Transport gratuit pentru comenzi peste 400 RON

Prospect Arginina

Toate produsele recomandate pe site detin aviz de la Ministerul Sanatatii si totodata sunt certificate de cel mai dur for mondial de avizare a produselor naturiste F.D.A.

Produs Naturist
Pret
Descriere
Arginine Plus
96.20 Ron
Arginine Plus CaliVita® la cel mai mic pret online. L-arginina este unul dintre aminoacizii esentiali care ajuta la detoxifierea ficatului, stimuleaza eliberarea unui hormon de crestere.

Arginina

Descriere prospect

Numita "moleculele miracol" de către revista Science, Arginina este un aminoacid integral esenţial cu rolul de a imbunatati vindecarea ranilor, de a ajuta la producerea hormonilor de creştere, şi este esenţial în metabolismul proteinelor. Arginina depoziteaza nitrogenul în organism si joacă un rol important in balanta de nitrogen. De asemenea, este cunoscut ca un aminoacid insulinogenic, iar acest lucru este foarte important pentru culturism, precum si pentru comunitatea medicala.

Arginina Calivita are numeroase beneficii printre care:

- Ajuta la vindecarea ranilor
- Ajuta la eliminarea amoniacului din sistem
- Imbunatateste functia imunitara
- Îmbunătăţeşte producerea de glucagon
- Creşte producţia de insulină
- Îmbunătăţeste tensiunea arteriala
- Ajuta in disfuncţia erectilă
- Incurajează producţia hormonilor de creştere.

Acest efecte ale argininei asupra producţiei naturale de hormon de crestere sunt de mare interes pentru culturisti si sportivii profesionişti. Studiile au aratat ca arginina utilizata în asociere cu exercitiile fizice intense si ridicarea de greutati duce la o scadere semnificativ mai mare în grăsime corporală după doar cinci săptămâni.

Atunci cand este ingerata, arginină se transformă în oxid nitric (NO). Oxidul nitric este un neurotransmitator puternic, care relaxeaza vasele de sange si imbunatateste circulatia. Din acest motiv, cercetatorii folosesc acum arginină pentru pacientii cu angina pectorala si insuficienta cardiaca congestiva.

Arginina are de asemenea un efect de curăţare. Mai precis, este ajută rinichii in eliminarea produselor reziduale. Este, de asemenea, un precursor al oxidului nitric, pe care organismul il foloseste pentru a menţine vasele de sange dilatate, permiţând inimii sa primeasca oxigen adecvat. Unele dovezi sugereaza ca arginina poate ajuta la reglarea nivelului de colesterol. Arginina, de asemenea, pare să acţioneze ca un agent natural de subtiere a sangelui prin reducerea agregării plachetare.

Potrivit unor cercetări privind bolile cardiovasculare, doza recomandată este de obicei între 6 şi 20 de grame de arginina pe zi.

Arginina s-a dovedit a fi un supliment de nepreţuit, atât pentru bărbaţi şi cat si pentru femei, şi adulţi de toate vârstele. Ştiinţa dovedeşte că arginina poate îmbunătăţi calitatea vieţii pentru aproape oricine.

Efecte pozitive asupra sistemului imunitar

Bacteriile sunt în continuă dezvoltare şi creştere în corpul nostru. Arginina este benefica pentru sistemul imunitar, dându-i un impuls de a lupta cu aceste organisme străine nedorite. Este foarte benefic pentru noi faptul ca acest aminoacid poate stimula, de fapt, celulele din organism necesare pentru eliminarea celulelor straine, care nu ar trebui să fie acolo şi să prevină boala. Arginina stimuleaza in mod direct glanda timus. Corpul nostru are mai multe celule albe in sange unele dintre acestea fiind celulele T. Glanda timus produce in mod natural celule T. Aceste celule recunosc anticorpii externi şi ajuta in lupta cu aceste celule daunatoare. Prin urmare arginina este benefică pentru noi in lupta impotriva bolilor si a virusilor.

Arginina pentru pierderea in greutate

Arginina este, de asemenea, foarte benefica pentru cei care doresc să piardă în greutate. Acest aminoacid ajuta la ridicarea metabolismul nostru ajutand la arderea mai multor grasimi pe tot parcursul zilei. Prin amestecul argininei cu oxigen rezulta oxidul nitric care permite proteinelor sa se converteasca in masa musculara. Oxidul nitric este, de asemenea, extrem de benefic pentru persoanele care fac sport, merg la sala, culturisti si este util pentru cei care fac exercitii obisnuite, deoarece permite vaselor de sange sa se dilate, si mai mult oxigen va trece prin vasele de sange. Muschii vor primi mai mult oxigen, ceea ce le permite să lucreze mai mult timp înainte sa oboseasca.
Arginina este, de asemenea, benefica si pentru recuperarea de dupa exercitiile fizice. Nu numai ca descompune proteinele deja stocate in organism, dar, de asemenea, ajuta si la producerea hormonului de creştere uman care se gaseste in mod natural în organism. Hormon de creştere este de obicei produs dupa mai multe ore de somn. Acest hormon participa la construirea hipertrofiei musculare si, de asemenea, permite muşchilor să se reconstruiască după exerciţiu.

Studiile indica faptul ca arginina poate ajuta in următoarele condiţii:

1) Angina

Mai multe studii arată că sporirea aportului de alimente bogate in arginina ar putea ajuta la usurarea simptomelor, la creşterea tolerantei la efort, şi la îmbunătăţirea funcţiei vaselor de sange la persoanele cu angina.

2) Disfuncţia erectilă

Exista unele dovezi ca arginina poate fi benefica bărbaţilor cu disfuncţie erectilă. Intr-un studiu din 1999 publicat în revista BJU International, 50 de bărbaţi cu disfuncţie erectilă au luat L-arginină sau placebo. După şase săptămâni, mai mulţi bărbaţi din grupul de arginină au arătat o îmbunătăţire în comparaţie cu cei care au luat placebo.

Arginina este gandita pentru a îmbunătăţi acţiunea oxidului nitric care la randul sau relaxeaza muschii din jurul vaselor de sânge care aprovizionează penisul. Ca rezultat, vasele de sange din penis se dilata, fluxului de sânge creste si poate ajuta la menţinerea unei erecţii.

3) Insuficienţă cardiacă congestivă

Arginina poate îmbunătăţi performanţa cardiaca la persoanele cu insuficienţă cardiacă congestivă, conform unui studiu din 2000. Cu toate acestea, Arginina nu ar trebui să fie folosita în loc de tratamentele standard prescris de către un furnizor de asistenţă medicală.

Studiile arată, de asemenea, că arginină poate fi eficace pentru gestionarea inflamaţiei vezicii urinare, alinarea crampelor la picior şi slăbiciunii cauzate de arterele blocate (o afecţiune cunoscută sub numele de claudicatie intermitenta), precum si pentru imbunatatirea functiei renale la pacienţii cu transplant de rinichi care iau ciclosporina. Arginina în asociere cu acid ribonucleic şi acid eicosapentaenoic (un acid gras omega-3), poate reduce timpul de recuperare, protejeaza impotriva infectiilor si promoveaza vindecarea rănilor după o intervenţie chirurgicală.

Efectele secundare ale L-Argininei

Deşi L-arginina poate fi sigura atunci când este luata pe termen scurt, aceasta poate provoca o serie de efecte secundare, inclusiv indigestie, greaţă, dureri de cap, balonare, diaree, gută, tulburări de sânge, alergii, inflamatia cailor respiratorii, agravare a astmului bronşic şi scăderea tensiunii arteriale.

Doze mai mari de arginină pot creşte acidul din stomac, astfel încât se pot agrava arsurile la stomac, ulcerele, sau disconfortul cauzat de medicamente.

Din motive de siguranţă, arginina ar trebui să fie evitata de către pacienţii cu diabet zaharat, persoanele care au suferit un atac de cord, si femeile insarcinate sau care alapteaza.

În plus, arginina poate agrava simptomele la persoanele cu herpes.