Transport gratuit pentru comenzi peste 400 RON

Prospect Pro Seleniu

Toate produsele recomandate pe site detin aviz de la Ministerul Sanatatii si totodata sunt certificate de cel mai dur for mondial de avizare a produselor naturiste F.D.A.

Produs Naturist
Pret
Descriere
Pro Selenium
32.54 Ron
Pro Selenium Calivita® la cel mai mic pret online. Seleniul este un antioxidant cu rol in cresterea imunitatii, protejeaza organismul de radicalii liberi.

Pro Seleniu

Descriere prospect

Organismul uman contine, in medie, doar aproximativ 14 mg de seleniu, dar aceste 14 mg joacă un rol important în funcţia si creşterea fiecarei celule din organism. Seleniul este implicat în producerea de ATP pentru stocarea energiei în mitocondrii, în imunitate şi în producţia de coenzima Q-10.

Pro Seleniu Calivita este un produs 100% natural pe baza de seleniu, un element important pentru o buna functionare a organismului uman. Seleniul are un efect antioxidant puternic, joaca un rol important in sanatatea imunitara si in producerea de hormoni tiroidieni.

Beneficiile seleniului • Ajuta la mentinerea elasticitatii tesuturilor si previne rigidizarea arterelor.

 • Poate ajuta, de asemenea, împotriva toxicitatii din mercur, cadmiu şi argint.

 • Ajuta la formarea de celule ucigase naturale care pot lupta impotriva celulelor canceroase. Studiile arată că o cantitate mica din acest element în dieta noastra poate reduce riscul de cancer la nivelul mai multor organe. Un studiu a constatat că oamenii care au luat 200 micrograme de seleniu pe zi, timp de patru ani şi jumătate au redus riscul de cancer cu 32 % şi riscul de deces la jumătate. Multe studii sugerează că niveluri mai ridicate de seleniu reduc rată de deces provocat de cancer, inclusiv de cancerul pulmonar, colorectal, de prostata si cancerul mamar.

 • Unele studii arată că seleniul este util în subţierea sângelui şi că poate preveni accidentul vascular cerebral.

 • Seleniul acţionează ca un stimulator si un modulator al sistemului imunitar. Cu alte cuvinte, aceasta poate ajuta la lupta impotriva invadatorilor cum ar fi virusii, racelile, infectiile si bacteriile.

 • Unele studii arată că suplimentarea cu acest mineral poate fi eficientă împotriva leziunilor herpetice şi / sau zona zoster cauzate de virusul Herpes.

 • Are proprietati antioxidante care includ prevenirea daunelor celulare provocate de radicalii liberi. Acest element este un antioxidant care poate regenera vitamina E si vitamina C, astfel încât acestea sa poata continua lupta impotriva radicalilor liberi. Deoarece are proprietati antioxidante seleniul este asociat cu prevenirea cazurilor de boli cardiovasculare.

 • S-a raportat ca acest mineral poate imita activitatea insulinei. Unele studii arata ca seleniu poate reglementa procesele metabolice si, eventual, îmbunătăţirea captării glucozei.

 • Un nivel mai scăzut de seleniu este asociat cu declinuri mintale în cadrul populaţiei vârstnice şi la pacienţii cu boala Alzheimer. Suplimentarea cu seleniu a raportat o îmbunătăţire a stărilor mentale, reducerea oboselii mentale si anxietatii la adulţi.

 • Seleniu este benefic pentru piele - previne acneea şi ne ajută să ne păstram pielea tanara.

 • Seleniu ar putea spori fertilitatea masculină datorata unei creşteri în motilitatea spermei. Acesta creşte producţia de spermă.

 • Seleniul este important pentru metabolismul hormonilor tiroidieni.

 • Suplimentarea cu seleniul este asociata cu reducerea severitatii crizelor epileptice la copii.

 • Seleniul este benefic pentru păr si previne aparitia matretii. Uneori, mici cantităţi de seleniu sunt utilizate în şampoanele anti-mătreaţă.

 • Seleniul este asociat cu reducerea progresiei complicatiilor diabetului cum ar fi neuropatie, retinopatie şi cataractă, datorita proprietatilor antioxidante ale acestui element puternic.

 • Unele studii sugereaza ca niveluri mai mici de seleniu sunt legate de o mortalitate mai mare in randul bolnavilor de HIV / SIDA.

 • Suplimentele de seleniu pot fi folosite în combinaţie cu alte medicamente pentru a trata boli cum ar fi degenerescenta maculara, accidente vasculare cerebrale, incaruntirea parului, avorturi spontane, artrita si multe alte conditii.O mulţime de cercetari preliminare sugereaza ca acesta ar fi modul in care seleniul protejeaza inima:

• Seleniul ajută organismul sa conserve glutationul antioxidant, numit „proteina vietii”.

• Glutationul protejeaza colesterolului LDL impotriva oxidarii într-o formă in care se "lipeşte" in captuseala vaselor de sange.

• Atunci când LDL rămâne în circulaţie, este consumat de celulele albe din sange cunoscute sub numele de macrofage.

• Când LDL devine "blocat", este consumat de către macrofage, care de asemenea raman blocate în căptuşeala arterelor si cauzeaza placa şi calcifiere, crescând riscul de formare a cheagurilor.

Supradozaj şi toxicitateDeşi seleniu ofera numeroase beneficii pentru sănătate, supradozajul poate cauza efecte adverse destul de grave. Ar trebui să se ţină seama de nivelul de dozare care urmează să fie luat (doza zilnică recomandată), pentru a indeparta efectele periculoase ale acestui mineral. Doza poate fi crescută numai după menţinerea nivelurilor de toxicitate în minte. În mod ideal, pot fi luate 70 micrograme de seleniu pe zi.

Supradozajul cu seleniul ca urmare a unei doze mari sau a unei cantitati mari de seleniu din alimentatie poate provoca unele efecte periculoase. Astfel de efecte de toxicitate includ fragilitatea unghiilor si parului, respiratia urat mirositoare, oboseala, pierderea în greutate, pierderea parului, atac de cord, stop cardiac, hipotiroidism, infertilitate la barbati, cancer de piele, alergii la alimente, coloranţi sau conservanţi şi deces. Dacă se observa o astfel de problema este necesara consutarea medicului. Este necesar un diagnostic medical corect.