Transport gratuit pentru comenzi peste 400 RON

Prospect Full Spectrum

Toate produsele recomandate pe site detin aviz de la Ministerul Sanatatii si totodata sunt certificate de cel mai dur for mondial de avizare a produselor naturiste F.D.A.

Produs Naturist
Pret
Descriere
Full Spectrum
48.40 Ron
Full Spectrum CaliVita® la cel mai mic pret online. Contine dozele optime de vitamine si minerale.

Full Spectrum

Descriere prospect

În zilele noastre, in care poluarea si factorii de mediul ne afecteaza din ce in ce mai mult, nu este întotdeauna uşor sa ne asiguram un nivel corespunzator de vitamine şi minerale pentru a ne menţine sanatosi. Pentru bunastrarea organismului uman este foarte important acest echilibru de nutrienti. Datorita ritmului alert al vietii cei mai mulţi dintre noi facem fata cu greu tuturor responsabilitatilor care , pe de o parte ne consuma energie, iar pe de alta parte ne indeamna sa consumam produse fast food si produse prelucrate. In aceste conditii este inevitabil sa ratam o serie de vitamine şi minerale, ceea ce înseamnă ca sănătatea noastră va avea de suferit.

Desigur, cel mai bun mod de a ne asigura un nivel optim de vitamine şi minerale este de a ne asigura ca avem o dieta sănătoasă şi echilibrată, care inseamna o multime de legume, fructe şi cereale integrale, produse lactate şi alimente bogate in fito-nutrienti. Cu toate acestea, consumul tuturor acestor alimente sanatoase nu se incadreaza întotdeauna în programul nostru.

Full Spectrum Calivita vine in ajutorul nostru cu o gama complexa de vitamine si minerale care sa ne ajute sa ne aprovizionam organismul cu toate vitaminele si mineralele de care avem nevoie pentru a fi sanatosi. Un aport vitaminic ridicat presupune bineinteles si o crestere a necesarului de minerale, iar Full Spectrum este un preparat complex care contine atat vitamine, cat si minerale dozate optim si sub forma chelatata, astfel incat organismul sa poata sa le utilizeze cat mai eficient.

Ce sunt vitaminele şi mineralele?Vitaminele si mineralele sunt substante nutritive care asigura o buna functionare a organelor din corpul uman. Deşi luam vitamine şi minerale din alimentele pe care le consumam in fiecare zi, unele alimente au mai putine vitamine şi minerale decât altele.

Vitaminele sunt substante organice (făcute de plante sau animale), iar mineralele sunt elemente anorganice care provin din sol si apa si sunt absorbite de plante sau consumate de animale. Corpul nostru are nevoie de cantitati mai mari de unele minerale, cum ar fi calciu, pentru a ne dezvolta corespunzator şi pentru a rămâne sănătoşi. Alte minerale precum cromul, cuprul, iodul, fierul, seleniul si zincul sunt necesare in cantitati foarte mici în fiecare zi. Cu toate acestea, este foarte greu sa se pastreze un echilibru vitaminic si mineral, iar de cele mai multe ori deficientele duc la aparitia multor boli.

Ce fac vitaminele şi minerale?Vitaminele si mineralele stimularea sistemului imunitar, sprijina creşterea şi dezvoltarea normală şi ajuta la o buna functionare a celulelor şi organelor. De exemplu, toata lumea stie ca morcovii sunt buni pentru ochi. E adevărat! Morcovii sunt bogati in substanţe numite carotenoizi pe care corpul le transformă în vitamina A, care ajută la prevenirea problemelor de vedere. Pentru a intelege mai bine importanta acestor elemente nutritive pentru sanatatea noastra, este nevoie de o mica descriere a fiecaruia.

• Vitamina A sprijina vederea, promovează un sistem imunitar sanatos, este esenţială pentru creşterea şi dezvoltarea celulelor si mentine pielea sanatoasa.

• Vitamina C este necesară pentru formarea de colagen si este esentiala pentru sanatatea oaselor, dintilor, gingiilor si vaselor de sange. Aceasta vitamina ajuta corpul sa absoarba fierul şi calciul, ajuta la vindecarea ranilor si contribuie la functionarea creierului.

• Vitamina D intareste oasele, deoarece ajuta corpul sa absoarba calciul, necesar pentru construirea oaselor.

• Vitamina E este un antioxidant şi ajută la protejarea celulelor impotriva daunelor. De asemenea, este importanta pentru sanatatea celulelor roşii din sânge.

• Vitamina B12 ajuta la producerea de celule rosii in sange, si este importanta pentru functionarea celulelor nervoase.

• Vitamina B6 este importantă pentru functia normala a creierului si nervilor. De asemenea, ajută organismul sa descompuna proteinele si sa produca celule rosii in sange.

• Tiamina (vitamina B1) ajută organismul sa transforme carbohidratii in energie şi este necesară pentru o buna functionare a inimii, a muşchilor şi a sistemului nervos.

• Niacina (vitamina B3) ajută organismul sa transforme alimentele in energie. Ajută la menţinerea pielii sănătoase şi este importanta pentru functiile nervilor.

• Riboflavina (vitamina B2) este esenţială pentru transformarea carbohidratilor in energie şi producerea de celule roşii in sânge. De asemenea, este importanta pentru vedere.

• Acidul folic (vitamina B9) ajuta organismul sa produca celule rosii in sange. De asemenea, este necesar pentru producerea de ADN.

• Acidul pantotenic sprijină metabolismul energetic.

• Calciul este vital pentru construirea oaselor si dintilor puternici. Perioada pentru a construi oase puternice este în timpul copilăriei şi in anii adolescenţei, asa ca este foarte important ca in aceasta perioada sa se obţina suficient calciu pentru a lupta împotriva pierderii de masa osoasa mai tarziu in viata.

• Fierul ajuta celulele rosii din sange sa transporte oxigenul catre toate părţile corpului. Anemia este un simptom al deficientei de fier care se manifesta prin slăbiciune şi oboseală.

• Magneziul stimuleaza functia muschilor si nervilor, stabilizează ritmul cardiac si mentine oasele puternice. De asemenea, ajuta corpul sa produca proteine si energie.

• Fosforul ajuta la formarea oaselor si a dintilor. De asemenea, ajută organismul sa produca energie. Acest element face parte din fiecare membrana celulara, şi fiecare celula din organism are nevoie de fosfor pentru a functiona normal.

• Potasiul este necesar pentru functia sistemului muscular şi nervos. De asemenea, ajută organismul să menţină echilibrul de apa din sange si din tesuturile organismului.

• Zincul este important pentru o crestere normală, pentru intarirea imunitatii si vindecarea ranilor.

• Seleniul este un antioxidant. Lucreaza impreuna cu vitamina E pentru a proteja organismul impotriva oxidarii.

• Iodul este o omponenta a hormonilor tiroidieni, care ajuta la reglarea cresterii, dezvoltarii si a ratei metabolice.

• Cuprul este necesar pentru absorbţia şi utilizarea fierului, sprijină formarea hemoglobinei şi productia de enzime.

• Manganul faciliteaza multe procese celulare.

• Cromul este asociat cu insulina şi este necesar pentru eliberarea energiei din glucoza.

• Molibdenul faciliteaza multe procese celulare.

Suplimentarea cu vitamine si minerale este o modalitate valoroasă de a ne ameliora sănătatea şi de a ne intari sistemul imunitar. Acestea ne pot ajuta să ne protejam impotriva racelii si gripei, şi ne ofera suficienta energie pentru a ne pastra o forma fizica si psihica excelenta. Aceste elemente nutritive sunt importante pentru celulele noastre, pentru crearea de hormoni, repararea tesuturilor, oaselor şi pielii. Un aport insuficient de vitamine si minerale se poate transforma la un moment dat intr-un declin, atat fizic cat si psihic. Metabolismul, creşterea şi dezvoltărea vor fi de asemenea afectate. Prin urmare, este esenţial sa oferim corpului nostru suportul nutritional de care are nevoie.