Transport gratuit pentru comenzi peste 400 RON

Durerile menstruale - cauze şi remedii


Corpul nostru trece printr-o mulţime de schimbări mai ales în anii adolescenţei. O fată poate sa nu se simta în largul ei, sa se simta ciudat, confuza şi nesigura în timpul pubertăţii, deoarece este martorul unor schimbări fizice care vizeaza propriul corp. Primele perioade menstruale sunt un semn ca aceasta isi dobandeste feminitatea. Insa aceste perioade pot fi o cauza de ingrijorare daca sunt dureroase şi neregulate. Inainte de a recurge la metode pentru combaterea sau ameliorarea acestor neplaceri, aceaste fete ar trebui să fie conştiente de diferitele probleme menstruale care pot exista.

 

Diverse probleme menstruale

 

Crampele menstruale si tensiunea pre-menstruala– V-ati simtit vreodata iritate, nervoase şi deprimate? Chiar si sanii par mai plini iar extremităţile devin umflate? Uneori este posibil să aveţi dureri de cap sau insomnie. Poate vă întrebaţi ce sa întâmplat? Ei bine, aceste senzatii si conditii sunt datorate modificărilor şi dezechilibrelor hormonale.

 

Perioadele neregulatepot fi cauzate de schimbarile hormonale.

 

Perioade dureroase - femeile au adesea o problemă comună- dismenoreea – denumirea medicala pentru perioadele dureroase. Puteţi simţi durerea, fie imediat, atunci când apare menstruaţia sau în timpul perioadei de debit. Uneori, chiar şi câteva zile înainte de data menstruatie ar putea aparea durerea.

 

Fluxul excesiveste o afectiune foarte comuna. Multe femei pot sa sufere de aceasta problema menstruala. Acestea pot deveni anemice sau, uneori, chiar au fibroame.

 

Perioadele de oprire - medical cunoscute sub numele de amenoree - în mod normal, apar la menopauză şi atunci când o femeie este gravidă, in restul cazurilor conditia este anormala. Motivul poate fi cauzat de griji, stres, frica, anemie, tulburări emoţionale, durere, tuberculoza, malformaţie a uterului după o anumită boală.

 

Adoptati măsuri simple şi urmăriţi diferenţa

 

Unele femei de multe ori nu dau importanţă sănătatii lor. Unele dintre problemele cu care se confruntă în timpul perioadelor lor menstruale sunt complet normale. Acestea au nevoie de o alimentatie echilibrata, dobandita prin eliminarea produselor alimentare grase, prelucrate si cu un aport mare de sare, precum si prin reducerea fumatului in timpulmenstruatiei. Consumul de multa apa si sucuri este de asemenea important, precum si efectuarea de exercitii fizice in aer liber in mod regulat, dar sa se evite antrenamentele stresante  in timpul menstruatiei. Şi cel mai important, au nevoie de un somn bun.

 

Cure naturale pentru probleme menstruale

 

Mai jos sunt cateva ingrediente care pot fi foarte utile in reducerea neplacerilor din timpul menstruatiei. Acestea sunt uşor disponibile în bucătărie.

 

- Papaya este un fruct foarte bun pentru un flux menstrual usor.

 

- Semintele de susan au o mare valoare medicamentoasa. O lingura în fiecare zi, în timpul perioadelor va asigura un flux menstrual corect.

 

- Patrunjelul mareste fluxul menstrual si ajuta la regularizarea perioadelor lunare. De asemenea, reduce crampele. Sucul de patrunjel ar trebui să fie amestecat în suc de morcovi, sfeclă şi castravete şi conmsumat in aceste perioade pentru ameliorarea neplacerilor.

 

- Ghimbirul  este benefic pentru perioadele dureroase şi un flux menstrual corespunzator. Se conduma dupa mese, de trei ori pe zi. Consumul regulat poate fi foarte util.

 

- Semintele de coriandru  sunt benefice in tratarea unui flux menstrual excesiv.

 

Unele femei au o conceptie gresita, si anume ca exerciţiul fizic ar trebui să fie evitat în timpul perioadelor menstruale, dar, în realitate, nu este asa. Este important sa se efectueze  cateva exercitii usoare pentru flexibilitate, conditie fizica şi pentru o sănătate generală bună. Mersul pe jos este un exercitiu bun. Puteţi să-l combinaţi cu exerciţii de relaxare musculara şi exerciţii respiratie profunda.

 

S-a demonstrat că yoga poate fi foarte utilă în tratarea multor probleme de sanatate in mod natural. Chiar şi diverse probleme menstruale, cum ar fi sangerarile abundente, crampele menstruale, durerile de spate şi, dureri abdominale pot fi tratate prin practicarea de yoga.

 

Pungile de apă caldă sunt foarte utile deoarece oferă căldură pentru alinarea durerilor menstruale. Acestea sunt uşor de folosit oriunde. Deci, puteti sta relaxate, vizionand emisiunea TV preferată in timp ce tineti o punga de apă caldă sub haina sau sub o pătură.

 

Masurile de mai sus pot fi adoptate pentru ameliorarea dismenoreei primare. Dacă problema persistă, atunci este recomandat să vizitaţi un medic.

 

Tratament naturist dureri menstruale