• Este un lider printre antioxidanti

• Are o influenţă pozitivă asupra problemelor cardiologice (după atacuri de cord acesta protejeaza inima impotriva continuarii deteriorarii, largeste vasele de sânge, împiedică formarea cheagurilor de sânge)

• Protejează impotriva cancerului de vezica urinara

• Ia parte la metabolismul proteinelor, glucidelor şi grăsimilor

• Accelereaza regenerarea celulelor

• Previne ateromatoza

• Creşte resursele de vitamina A

• Are o influenţă pozitivă asupra sistemului nervos si asupra activitatiisexuale

• Face pielea si parul sa arata mai sanatoase

Vitamina E poate fi sintetizata in laborator, sau poate fi extrasa din surse naturale, cum ar fi germenii de grau, legumele sau ouale. Forma nesintetizata este mai usor absorbita, stocata si utilizata de catre organism. Vitamina E produsa si distribuita de firma CaliVita sub forma Vitamin E si Mega Vitamin E conţin surse naturale si proaspete de vitamina E, de cea mai buna calitate.