Transport gratuit pentru comenzi peste 400 RON

Tulburari tiroidiene la femei şi căi de atac naturale


Hipotiroidismul

 

Insuficienta glandei tiroide şi grade diferite de disfuncţie sunt destul de frecvente în rândul populaţiei de sex feminin. Deoarece semnele si simptomele initiale sunt vagi, ambigue, şi de multe ori vazute in diverse afectiuni subiacente, bolile tiroidiene sunt de multe ori omiseîn stadii incipiente. Din păcate suficient de multi pacienţi pot fi văzuti de mai multe ori în cabinetul medicului lor cu plângeri similare şi pot fi tratati chiar şi pentru consecinţele secundare, cum ar fi infertilitate, hipercolesterol, anemie sau depresie. Scopul acestui articol este de a ridica indicele de suspiciune în populaţia cu un factor de risc mai mare, pentru a permite un diagnostic şi tratament în timp util. Majoritatea cazurilor de hipotiroidism pot fi tratate prin stabilirea unei metode de ingrijire primara.

 

Cea mai frecventa cauza a hipotiroidismului este tiroidita autoimună cronică (boala Hashimoto). O alta cauza este hipotiroidismul radioactiv postabalativ în urma tratamentului pentru boala Grave sau gusa toxica multinodulara. Poate fi, de asemenea, cauzat de indepartarea chirurgicala a glandei tiroide sau interventii chirurgicale secundare de glanda pituitara. Mai putin frecvent, insuficienta tiroida pot fi cauzata de radiatii externe la nivelul capului sau gatului.

 

Hipotiroidia tranzitorie, care poate fi subclinica sau deschisa, în general, apare în faza finală sau chiar in cea subacuta sau in tiroidita postpartum.

 

Tiroidita subacuta

 

În tiroidita subacuta, poate exista un istoric de infectii recente ale tractului respirator superior. Acest lucru poate fi urmat de umflarea dureroasa sau nedureroasa a gâtului anterior. Iniţial, pacientul poate simti usoare simptome de hipertiroidism sau poate fi complet asimptomatic. Evaluările de laborator de la acel moment pot arăta hipertiroidism cu T4 uşor crescut, un grad redus de absorbţie, dovada unei glande "bolnave". Nivelurile T4 şi T3 sunt ridicate din cauza scurgerii de hormoni din glanda deteriorata. Această fază durează în medie două până la patru săptămâni şi poate fi urmată de o eutiroidie pe o perioada de câteva săptămâni. Faza finală, în care glanda bolnava nu este în măsură de a produce hormoni tiroidieni in mod adecvat, în general, duce la hipotiroidism clinic uşor, în grade diferite.

 

Evaluarea în laborator va reflecta stadiul respectiv. VSH-ul este, de obicei, ridicat şi este un instrument util, care arata ca anticorpii peroxidaza tiroidiana (anticorpi anti-TPO) sunt, în general, negativi. Tratamentul este indicat doar în cazul în care simptomele sunt extreme. Iniţial, în timpul fazei de hipertiroidism, utilizarea de beta-blocante in doze mici poate fi indicată temporar. Faza finală, dacă este asociată cu hipotiroidism sever, poate solicita, de asemenea, doze mici de hormoni tiroidieni de înlocuire temporar (de la patru la douăsprezece săptămâni).

 

Tiroidita postpartum

 

Aceasta entitate poate să apară în aproximativ 5-10% din toate sarcinile. Aceasta tinde să apară la femeile cu un istoric personal sau familial de boli autoimune. Debutul are loc, în general, după consultul postpartum de şase săptămâni, de aceea este important să se avertizeze pacienţii asupra simptomelor care pot apărea. Cursul clinic este similar cu descrierea de mai sus de tiroidita subacuta cu faza iniţială de hipertiroidism, de obicei, numai usor simptomatica sau total asimptomatică, urmată de faza de tiroida mai semnificativa din punct de vedere clinic. Tratamentul este similar şi, din nou, de obicei, doar temporar. Cu toate acestea, exista o sansa usor mai mare de recurenţă, cu sarcini ulterioare, şi un risc mai mare de hipotiroidism permanent cu tiroidita subacuta.

 

Boala nodulara tiroidiana

 

Boala nodulara tiroidiana, ca şi în alte tulburări tiroidiene, pare a fi mai frecventa la femei. În funcţie de zona geografica a populaţiei studiate, precum şi de distribuţia de vârstă, cele mai multe studii raportează prezenţa de noduli tiroidieni palpabili în 3-7% din adulti cu un raport de 5 femeie la 1 barbat. Acesti noduli pot fi solitari sau unul sau mai multi într-o tiroida multinodulara.

 

Remedii naturiste pentru boli tiroidiene

 

Singurul tratament real pentru bolile tiroidiene, fie ca este vorba despre hipotiroidie, sau hipertiroidie sau de orice altă condiţie a glandei tiroide, este curăţirea sistemului şi adoptarea unui regim alimentar raţional, , combinat cu odihnă şi de relaxare adecvate. Se incepe cu sucuri de fructe, cum ar fi portocale, mere, ananas, struguri timp de cinci zile. Intestinele trebuie curatate zilnic cu apă călduţă.

 

Anumite alimente şi lichide sunt extrem de dăunătoare pentru pacienţii tiroidieni şi ar trebui să fie evitate de către acestia. Acestea includ produse din faina alba, zahar alb, produse alimentare din carne, alimente prajite sau grase, conserve, condimente, ceai, cafea şi alcool.

 

Trebuie sa se aiba mare grija pentru a nu permite organismului sa devina epuizat şi orice iritare susceptibile de a provoca tulburări emoţionale ar trebui să fie evitata. Vindecarea bolilor tiroidiene nu este un proces rapid şi există adesea o reapariţie a simptomelor, dar acestea ar trebui să devină treptat mai puţin pronunţate. Respectarea strictă a dietei este esentiala pentru vindecarea completă.

 

Jumătate din consumul zilnic de alimente ar trebui să constea din fructe şi legume proaspete iar amidonul trebuie să se limiteze la produse de grâu şi cartofi. Cartofii sunt forma cea mai valoroasa de amidon. Alimentele bogate in proteine ​​ar trebui să se limiteze la branza, mazare, linte fasole si nuci. Toate proteinele proaspete trebuie să fie evitate.

 

Ar trebui să fie făcute toate eforturile pentru a preveni stresul emotional. Ar putea reaparea episoade uşoare de plangeri nervoase extreme, dar atacurile vor deveni mai puţin severe şi de durată mai scurtă odata cu progresele tratamentului. Şi, mai presus de toate, nu trebuie să existe nici o diminuare a eforturilor pacientului de a se ajuta, pentru că succesul poate fi atins numai prin eforturi asidue.

 

Tratament naturist tiroida - tiroida autoimuna