Transport gratuit pentru comenzi peste 400 RON

Prospect Omega 3

Toate produsele recomandate pe site detin aviz de la Ministerul Sanatatii si totodata sunt certificate de cel mai dur for mondial de avizare a produselor naturiste F.D.A.

Produs Naturist
Pret
Descriere
Omega 3
75.44 Ron
Omega 3 CaliVita® la cel mai mic pret online. Ulei de peste natural, acest acid gras nesaturat este foarte bun pentru redcerea colesterolului, trigliceridelor, tratament naturist ifarct miocardic, hipertensiune arteriale etc.

Omega 3

Descriere prospect

Omega 3 este denumirea unui tip de grăsime care se găseşte în peştele gras şi în unele uleiuri din plante. Acestea fac parte din familia grasimilor "bune" - acizi grasi polinesaturati, care nu sunt benefice doar pentru sănătate, ci sunt esenţiale in dietă.
Există mai multe tipuri diferite de acizi graşi, dintre care unii pot fi produsi de către organism, iar unii nu. Acizii, numiti acizi grasi esentiali sunt substante vitale pe care organismul trebuie să le aibă pentru menţinerea unei sănătati optime, dar neputand fi produsi de către organism, suplimentarea alimentara este esenţială.

Ceare sunt beneficiile pe care suplimentele de omega 3 le pot avea pentru tine?
- impiedicarea formarii cheagurilor de sânge;
- reducerea inflamatiilor;
- menţinerea fluiditatii membranelor celulare;

- reducerea cantitatii de lipide (grăsimi, cum ar fi colesterolul şi trigliceridele) care circula in sange;

- scădere agregării plachetare, prevenind coagularea excesiva a sangelui;

- inhibarea îngroşarii arterelor prin reducerea producţiei celulelor endoteliale , un factor de crestere derivat din trombocite (mucoasa arterelor este compusa din celule endoteliale);

- cresterea activitatii unui alt element chimic derivat din celulele endoteliale (endoteliul-derivat al oxidului nitric), care produce relaxarea si dilatatrea arterelor;

- reducerea producerii de substanţe chimice mesager numite citokine, care sunt implicate in raspunsul inflamator asociat cu ateroscleroza;

- reducerea riscului de a deveni obezi şi îmbunătăţirea capacitatii organismului de a raspunde la insulina prin stimularea secretiei de leptina, un hormon care ajuta la reglarea aportului alimentar, greutatii corporale si metabolismul;
- prevenirea dezvoltarii celulelor canceroase.

Utilizari

Studiile clinice au aratat ca este mai eficient in tratamentul bolilor de inima si probleme care contribuie la bolile de inima, dar acizii grasi omega-3 pot fi de asemenea utilizat pentru urmatoarele afectiuni:

- nivelul ridicat al colesterolului si al trigliceridelor
Persoanele care urmeaza o dieta stil mediteranean, tind să aibă nivelurile de colesterol HDL sau colesterolul "bun" mai mare, care ajuta la promovarea sanatatii inimii. Mai multe studii au arătat că suplimentele pe baza de ulei de peşte reduc nivelul trigliceridelor. Nucile (care sunt bogate în acid linolenic alfa sau LNA, un tip de acizi grasi omega-3), au fost raportate pentru scăderea colesterolului total si trigliceridelor la persoanele cu un nivel ridicat de colesterol.

- hipertensiune arterială
Mai multe studii clinice sugerează că dieta sau suplimentele pe baza de ulei de peşte bogat în acizi grasi omega-3 duce la scăderea tensiunii arteriale la persoanele cu hipertensiune arteriala. O analiză a 17 studii clinice, prin folosirea de suplimente pe baza de ulei de peşte, a constatat că trebuie să luaţi 3 sau mai multe grame de ulei de peşte pe zi pentru a reduce tensiunea arterială la persoanele cu hipertensiune arteriala netratata.

- boli de inimă
Una dintre cele mai bune modalităţi de a ajuta la prevenirea bolilor de inima este de a avea o dieta saraca in grasimi saturate şi de a consuma alimente care sunt bogate în grăsimi mononesaturate şi polinesaturate (inclusiv acizii grasi omega-3). Dovezi clinice sugerează faptul că AEP şi ADH (acidul eicosapentaenoic şi acidul docosahexaenoic – acizi omega-3 - găsiti în uleiul de peşte) ajuta la reducerea factorilor de risc pentru boli de inima, inclusiv colesterolul ridicat si la reducerea tensiunii arteriale. Uleiul de peşte, de asemenea, ajuta la prevenirea si tratarea aterosclerozei (îngroşarea arterelor), prin încetinirea dezvoltării de cheaguri de sange, care pot bloca arterele.

- diabet
Persoanele cu diabet zaharat de multe ori au un nivel ridicat de trigliceride şi un nivel scăzut de HDL. Acizii grasi Omega-3 pot ajuta la scaderea trigliceridele şi apoproteinelor (indicatori de diabet), şi la creşterea HDL, astfel încât consumul de alimente sau de suplimente pe baza de omega-3 poate ajuta persoanele cu diabet zaharat.

- artrită reumatoidă
Cele mai multe studii clinice sau concentrat pe examinarea suplimentarii cu acizi grasi omega-3 asupra poliartritei reumatoide (PR), o boala autoimuna care cauzeaza inflamatie la nivelul articulaţiilor. O serie de studii mici au descoperit că uleiul de peşte ajută la reducerea simptomelor, inclusiv durerile articulare si rigiditate dimineata. Persoanele cu PR care iau ulei de peşte pot reduce doza de non-steroidale anti-inflamatoare nesteroidiene. Cu toate acestea, spre deosebire de medicamentele prescrise, ulei de peşte nu pare a incetini progresia acestei afectiuni, decat poate trata simptomele.

- lupus eritematos sistemic (LES)
Mai multe studii mici, sugereaza ca acizii omega-3 din uleiul de peşte pot ajuta la reducerea simptomelor de lupus, o conditie autoimuna caracterizata prin dureri articulare şi oboseală.

- osteoporoza
Acizii grasi omega-3 pot ajuta la cresterea nivelului de calciu din organism şi la îmbunătăţirea rezistentei osoase, cu toate că nu toate rezultatele au fost pozitive. Persoanele care nu primesc suficienti acizi graşi esenţiali (în special AEP şi acidul gamma-linolenic [AGL], un acid gras omega-6) sunt mult mai susceptibile de a avea o pierdere de masa osoasa decat cei cu niveluri normale.

- depresie
Mai multe studii au descoperit ca oamenii care au luat acizi grasi omega-3, în plus faţă de antidepresivele de baza de pe prescriptia medicala au avut o ameliorare mai mare a simptomelor decât cei care au luat decat antidepresive. Cu toate acestea, alte studii nu au gasit nici un beneficiu.
Depresia este o boala grava si nu ar trebui să încercaţi să o tratati pe cont propriu. A se consulta un medic pentru ajutor.

- tulburari bipolare
- schizofrenie
Dovezi clinice preliminare sugerează faptul că persoanele cu schizofrenie pot avea o ameliorare a simptomelor atunci când le sunt administrate suplimente pe baza de omega-3.

- atentie deficitara si tulburari comportamentale
Copiii cu deficit de atenţie pot avea valori scăzute ale anumitor acizi graşi esenţiali (inclusiv AEP si ADH). Într-un studiu clinic de aproape 100 de băieţi, cei cu un nivel mai scazut de omega-3 au avut mai multe problem de memorie si de comportament, decât băieţii cu un nivel normal de omega-3 .

- tulburări cutanate
- boli inflamatorii intestinale
Acizii grasi omega-3 pot ajuta atunci când sunt adaugati pe langa medicamente, cum ar fi sulfasalazină (un medicament standard pentru aceste aboli).

- astm
- degenerescenţa maculară
- dureri menstruale
- cancerul de colon
Consumul de alimente bogate in acizi grasi omega-3 reduce riscul de cancer colorectal. Studiile preliminare sugerează faptul că ajuta la încetinirea progresiei cancerului de colon la persoanele cu stadii incipiente ale bolii. Dacă aveţi cancer colorectal, adresaţi-vă medicului dumneavoastră înainte de a lua orice suplimente.

- cancer de sân
Femeile care consuma alimente bogate in acizi omega-3 de-a lungul anilor pot fi mai puţin susceptibile de a dezvolta cancer de san.

- cancerul de prostata
O dieta saraca in grasimi, dar care contine acizi grasi omega-3 ajuta la prevenirea dezvoltarii cancerului de prostată.
Cui se adreseaza suplimentele pe baza de omega-3?
Suplimentele pe baza de omega-3 se adreseaza tuturor categoriilor de varsta, femei gravide, copii si batrani si tuturor celor care se confrunta cu afectiunile mentionate mai sus.

Suplimentele alimentare pe baza de omega 3 se gasesc sub forma : Omega 3 Natural Fish Oil ( Calivita), Omega 3 si omega 6, Omega 3 ulei de somon, Omega 3 cu vitamine, Omega 3 cu vitamina E , sub forma de capsule, tablete si lichid.

Mod de administrare

Doza de administrare se stabileste in functie de cantitatea de AEP si ADH.
Suplimentele variază în functie de cantitatea şi aportul de AEP si ADH. De obicei o capsula de omega-3 este de 0.18 grame (180 mg) de AEP si 0.12 grame (120 mg) de ADH. Cinci grame de ulei de peşte conţine aproximativ 0.17 - 0.56 grame (170 -560 mg) de AEP si 0.072 - 0.31 grame (72 - 310 mg) de ADH.
Copii (cu varste de pana la18)

Nu există nici o doză stabilită pentru copii. Acizii grasi omega-3 sunt utilizati în unele formule pentru sugari. Capsule de ulei de peşte nu trebuie utilizate pentru copii decat sub indrumarea medicului. Copiii trebuie să evite consumul de peşte care poate avea un continut ridicat de mercur, cum ar fi rechinul, peştele-spadă, macrou rege.

Adulţi

Nu se recomanda mai mult de 3 grame pe zi de omega-3 fără supravegherea medicului, din cauza unui risc crescut de sângerare.
• Pentru adulţii sănătoşi, fără antecedente de boli de inima, se recomanda consumul de peşte de cel puţin 2 ori pe săptămână.
• Pentru adulţii cu boală coronariană se recomanda 1 gram de AEP si ADH de omega-3 pe zi .
• Pentru adulţii cu un nivel ridicat de colesterol se recomanda 2 - 4 grame pe zi de AEP si ADH omega-3.
Este posibil să dureze 2 - 3 săptămâni pentru a se observa imbunatatiri.

Efecte adverse

Datorită potenţialului de reacţii adverse şi interacţiuni cu medicamente, suplimentele alimentare ar trebui să fie luate doar sub supravegherea unui medic.

Suplimentele omega-3 trebuie utilizate cu prudenţă de către persoanele care se invinetesc uşor, au o tulburare de sângerare, sau ia medicamente pentru subtierea sangelui, inclusiv varfarina (Coumadin) sau clopidogrel (Plavix). Dozele mari de omega-3 pot creşte riscul de sângerare.

Uleiul de peşte poate provoca gaze, balonare, eructaţii, şi diaree.
Interactionari cu medicamente
Dacă urmati un trament cu oricare dintre următoarele medicamente, nu trebuie să folosiţi suplimente de omega-3 : medicamente pentru subtierea sangelui, pentru diabet, ciclosporina, steroizi, medicamente pentru reducerea colesterolului, medicamente antiinflamatorii.

Atentionari

Cumparati sumplimente alimentare pe baza de ulei de peste testate, dintr-o sursă cu reputaţie, pentru a vă asigura că nu exista reziduuri de mercur sau de pesticide în produsele.