Transport gratuit pentru comenzi peste 400 RON

Prospect Luteina

Toate produsele recomandate pe site detin aviz de la Ministerul Sanatatii si totodata sunt certificate de cel mai dur for mondial de avizare a produselor naturiste F.D.A.

Produs Naturist
Pret
Descriere
Lutein
94.60 Ron
Luteina CaliVita® la cel mai mic pret online. antioxidant esential care imbunatateste vedera si protejeaza sanatatea ochilor. Pentru acuitate vizuala mai buna !

Luteina

Descriere prospect

Ce este luteina?

Luteina (Xanthophyll), cunoscuta si sub numele de luteina plantelor, este un fel de caroten, care coexistă în natură cu zeaxantina. Luteina este prezentă într-o gamă largă de legume, flori, fructe, şi alte substanţe naturale din plante. De exemplu, în spanac, sau într-o varietate de fructe, grâu şi ou se gaseste, de asemenea, o anumită cantitate de luteina. Experimente medicale au dovedit faptul că luteina este o sursa naturala de antioxidanti. Prin adăugarea unei anumite cantitati de luteina în produsele alimentare se poate preveni imbatranirea organele corpului nostru. În acelaşi timp, previne AMD (degenerescenţa maculară datorata varstei ), cauzata de de diferite maladii sau accidente suferite la nivelul corneii. Luteina este, de asemenea si un colorant natural.

Luteina şi ochii

Luteina este o componentă importantă a maculei si are rol de protecţie a retinei. Atunci când luteina lipseste, aceasta va cauza degenerarea petei galbene, vedere încetosata si simptome de deteriorare a vederii. Funcţia principală fiziologica a luteinei este de antioxidant si are efect protector impotriva luminii. Luteina poate absorbi un număr mare de lumini albastre, pentru a evita astfel un prejudiciu cauzat de lumina puternică. Aceste lumini pot ajunge la retina si determina cel mai mare pericol pentru ochi. Luteina ne poate proteja ochii şi reduce AMD (degenerescenta maculara datorata varstei), cataracta, un grad ridicat de retinopatie miopica, retinopatie diabetică, PR (retinita pigmentara), xeroftalmie, şi alte probleme ale ochilor.

Luteina si zeaxantina

Unele dintre carotenoidele principale din sânge uman sunt: carotenul, licopenul, luteina, criptoxantina si zeaxantina. In dieta zilnica pot fi absorbite o mulţime de carotenoide, cu toate acestea, la nivelul retinei umane sunt selectate doar două tipuri de substanţe nutritive, care sunt luteina si zeaxantina. Ele sunt foarte concentrate în zona maculara, care este responsabila pentru o vedere buna. Carotenoidele sunt responsabie pentru formarea petelor galbene profunde, cunoscute sub numele de "pigment macular". Ardeiul rosu are un continut bogat de zeaxantina.

După ce consumam carotenoide, acestea trebuie să fie transportate de catre colesterolul bun prin bariera de penetrare pentru a atinge nivelul retinei. Luteina si zeaxantina reduc efectele luminii albastre; limiteaza cauza speciilor reactive de oxigen prin efectul fotochimic. Oxigenul activ este efectul substantelor endogene sau exogene sensibile la lumina. Carotenoidele generale sau specifice, adica luteina si zeaxantina, au caracterul esenţial de a putea elimina aceste specii dăunătoare reactive de oxigen.

În cazul în care luteina si zeaxantina lipsesc , aceasta lucru ar putea duce la AMD (degenerescenta maculara datorata varstei), orbire, cataracta, astigmatism, prezbiopie, pseudo-miopie , oboseala ochilor. După cum s-a menţionat mai sus, luteina si zeaxantina sunt substante nutritive importante ale zonei maculare. În cazul în care luteina si zeaxantina sunt prezente in cantitate suficienta, zona maculară va fi capabila să vadă lucrurile în mod clar şi sa transmita creerului.

În macula retiniana există o mulţime de carotenoizi, printre care si luteina si zeaxantina, care protejeaza leziunile nervilor. Cu toate acestea, cele două componente nu pot fi produse de corpul uman, deci trebuie să fie absorbite din fructe şi legume. Zeaxantina este izomerul luteinei, prin urmare, au funcţii importante pentru corpul uman, retina şi macula.

Medicii, de asemenea, recunosc luteina si zeaxantina ca "ochelari de soare" endogeni, deoarece acestea protejează celulele sensibile maculare de lumina albastra. Prin urmare, confirmă faptul că zeaxantina are funcţia de protecţie nervoasa. Zeaxantina are, de asemenea, rol de anti-imbatranire pentru ochi. În plus, zeaxantina, poate suprima reactiile adverse asupra corpului uman produse de medicamentele împotriva cancerului, stimuleraza celulele creierului, consolideaza creierul uman si memoria.

Dintre toti carotenoizii, luteina si zeaxantina nu au cea mai mare capacitate de antioxidant, dar, datorită naturii lor hidrofilice, pot ajunge in retina si macula ochiului, menţinând astfel starea de sănătate a ochilor. Studiile au aratat ca, pe termen scurt, creşterea aportului de aceste două tipuri de carotenoide, va creşte pigmentul macular. Prin urmare, va consolida protectia împotriva substanţelor nocive şi daunelor provocate de razele de lumină.