Transport gratuit pentru comenzi peste 400 RON

Prevenirea insolatiei la copii


Copiii sun supusi unui risc special pentru insolatie în timpul verii. Atunci când temperatura corpului creşte atât de mare încât te face să fii bolnav – chiar ameninţă viaţa – conditia se numeşte insolatie. Este o afecţiune gravă, care poate afecta, de asemenea, copii.

 

Chiar daca copiii au un risc ridicat de accident insolatie, interzicerea activitatilor  în aer liber pe timp de vara nu este solutia. Copiii au nevoie sa fie incurajati să fie activi şi sa efectueze mult exercitiu fizic, chiar şi în timpul verii. Dar de multe ori acestia nu sunt conştienţi de propria lor siguranţă - mai ales atunci când sunt in timpul unui joc interesant. De aceea, trebuie să ştiţi ce se poate întâmpla în cazul în care acestia devin supraîncălziti.

 

 

Simptomele de epuizare termica si insolatie

 

De obicei, corpul se mentine rece prin transpiraţie. Insolatia se dezvolta atunci cand corpul devine prea deshidratat ca sa mai transpire, iar atunci cand nu poate transpira acesta incepe sa se incalzeasca.

 

Dar insolatia nu se intampla pur si simplu, ci există semne de avertizare. Epuizarea termica este cel mai important indiciu ca urmeaza o insolatie, cu simptome care variaza de la greata si varsaturi la oboseala si crampe musculare.

 

Veţi şti ca insolatia s-a stabilit, în cazul în care copilul dumneavoastră:

 

• dezvoltă o durere de cap

• se simte de ameţit

• este dezorientat, agitat, sau confuz, sau chiar halucineaza

• devine obosit

• are o criză

• are pielea fierbinte, uscata, şi rosie, dar nu transpira

• dezvoltă o temperatura a corpului ridicată

După cum puteţi vedea, insolatia nu este o conditie uşoara, de ignorat.

 

De ce copii sunt expuşi riscului insolatie ?

 

Cativa factori pot pune copiii la un risc mai mare de insolatie. În timpul verii, acestia au tendinta sa fie mai activi şi exuberanti. Nu-şi dau seama de faptul ca au nevoie sa încetineasca şi să bea lichide. Ei au, de asemenea, organisme mai mici, astfel au un raport mai mare de suprafaţă a masei totale. Ca o traducere, organismele mai mici pot transpira multa apa din corp într-o cantitate mai scurta de timp.

 

Si nu va lasati pacaliti doar pentru ca este o zi noroasă. În timp ce soarele este cu siguranta un factor în insolatie, medicii avertizeaza ca cei mici se pot confrunta cu sudoare chiar şi în umbră, dacă ziua este suficient de fierbinte.

 

Îndemnati-i sa bea cat mai multe lichide pentru a preveni deshidratarea şi insolatia

 

Deci, cum puteti preveni insolatia? În mare parte, prin prevenirea deshidratarii. Este important pentru parinti să ii intrerupa pe copii din actitivatile lor pentru a bea fluide. Apa este, de obicei destul de buna, iar o soluţie de electroliti ocazional, nu este o idee rea.

 

De asemenea, tineti cont  de faptul că luarea unei pauze de la joaca, fie undeva în interior sau la umbră, poate fi de ajutor, pentru ca organismelelor mici sa aiba timp să se răcească.

 

Cum stiti daca copilul ar putea fi deshidratat?

 

 Este simplu: Uitati-va la producţia lor de urină. Dacă au trecut câteva ore de la ultima lor vizita la baie, inseamna ca nu sunt suficient de aprovizionati cu apa. Atunci când sunteti  în dubii, ii puteti intreba. Dacă perioada de cand au fost ultima data la baie este mare, şase ore sau pe acolo pe undeva, acesta este un semn de deshidratare.

 

Dacă bănuiţi că copilul dumneavoastră suferă de insolatie:

• sunaţi un doctor.

• duceti copilul într-un loc racoros, umbrit.

• indepărtaţi orice îmbrăcăminte inutilă pentru a ajuta corpul să se răcească.

• Faceti-i ventilatie în timp ce ii udati pielea cu apa, pentru a-l ajuta în procesul de răcire.

 

Vestea buna despre insolatie este faptul că, de obicei, poate fi prevenita. Amintiţi-vă aveti intotdeuna apa potabila la indemana, şi asiguraţi-vă că ce-i mici o vor consuma periodic.

 

Tratament naturist insolatie