Transport gratuit pentru comenzi peste 400 RON

Remedii la domiciliu pentru raguseala


Raguseala este termenul folosit cel mai adesea pentru a descrie o schimbare in calitatea vocii, cu un ton mai aspru. Aceasta este cauzata de o iritatie a corzilor vocale. Adesea, debutul unui raceali sau laringita duc la raguseala.

 

Cuzele principale ale raguselii

 

O voce ragusita are o calitate dura, enervanta. Această condiţie este cauzată de inflamarea laringelui, care duce la umflarea corzilor vocale. Raguseala poate fi datorata expunerii la substante iritante, cum ar fi alcoolul sau tutunul, sau poate fi cauzata de suprasolicitarea vocii, o situatie frecventa a participantilor la evenimente sportive sau concerte. Această condiţie nu este gravă şi, în general, poate fi usor tratata la domiciliu.

 

Răguşeala prelungită este de obicei cauzata de folosirea excesivă şi prea larga a corzilor vocale. Aceasta este, de obicei, rezultatul unei vorbiri prea mult sau prea tare. În unele cazuri, raguseala este cauzata de refluxul gastroesofagian,  atunci când acidul din stomac vine prin esofag şi serveşte ca un iritant pentru corzile vocale.
De cele mai multe ori acest lucru creează o răguşeala amplificata dimineaţa care se imbunatateste parcursul zilei.

 

Măsuri de prevenire şi soluţii rapide

 

Frecvent, raguseala nu are nevoie de atenţie medicală. Aceasta poate fi depăşită prin odihna corzilor vocale. Inhalare de aburi ajută la calmarea corzilor vocale si relaxarea laringelui.

 

Vorbiul in soapta trebuie, de fapt, evitat, deoarece acesta tulpina de corzi vocale face mai mult rau decât face vorbitul regulat. Consumul de alcool si fumatul sunt, de asemenea, stresante pentru corzile vocale si poate provoca raguseala crescuta. Invatarea  controlarii tusei si consumul de multe lichide sunt alte forme de măsuri de prevenire care trebuie luate pentru a reduce debut raguselii.

 

Cai de atac pentru acasa

 

- Un vechi remediu popular pentru laringita : se bea un pahar pe jumătate plin cu apă, cu 1 linguriţă de otet de cidru de mere în ea. Se face acest lucru în fiecare oră timp de şapte ore consecutive.

 

- Adăugarea unui sfert de lingurita de piper cayenne şi câteva picături de suc de lamaie la o cana de apa fierbinte este un alt remediu. Se amestecă lichidul şi se savureaza încet.

 

- Mierea si lamaia sunt ambele foarte liniştitoare pentru gat. Se amesteca ce două împreună şi se face gargara sau pur şi simplu se înghit lent.  

 

  - Suptul de gheaţă este o modalitate rapidă de a opri spasmele gâtului iar suptul de pastile prevede nevoia în mod regulat de umiditate pentru a se scurge în jos în gât.

 

- Hidratarea va ajuta la impiedicarea uscarii laringelui. Se bea 10 – 12 pahare de dimensiuni regulate de apa la temperatura camerei pe zi.

 

 - Inhalarea de abur cu uleiuri esentiale de eucalipt sau menta permite vaporilor sa umezeasca tesuturile uscate, iritate ale nasului si gatului. Se sta  cu capul deasupra bolului cu abur acoperind capul cu un prosop timp de aproximativ 10 de minute.

 

- La ora mesei, consumati un bol mare de supa de pui traditionala. Este ieftina, usor de pregatit şi un produs alimentar liniştitor. Ingredientele sustin sistemul imunitar si elimina secretiile cu care pot fi înfundate sinusurile şi cele colectate în gât, descurajeaza tusea dureroasa în timp ce ajută la o mai buna respiratie.

 

- În timpul recuperarii, este o idee bună sa va odihniti vocea. Deconectaţi telefonul si ghemuiti-va pe canapea, cu o carte bună sau un teanc de filme preferate. Nu vorbiti - nici chiar în şoaptă. Amintiţi-vă ca raguseala este o leziune intr-o  parte a corpului dumneavoastră si cea mai rapidă cale de a finaliza recuperarea necesită timp si odihna.

 

O voce ragusita poate fi, de asemenea, un simptom al unei infecţii, astfel incat este necesar sa fiti atenti  si la alte semne de boala atunci cand va confruntati cu raguseala, cum ar fi febra sau expulzarea de sânge cu mucoase atunci când tusiti. Dacă starea nu se ameliorează în termen de 1 saptamana cu aplicarea regulata de căi de atac naturiste, sau dacă simptomele dumneavoastră se înrăutăţesc mai degrabă decât sa se îmbunătăţeasca, solicitaţi un sfat medical profesional cat mai curand posibil.

 

Aspecte Generale si Tratament Naturist Raguseala