Transport gratuit pentru comenzi peste 400 RON

Prospect Melatonina

Toate produsele recomandate pe site detin aviz de la Ministerul Sanatatii si totodata sunt certificate de cel mai dur for mondial de avizare a produselor naturiste F.D.A.

Produs Naturist
Pret
Descriere
Melatonin
56.90 Ron
Melatonina CaliVita® la cel mai mic pret online, este secretata in mod natural de organism in special noaptea, si are rol de reglarea cilclui somn veghe, ofera un somn odihnitor.

Melatonina

Descriere prospect

Un hormon care apare in mod natural in organism, melatonina este secretata pe tot parcursul vieţii noastre de către un organ mic cat un bob de mazăre situat in centrul creierului numit glanda pineala. Eliberarea de melatonina este controlată de ritmul circadian al organismului - ceasul organismului - care joacă un rol important în controlul perioadei de adormire si trezire. Întunericul stimuleaza eliberarea de melatonina ,iar lumina ii suprima activitatea.

O persoana normala produce cea mai multa melatonina pe timp de noapte după apusul soarelui. Melatonina este substanţa care reglementează, în general, somnul. Unul dintre beneficiile melatoninei este asigurarea unui somn odihnitor, care poate fi considerat de fapt ca un lux în zilele noastre. Melatonina, de asemenea, ajuta la regenerarea celulelor din corpul nostru. In timpul somnului organismul se repara iar melatonina ajută ca acest lucru să se întâmple.

Studiile au demonstrat că melatonina scade cantitatea de timp de care este nevoie pentru a merge la culcare, reduce numărul de treziri in timpul noptii şi îmbunătăţeşte calitatea generală a somnului. Folosirea melatoninei pentru tratamentul tulburărilor de somn elimina de asemenea si durerile de cap cluster.

Studiile au arătat că melatonina reglementează, de asemenea, imunitatea. Proprietatile sale anticancer au demonstrat ca pot opri sau intarzia raspandirea cancerului. Studiile au demonstrat ca un nivel scazut de melatonina este asociat cu un risc crescut de cancer uterin, iar un nivel optim de melatonina inhibă creşterea celulelor cancerului de san. De asemenea, în unele studii clinice s-a demostrat ca, melatonina reduce nivelul de antigen specific prostatei, PSA, la pacienţii cu cancer de prostata.

Melatonina, de asemenea, ajuta la controlul perioadei şi eliberarea de hormoni de reproducere feminini. Aceasta subustanta ajută la determinarea perioadei de incepere a menstruatiei la femei, frecvenţa şi durata ciclurilor menstruale, si perioada cand se opreşte menstruatia (menopauza).

Eficacitatea evaluărilor pentru melatonina:Probabil eficienta pentru:

• Probleme cu somnul la copiii cu autism şi retard mental. Aceasta este utila pentru perturbarile de somn la copii şi adolescenţi cu retard mental, autism, precum şi alte tulburări ale sistemului nervos. Melatonina pare sa scurteze timpul necesar pentru a adormi la copiii cu dizabilităţi de dezvoltare (paralizie cerebrala, autism şi retard mental).

• Tulburări de somn la oamenii orbi.

Melatonina este eficace pentru• Jet lag. Cele mai multe cercetari arata ca melatonina poate ameliora anumite simptome de jet lag, cum ar fi coordonarea vigilenţei şi miscarilor. Melatonina, de asemenea, pare să se îmbunătăţească, într-o măsură mai mică, si alte simptome de jet lag, cum ar fi somnolenta in timpul zilei si oboseala.

• Tulburări de somn (insomnie). Melatonina pare a fi în măsură să reducă cantitatea de timp de care este nevoie pentru a adormi cu aproximativ 12 minute, conform unui studiu de cercetare. Există unele dovezi care spun că melatonina este mai probabil eficienta pentru persoanele în vârstă decât pentru tineri sau copii. Acest lucru poate fi datorat faptului ca oamenii mai în vârstă produc in mod natural o cantitate mai mica de melatonina.

• Dureri de cap cluster. Administarea a 10 mg de melatonina in fiecare seara ar putea reduce numărul de dureri de cap cluster.

• Reducerea anxietatii inainte de interventia chirurgicala. Melatonina utilizata sub limba pare a fi la fel de eficace în reducerea anxietatii inainte de operatie ca si midazolamul, un medicament convenţional. De asemenea, pare a avea mai putine efecte adverse la unele persoane.

• Reducerea simptomelor la oamenii care renunta la fumat. O singură doză orală de 0,3 mg de melatonina luate la 3.5 ore după oprirea fumatului reduce anxietatea, neliniştea, pofta, iritabilitatea, si depresia, pentru urmatoarele 10 ore.

• Reduce trombocitele din sânge (trombocitopenie).

• Îmbunătăţeste eficienţa anumitor medicamente folosite pentru a lupta impotriva cancerului la san, pulmonar, de rinichi, ficat, pancreas, stomac, colon, prostata, şi scade unele efecte secundare ale tratamentului pentru cancer.

• Reduce simptomele unei tulburari de mişcare numită diskinezie tardiva (TD).

• Reduce arsurile solare atunci când este aplicata pe piele sub formă de cremă înainte de a ne expune la soare.

Melatonin Calivita este un supliment alimentar natural pe baza de melatonina cu absorbtie prelungita care ajuta la reglarea tulburarilor de somn pe timp de noapte. Ofera un somn linistit si odihnitor.

Măsuri de precauţieDatorită potenţialului de reacţii adverse şi interacţiuni cu medicamente, suplimentele alimentare pe baza de melatonina ar trebui să se ia numai sub supravegherea unui medic.

Unele persoane pot avea vise sau cosmaruri, atunci când iau melatonina. Utilizarea indelungata si in cantitati mari a melatoninei poate perturba ritmul circadian ("ceasul organismului").

Melatonina poate provoca somnolenţă dacă este luata în timpul zilei.

Reacţii adverse suplimentare includ crampe de stomac, ameţeli, dureri de cap, iritabilitate, scăderea libidoului, mărirea sânilor la bărbaţi (ginecomastie) si scaderea numarului de spermatozoizi.

Femeile gravide sau care alăptează nu ar trebui să ia melatonina, deoarece ar putea interfera cu fertilitatea.