Transport gratuit pentru comenzi peste 400 RON

Prevenirea cancerului – prima linie de aparare


Cancerul este una dintre principalele cauze ale deceselor in ziua de azi. În ultimii ani, rata deceselor cauzate de diferite tipuri de cancer a crescut dramatic. Unii specialistii spun ca se datoreaza in mare parte stilului de viaţă al oamenilor, expunerii la substanţele chimice nocive şi poluanţi, iar alţii susţin că aceasta conditir este cauzata de alimentele anorganice pe care le mâncam.

 

Diferite tipuri de cancer au diferiti factori declansatori. Este mult mai important sa stim sa-limpiedicam, decât sa stim ce-l cauzeaza. Prevenirea  cancerului nu este atat de greua precum majoritatea oamenilor cred. Cu unele modificări în stilul de viaţă şi cu unele îmbunătăţiri, se poate reduce riscul de cancer. Aici sunt unele măsuri preventive pentru cancer, care vor servi ca prima linie de apărare împotriva acestei boli care ne pune viata în pericol:

 

1. Evitaţi pe cat posibil fumatul pasiv si activ

 

Fumatul este unul dintre factorii de risc cei mai semnificativi pentru cancer care pot fi evitati. Această activitate reprezintă un periool nu numai pentru cancerul pulmonar, ci este, de asemenea, asociata cu mai multe tipuri de cancer, cum ar fi cel de vezica urinara, col uterin, esofag, rinichi, gura, pancreas, gât şi laringe.

 

De asemenea, este esenţial să se ştie că simplul fapt de a nu fuma nu ne scuteste de aceste probleme de sănătate. Fumul de tigara sau fumatul pasiv, care poate fi dobândit atunci când suntem expusi la fum, chiar dacă suntem sau nu fumatori, poate provoca, de asemenea, cancer. Asiguraţi-vă că mediu de acasă şi mediul de lucru este lipsit de fum de tigara şi că stati departe de zonele de fumat.

 

2. Protejaţi-vă împotriva soarelui şi a radiaţiilor UV

 

Cancerul de piele este unul dintre cele mai comune tipuri de cancer. De fapt, peste un milion de americani sunt diagnosticati cu cancer de piele in fiecare an. Din fericire, aceasta este unul dintre tipurile de cancer care pot fi usor prevenite cu măsurile de protecţie adecvate.

 

Pentru a preveni astfel de boli, este o necesitate sa se evite expunerea la razele UV nocive. Faceti-va un obicei din a utiliza protectie solara SPF de cel putin 15 sau mai mare peste tot corpul cu 30 de minute inainte de a merge afara, in soare. Evitaţi expunerea la soare cand caldura soarelui este mai puternica, in inervalul cuprins intre 10 si 4 pm. Purtaţi îmbrăcăminte de protecţie, cum ar fi pălăriile cu boruri largi şi tricourile cu mâneci lungi. Stati departe de lămpi solare şi de paturi de bronzare.

 

3. Consumati o dieta sanatoasa

 

Consumati o dieta care este bogata în alimente ecologice, precum fructe şi legume. Produsele chimice utilizate în produsele alimentare, cum ar fi conservanţii au fost asociate cu dezvoltarea anumitor tipuri de cancer. Mai mult decât atât, multe fructe si legume contin substante nutritive, cum ar fi vitaminele A, C, şi E, seleniu si zinc, antioxidanti care pot ajuta la reducerea daunelor cauzate de formarea radicalilor liberi în organism. Antioxidantii sunt, de asemenea, eficienti în repararea celulelor deteriorate si prevenirea cancerului.

 

4. Evitati consumul de prea mult alcool

 

Nu numai ca este în detrimentul starii generale de sănătate si conditiei fizice, insa consum excesiv de alcool poate creste riscul pentru multe tipuri de cancer, inclusiv cancer de ficat si cancer pulmonar.

 

5. Limitati consumul de grăsimi animale şi de carne roşie

 

O dieta bogata in carne rosie si grasimi animale poate creste riscul pentru unele tipuri de cancer in special cancerul de colon. Acest tip de dieta poate contribui, de asemenea, la obezitate, care este, de asemenea, un factor de risc pentru cancer.

 

6. Efectuati exercitii regulate

 

Un exerciţiu consecvent de 30 de minute in fiecare zi poate ajuta la prevenirea cancerului. Acest lucru se datorează faptului că a fi supraponderal sau obez poate contribui la cancerul de colon, esofag, rinichi, stomac, uter si san.

 

Cancerul este o boală îngrozitoare pe care nimeni nu vrea să o aibă. Atunci cand oamenii sunt mai atenţi cu modul în care îşi trăiesc viaţa şi la alegerile pe care le fac în ceea ce priveşte produsele alimentare, obiceiurile, şi stilul de viaţă, cancerul va fi prevenit mai eficient.

 

Prevenirea cancerului