Transport gratuit pentru comenzi peste 400 RON

Dieta si aportul de nutrienti in stransa legatura cu aparitia eczemelor


Eczema este o inflamatie a pielii, de obicei asociata cu vezicule, îngroşare, scalare, cruste, şi mâncărimi. Există diferite tipuri de eczeme, în funcţie de cauzele lor, şi de cazul în care acestea apar pe corp.

 

Cauzele frecvente ale eczemelor sunt alergii secundare la tulburari digestive, deficiente imunitare, boli genetice metabolice, cum ar fi incapacitatea de a produce acid gama – linoleic (GLA), o componentă cheie în structura membranelor celulare si deficientele nutritionale, cum ar fi vitaminele B (in special niacina si vitamina B6).

 

Corpul nostru este format din alimente, apă, aer, lumină şi energie.

 

De la alimente, apă şi aer corpul nostru trebuie să obţină mai mult de 50 de factori esenţiali pentru a funcţiona într-un mod sanatos. Acestia includ 20 sau 21 de minerale, 13 vitamine, 8 -11 aminoacizi esenţiali; 2 acizi graşi esenţiali, apa, aer, lumină şi o sursă de energie (de obicei carbohidrati).

 

Prelucrarea elimină substanţele nutritive esenţiale din alimente şi pot distruge, de asemenea, nutrienţii sau să le modificaţi în substanţe toxice. Deficitul de substanţe nutritive esenţiale şi prezenta de toxicitate în produsele alimentare sunt determinate de procesele de prelucrare ale acestora.

 

Eczema – in stansa legatura cu starea de sănătate

 

O abatere de la sănătate este o abatere de la starea naturală ideală, interna, externa, sau ambele. Cele mai frecvente cauze de eczema includ malnutriţia, în special la nivelul pielii (deficit de substanţe esenţiale sau dezechilibre de nutrienţi) şi poluarea internă (cum ar fi substanţele poluante, metalele grele, medicamentele, produselede deseuri metabolice, toxinele produse de drojdia de bere şi toxinele produse în corpul nostru ca urmare a reacţiilor alergice).

 

Eczema poate fi inversata prin schimbarea dietei

 

Inversarea eczemelor cauzate de malnutriţie şi de poluarea internă necesită o mai bună nutriţie şi detoxifiere. Nutriţia poate fi îmbunătăţită prin consumul de alimente integrale, sucuri proaspete, suplimente alimentare si alimente concentrate.

 

Ar trebui să fie păstrat în vedere faptul că cea mai buna dieta pentru eczeme este una in care se vor consuma doar alimente originale, sau alimentele minim modificate, în loc de compuşi sintetici. De la alimente, corpurile noastre trebuie să optina toate cele 50 + substante nutritive esentiale, pe o bază de zi cu zi, pentru a funcţiona într-un mod sănătos. Deficitul de oricare din aceste substanţe nutritive esenţiale poate duce la procese degenerative şi la boli degenerative, cum ar fi eczema.

 

Este dificil să se definească impactul unui nutrient special cu privire la orice boală specifică. Motivul este faptul ca substantele nutritive lucrează împreună sinergic, nu separat, pentru a imbunatati functiile fiziologice, reduce riscul de boli si pentru a ajuta organismul să se apere împotriva proceselor producătoare de boli.

 

Ce ar fi de facut ...

 

1. Sensibilitata la gluten este comuna, şi mulţi oameni care suferă de afecţiuni ale pielii isi imbunataesc starea în cazul în care evita alimentele care contin gluten. Urmati o dieta fara gluten timp de 6 săptămâni. Apoi se adaugă produsele alimentare care conţin gluten înapoi la dieta la un moment dat, dar nu se mai consuma alimente care conţin gluten mai des decât o dată la fiecare patru zile.

 

2. Alte alimente problema care trebuie evitat sunt produsele lactate, alimentele care conţin ouă crude, alimentele prajite si alimentele procesate. Consumul de o mulţime de fructe, în special citrice si fructe acre, poate agrava simptomele.

 

3. Complexul vitaminic B  este necesar pentru o piele sanatoasa. Vitamina B3 (niacina) este importanta pentru obuna circulaţie şi o piele sănătoasă. Deficienta de vitamina B6 (piridoxina) a fost legata de boli de piele. Vitamina B12 este importanta în formarea celulelor şi în longevitatea celulelor.

 

4. Alte vitamine utile :  vitamina A ajută la prevenirea uscăciunii şi promovează dezvoltarea unei pieli netede. Vitamina E ajută la ameliorarea uscăciunii şi mâncărimii.

 

5. Zincul stimuleaza sistemul imunitar, si este de ajutor în procesul de vindecare.

 

6. Deficitul de biotina deficit a fost legată de eczeme.

 

7. Pentru ca de multe ori organismul s-ar putea afla în imposibilitatea de a produce GLA, uleiul de primula se poate dovedi deosebit de util. Aplicat direct pe fisuri şi zonele dureroase ale pielii poate oferi, de asemenea, calmare, amelioarare şi promoveaza vindecarea. Alte surse bune de acid linoleic, acid gras esential gama sunt uleiul de seminte de in si uleiul de somon.

 

8. Cartilajul de rechin reduce inflamatia in eczema. Se ia 1gm la 15 kg de greutate corporală pe zi, cantitate divizată în trei doze.

 

9. Aminoacizii sunt esenţiali in producerea de proteine, piatra de temelie pentru cresterea si repararea tuturor ţesuturilor. Utilizaţi o formulă care conţine atât aminoacizi esentiali cat si neesentiali.

 

10. Hidratarea este esentiala deoarece pielea predispusa la eczeme tinde să fie uscată. Hidratarea este deosebit de importanta în timpul lunilor de iarnă, atunci când eczemele tind să izbucnească din cauza aerului uscat, rece.