Transport gratuit pentru comenzi peste 400 RON

Prospect Energy and Memory

Toate produsele recomandate pe site detin aviz de la Ministerul Sanatatii si totodata sunt certificate de cel mai dur for mondial de avizare a produselor naturiste F.D.A.

Produs Naturist
Pret
Descriere
Energy and Memory
93.50 Ron
Energy and memory CaliVita® la cel mai mic pret online. Combate natural stresul, oboseala ajuta la ivatare si memorare, creste capacitatea de concentrare.

Energy and Memory

Descriere prospect

Există peste 40 de vitamine şi minerale pe care organismul uman nu le poate produce în cantităţi suficiente, dar care au o importanţă fundamentală. Aceste vitamine si minerale esentiale sunt necesare pentru aproape orice activitate in care corpul şi mintea se angajează zi de zi. Fiecare vitamina are un rol diferit; consumul de alimente cu un continut ridicat de vitamine sau completarea dietei cu vitamine specifice, pot îmbunătăţi memoria şi pot stimula nivelul de energie.

Creierul este centrul de control şi de comunicare al corpului, şi este responsabil pentru functii vitale, cum ar fi respiraţia, bătăile inimii şi circulatia sângelui, precum şi pentru raţionament, planificare, gândire şi emoţii, printre alte lucruri. Acesta este asociat cu memoria, vederea, vorbirea, gustul, mirosul şi auzul. Inflamaţiile, prejudiciile, accidentele vasculare cerebrale sau tumorile pot afecta funcţionarea acestui organ. Simptomele acestor traume variază în funcţie de partea creierului care a fost afectata.

Oxigenul este cel care face viaţa posibilă. Fiecare dintre sutele de miliarde de celulele ale creierului folosesc oxigenul pentru a alimenta procesul de constiinta. Nevoia de oxigen la nivelul creierului este de zece ori mai mare decât in restul corpului. Micronutrientii din alimente ajuta la mentinerea echilibrului de oxigen din creier şi combat formele foarte reactive de oxigen numite radicali liberi.

Energy and Memory este un produs natural Calivita cu o compozitie din vitamine, minerale si extract din plante concepute special pentru a combate in mod natural oboseala si stresul si pentru a creste capacitatea de memorare si concentrare.

Extracte naturale pentru energie si memorieVitamina E este cunoscuta pentru consolidarea sanatatii inimii dar, de asemenea, joaca un rol important si in sprijinirea functiei de memorie. Proprietatile sale antioxidante protejeaza membranele celulare impotriva deteriorarii datorata actiunii radicalilor liberi. Vitamina E este o vitamina liposolubila care incetineste eliminarea vitamina C din organism. Boli degenerative, cum ar fi boala Alzheimer, au fost legate de o deficienta de vitamina E.

Vitamina E este principala grăsime solubila antioxidanta din organism. O moleculă de vitamina E poate proteja 200 de molecule de acizi graşi, contribuind astfel la mentinerea sanatatii celulelor creierului pentru o viaţă mai lungă. Vitamina E ajută la producerea de mai mult oxigen la creier, dizolvă cheagurile de sânge în timp ce asigura o coagulare corespunzătoare - factori importanţi pentru prevenirea accidentului vascular cerebral.

Vitamina E lucreaza in sinergie cu seleniul. Împreună, aceste elemente sunt mai puternice decât ar fi in mod individual. Un mineral esential, seleniu este o componentă necesară a mai multor enzime antioxidante importante corpului pentru a combate radicalii liberi. Seleniul este, de asemenea, unul dintre cei mai puternici detoxifianti de metale grele care distrug creierul si alte organe. Seleniul se leagă de mercur, plumb, arsenic si cadmiu, care perturbă toate chimia creierului inlaturand minerale importante cum ar fi fierul, zincul si cuprul.

Vitamina C este un antioxidant liposolubil care stimuleaza sistemul imunitar si sporeste eliberarea energiei. Este esenţial pentru sinteza carnitinei, o molecula mica care transportă grasimea in interiorul corpului astfel încât să poată fi defalcata şi utilizata ca energie. Aprovizionarea organismului cu vitamina C este prioritara pentru creier. Atunci când nivelurile de vitamina C devin deficitare, creierul ar putea fi literalmente distrus de o frenezie a radicalilor liberi.

Lecitina si Colina sunt doi nutrienti strâns legati intre ei, si sunt esenţiali pentru funcţionarea corespunzătoare a fiecărei celule din organism. Sunt deosebit de importanti pentru ficat şi nervii. Variaţiile nivelurilor de colină obţinuta din dieta pot afecta chimia creierului si comportamentul. Colina este ceruta de creier pentru producerea de acetilcolina, un compus chimic vital sintetizat de creier pentru transmiterea de mesaje de la o celulă nervoasă la alta. Cantitatea de colină disponibilă pentru creier depinde în primul rând de cantitatea de lecitină recent consumata. Acetilcolina este implicata într-o gamă largă de activităţi normale ale creierului, inclusiv de invatare, memorie, raspuns senzorial, coordonarea motorie, secretiile hormonale si in reglementarea diverselor functii ale organismului, cum ar fi respiraţia, circulaţia şi digestia. O varietate de tulburări la nivelul creierului sau altor organe pot rezulta din incapacitatea creierului de a produce sau utiliza suficienta acetilcolina. Aceste două elemente nutritive pot fi utile pentru imbunatatirea memoriei la cei cu boala Alzheimer şi tratarea ticurilor (dischinezie tardiva) cauzate de medicamente antipsihotice.

Zincul este un element esenţial pentru functia tiroida si imunitara, şi pentru creştere şi reproducere. De asemenea, este este necesar pentru miros, gust, vedere şi pentru coagularea sângelui. Deficitul de zinc în timpul etapelor iniţiale de dezvoltare poate duce la anomalii ale creierului şi la modificarea funcţiilor neuronale ca urmare a inducerii stresului oxidativ şi a dereglarii proteinelor ​​de semnalizare. Zincul are activitate antioxidanta semnificativă şi poate, astfel, proteja creierul împotriva agenţilor toxici şi a radicalilor liberi. Niveluri adecvate de zinc sunt necesare pentru a mentine functionarea creierului şi pentru a preveni bolile neurologice. Nivelurile scazute de zinc inhiba dezvoltarea nervilor şi a hipocampusului din creier.

O funcţie cerebrala corecta depinde de o aprovizionare constantă cu energie biochimica. Când deficitul de magneziu este cronic metabolismul creierului poate avea de suferit. Creierul nostru are nevoie de magneziu pentru a construi teci de mielina pentru protectie, care izoleaza fibrele nervoase din reţeaua sistemului nervos. Magneziul activeaza o enzima cheie a membranelor celulare care controleaza echilibrul de sodiu şi potasiu. Acest lucru este absolut esenţial pentru activitatea electrică a celulelor nervoase, precum şi pentru însăşi existenţa unei celule. Magneziul activează aproape toate enzimele-cheie necesare pentru neuroni pentru a produce energie din glucoză, sub formă de molecule ATP. Este este necesar si pentru a activa enzima (D6D), care converteşte acizii grasi din dieta in DHA, acidul gras cel mai abundent in membranele celulelor creierului. Deficienţele de DHA au fost asociate cu tulburari neurologice numeroase - de la o atenţie deficitara pana la boala Alzheimer.

Guarana este o planta medicinala cu proprietati energizante datorita continutului bogat in cafeina. Stimuleaza sitemul nervos si cardiovascular si are efecte foarte bune asupra functiilor cognitive, stimuleaza memoria, puterea de concentrare, sporeste antentia si poate de asemenea sa imbunatateasca performantele fizice si rezistenta la sportivi.