Transport gratuit pentru comenzi peste 400 RON

Omega 3 si sistemul tau imunitar


Acizii grasi Omega-3 sunt esenţiali pentru funcţia organismului şi au multe potenţiale beneficii pentru sănătate, printre care stimularea creierului şi funcţia cardiovasculara. Există unele dovezi că grasimile Omega-3 pot contribui, de asemenea, la sănătatea sistemului imunitar si pot ajuta la controlarea simptomelor unor boli autoimune.

 

Suplimentarea cu acizi grasi Omega 3 poate oferi o oarecare uşurare dacă suferiţi de orice boală a sistemului imunitar, cum ar fi poliartrita reumatoida, astmul sau eczemele. Au fost realizate multe studii care arată o îmbunătăţire semnificativă în stimularea sistemului imunitar atunci când s-au administrat suplimente de Omega 3 la persoanele care suferă de aceste maladii.

 

Când "invadatorii"străini  ataca, sistemul imunitar protejeaza corpul. Unii dintre acesti "invadatori" sunt bacteriile, virusurile şi alergenii. Pentru a lupta împotriva lor, corpul produce anticorpi specifici pentru a lupta cu fiecare.

 

Atunci când un anticorp se ataşează la invadator, acesta este marcat, distrus si apoi eliminat din sistem. O altă parte a sistemului imunitar elimina celulele infectate, cauzand inflamarea si umflarea. Inflamaţia şi umflarea este o parte normala de vindecare a corpului în sine, dar raspunsurile imune excesive care apar în mod repetat pot duce uneori la boli cronice, cum ar fi diabetul, probleme cardiace, artrita reumatoida si scleroza multipla.

 

Deci, cum se încadrează Omega 3 în imagine?

 

Cei mai multi oameni consuma grasimi polinesaturate în dieta lor. Aceste grasimi polinesaturate cresc raspunsul inflamator, deoarece ele contin acid arahidonic, care provine din uleiuri vegetale.

 

Peştii şi fructele de mare sunt bogate in acizi grasi Omega 3, AEP si ADH. Aceste două componente Omega 3 ajuta la reducerea inflamatiei. Oamenii de ştiinţă cred că dietele bogate in grasimi polinesaturate, grasimile Omega 6 si nivelurile scăzute de antioxidanţi contribuie la rata mare de alergii existenta in prezent, cum ar fi eczemele, astmul şi febra fânului.

 

În mai puţin de şase până la douăsprezece săptămâni, îmbunătăţirile sunt evidente, după modificarea dietei, care include mai multe grasimi Omega 3 şi antioxidanţi. Prin adăugarea de ulei de peşte la medicamente anti-inflamatorii se reduc rigiditatea de dimineaţa , durerea şi umflăturile la nivelul articulaţiilor la suferinzii de artrita reumatoidă.

 

Beneficiile anti-inflamatorii includ reducerea inflamarii cailor respiratorii la pacienţii cu astm bronşic iar uleiul de peste reduce intensitatea în mâncărime şi umflături asociate cu aceasta boala.

 

Toti acizii grasi Omega-3 sunt grasimi esentiale care fortifica sistemul imunitar, în timp ce lucrează prin creşterea activităţii fagocitelor, celulele albe din sange, care mananca bacteriile. Aceste grasimi ajuta, de asemenea, la consolidarea membranelor celulare, astfel accelerând vindecarea şi consolidarea rezistenţei la infecţii în organism. Grasimile Omega-3 pot fi găsite în produsele alimentare, cum ar fi peştele gras (somon, macrou, ton), ulei de in şi seminţele de in, oua imbogatite cu omega-3, nuci şi seminţe.

 

Consumul de Omega-3 in perioada prenatala stimuleaza  sistemul imunitar al bebelusului

 

Femeile care iau suplimente de omega-3 in timpul sarcinii pot ajuta la prevenirea racelilor la copiii lor în timpul primelor 6 luni de viaţă.

 

In plus, suplimentele de Omega-3 ajuta la dezvoltarea creierului si a sistemului nervos, pot da un impuls imunitatii nou-născuţilor care este în curs de dezvoltare, ceea ce face ca simptomele racelii si durata sa fie reduse si mai putin severe.

 

Omega-3 este un tip de acid gras care este preluat de organism prin dieta. Sursa cea mai abundentă de omega-3 este de la peşte. Cu toate acestea, din cauza problemelor de contaminare cu mercur prin consumul de peşte de mare în timpul sarcinii, multe femei sunt încurajate să obtina acesti acizi grasi din uleiul de seminţe de in, nuci, sau sub forma de supliment pe baza de ulei de peste.

 

Consumul de grasimi Omega-3 a fost legat de o gamă largă de beneficii pentru sanatate, inclusiv protectia impotriva bolilor cardiovasculare, tulburari cognitive si inflamatii. Mulţi furnizori de asistenţă medicală  recomanda suplimentarea cu Omega-3 in timpul sarcinii, ca urmare a studiilor care arata un beneficiu pozitiv asupra dezvoltării neurologice şi retinei. Mai mult, unele date, de asemenea, sugerează că ar putea ajuta la prevenirea împotriva naşterii premature la mamele cu risc ridicat.

 

Unele alimente sau unele comportamente nesănătoase de viaţă poate face o persoana mai sensibila la răceli şi gripe. Evitaţi consumul ridicat de grăsimi, zahăr si alte alimente nedorite, deoarece acestea pot reduce activitatea sistemului imunitar. Este, de asemenea, indicat sa se evite consumul de prea multa cofeina (cafea, ceai, ciocolata), deoarece cafeina poate submina sistemul imunitar şi acţionează ca un diuretic, care diminuează cantitatea de apa din organism. De asemenea, nu fumati! Fumatul poate afecta rezistenţa intregului organism, si poate provoca răni la nivelul tractului respirator, care va fac mai sensibili la gripa si raceala.

 

Supliment alimentar cu omega 3 concentrat din ulei de peste: Omega 3

Recomandarile noastre

Produse naturale recomandate

Omega 3 75.44 Ron