Transport gratuit pentru comenzi peste 400 RON

Prospect Stress Management B Complex

Toate produsele recomandate pe site detin aviz de la Ministerul Sanatatii si totodata sunt certificate de cel mai dur for mondial de avizare a produselor naturiste F.D.A.

Produs Naturist
Pret
Descriere
Stress Management B Complex
56.10 Ron
Stress Management B Complex CaliVita® la cel mai mic pret online, cuprinde toate vitaminele de tip B.

Stress Management B Complex

Descriere prospect

Din ce in ce mai mult stres in jurul nostru si, implicit, din ce in ce mai multe probleme de sanatate. Depresia, stresul, anxietatea, dementa, schizofrenia, memoria slabita, imunitatea slabita, caderea parului sunt conditii foarte des intalnite despre care prea putin oamenii stiu ca pot avea o cauza comuna. „Stresul” este un factor atat de cunoscut pentru fiecare dintre noi incat nu mai are nevoie de o descriere, iar „depresia” o putem defini ca o consecinta a acestui factor, cu care, inevitabil, fiecare dintre noi se confrunta intr-un anumit moment din viata. Stress Management B Complex fabricat de Calivita este un supliment natural pe baza de vitamina C, magneziu si toata gama vitaminica B, creat special pentru a preveni sau trata aceste afectiuni cu care ne confruntam atat de des.

Există o varietate de deficiente de vitamine care pot duce la simptomele depresiei si anume:

Vitaminele B-ComplexVitaminele din complexul B sunt esenţiale pentru sanatatea mentala si emotionala. Acestea nu pot fi stocate in corpurile noastre, aşa că depindem în întregime de dieta noastra de zi cu zi. Vitaminele B sunt distruse de alcool, zaharuri rafinate, nicotina si cofeina, deci nu e de mirare că mulţi oameni pot avea un deficit de aceste vitamine.

Relaţia dintre complexul vitaminic B si depresie• Vitamina B1 (tiamina): Creierul foloseste aceasta vitamina pentru a ajuta la conversia glucozei sau zahărului din sânge, în combustibil, fără de care creierul isi pierde imediat energia. Acest lucru poate duce la oboseala, depresie, iritabilitate, anxietate si chiar la ganduri de sinucidere. Deficientele pot provoca, de asemenea, probleme de memorie, pierderea poftei de mâncare, insomnie si tulburari gastro-intestinale. Consumul de glucide rafinate, cum ar fi zaharurile simple, epuizeaza aprovizionarea organismului cu vitamina B1.

• Vitamina B3 (niacina): Pelagra – o afectiune care produce psihoza si dementa, s-a dovedit a fi cauzata de un deficit de niacina. Deficientele de vitamina B3 pot produce agitatie si anxietate, precum si incetinirea activitatii psihice.

• Vitamina B4 (acid folic): Aceasta vitamina B este necesara pentru sinteza ADN-ului. Este de asemenea necesara pentru producerea de SAM (S-adenozil-metionină). Obiceiurile nesănătoase de alimentaţie contribuie la deficienţele de acid folic, la fel ca şi alcoolismul, drogurile, bolile, şi diverse medicamente, inclusiv aspirina, anticonceptionalele, barbituricele şi anticonvulsivantele. Acestea sunt administrate de obicei împreună cu vitamina B12, deoarece un deficit de vitamina B12 poate masca un deficit de acid folic. Femeile insarcinate sunt adesea sfatuite sa ia aceasta vitamina pentru a preveni defectele de tub neural la fat în curs de dezvoltare.

• Vitamina B5 (acid pantotenic): Simptomele deficitului sunt oboseala, stresul cronic si depresia. Vitamina B5 este necesara pentru formarea hormonilor si asimilarea de aminoacizi şi acetilcolină -substanta chimica din creier, care se combină impreuna pentru a preveni anumite tipuri de depresie.

• Vitamina B6 (piridoxina): Aceasta vitamina ajuta la prelucrarea aminoacizilor, care sunt pietrele de temelie a tuturor proteinelor si a unor hormoni. Este necesara pentru producerea de serotonina, melatonina si dopamina. Deficientele vitaminei B6, deşi foarte rare, cauzeaza imunodepresie, leziuni ale pielii si confuzie mentala. Un deficit de vitamina B6 poate aparea uneori la alcoolici, la pacienţii cu insuficienţă renală şi la femeile care folosesc contraceptive orale. Multi medici nutritionisti cred că cele mai multe diete nu furnizează cantităţile optime din aceasta vitamina.

• Vitamina B12: Deoarece vitamina B12 este importanta pentru formarea celulelor roşii din sânge, deficitul acesteia duce la o problemă a transportului de oxigen cunoscuta ca anemia pernicioasa. Aceasta afectiune poate provoca modificări ale dispoziţiei, paranoia, iritabilitate, confuzie, dementa, halucinaţii, manie sau, eventual, poate fi urmată de pierderea poftei de mâncare, ameţeală, slăbiciune, lipsa de respiratie, palpitatii ale inimii, diaree şi senzaţii de furnicături la nivelul extremităţilor.

Vitamina C

Deficienţele subclinice pot produce depresie, care necesită utilizarea de suplimente. Suplimentarea este deosebit de importanta in urma unei intervenţii chirurgicale sau a unei boli inflamatorii. Stresul, sarcina si alăptarea, de asemenea, cresc nevoia organismului de vitamina C, in timp ce aspirina, tetraciclina si anticonceptionalele pot epuiza aprovizionarea organismului cu aceasta vitamina.

Magneziul
Deficitul poate duce la simptome depresive, impreuna cu confuzie, agitaţie, anxietate, halucinaţii, precum şi la o varietate de probleme fizice. Cele mai multe diete nu includ magneziu suficient, iar stresul, de asemenea, contribuie la epuizarea magneziului.

Lipsa acestor vitamine poate de asemenea cauza si caderea si incaruntirea parului, matreata, deshidratatrea si imbatranirea prematura a pielii, friabilitatea unghiilor.