Transport gratuit pentru comenzi peste 400 RON

De ce avem atata nevoie de grasimi Omega 3 şi Omega 6


Avem nevoie atât de acizi grasi esentiali Omega 3 cat si de Omega 6

 

Atunci când un subiect ştiinţific este complex, este uşor ca informaţiile care urmează să fie transmise publicului sa fie incomplete. Acest lucru s-a întâmplat si in cazul acizilor grasi Omega 3 şi Omega6, în special în ceea ce priveşte sfaturile date oamenilor referitor la aceste grasimi.

 

Sfatul de a consuma alimente si suplimente care contin Omega 3 şi de a le evita pe cele care contin Omega 6 a fost bazat pe dezinformare. Acest sfat a venit din cauza lipsei de cunostinte despre modul în care aceste două grasimi polinesaturate esentiale lucrează împreună, şi pentru că cei mai mulţi oameni au o dieta moderna, acestia obţin foarte puţine grasimi Omega 3 si mai multe grasimi Omega 6.

 

Aceste grasimi polinesaturati Omega sunt unice, în sensul că acestea conţin acizi graşi esenţiali. Ele sunt numite esenţiale, deoarece organismul nu le poate produce, spre deosebire de alţi acizi graşi, uleiuri mononesaturate şi saturate, pe care organismul le poate sintetiza din glucide.

 

Noi nu am ştiut dintotdeauna că aceste grăsimi sunt esenţiale pentru sănătatea noastră

 

Natura esenţială a grasimilor Omega 6 şi 3 a fost descoperita în 1929, deşi atunci cercetatorii au crezut că acest sunt importante numai pentru sănătatea pielii şi creştere, şi nu au inteles importanţa globală a tuturor celulelor din corp şi creier. Mai târziu, în 1960, ei au descoperit ca simptomele grave de deficit au apărut atunci când aceste uleiuri unice nu au fost consumate in dieta. Dar numai în ultimul deceniu, importanţa pe care o au grasimile Omega 3 devine foarte evidenta. Acordandu-se prea multa antentie acetora din urma, s-a uitat despre rolul pe care grasimile Omega 6 il joaca in sanatatea noastra.

 

Avem nevoie de grasimi esentiale, deoarece ....

 

Grăsimile esenţiale sunt o componentă esenţială în fiecare membrana celulara, care acopera fiecare dintre cele 60 de trilioane de celule din corpul uman. Grasimile esentiale au o structură unică, care le permite să îndeplinească funcţiile specifice în membrana celulelor, in timp ce grăsimile saturate şi deteriorate nu pot îndeplini aceleaşi sarcini.

 

Membranele sunt suprafeţele de lucru din toate celulele noastre, astfel încât, dacă acestea sunt deficitare în grăsimi esenţiale, acestea vor fi în imposibilitatea de a funcţiona în mod corespunzător, iar substanţe nutritive va fi în imposibilitatea de a ajunge in celule si toxinele vor fi în imposibilitatea de a pleca. În plus, grăsimea este al doilea cel mai mare compus in corpul nostru, şi constituie până la 60% din greutatea creierului nostru, cu o compozitie de până la 30% formata din acizi grasi esentiali. Componentele mici care locuiesc in interiorul celulelor noastre, de asemenea, au nevoie de aceste grasimi esentiale pentru a lucra în mod corespunzător, în special mitocondriile, care sunt generatoare de energie celulara. Deci, aceste grasimi esentiale sunt necesare in fiecare celula, altfel sanatatea va fi compromisă.

 

De ce nu avem suficienti acizi grasi Omega 3?

 

La sfârşitul secolului al 19-lea, in dieta medie de Omega 6 şi Omega 3 raportul a fost de 2:1 - 4:01. Cele mai recente cercetări în dietele noastre moderne indică faptul că cei care mananca o dieta tipic de Vest, consuma aceste grasimi în raport de 10:1 pana la 20:1. Unele cifre sunt chiar mai aproape de 50:1. Motivul pentru aceast lucru este faptul că uleiurile Omega 6 sunt consumate în prezent mai mult, sub forma de ulei de floarea soarelui,  ulei de porumb şi produse care conţin aceste uleiuri, cum ar fi margarina, maioneza, untul de arahide şi alte produse fast food sau alimentele procesate.

 

Deci, înseamnă că abtinem suficienti acizi grasi Omega 6?

 

Nu, nu obtinem o cantitate suficienta, deoarece grasimile Omega 6 pe care le mănâncă în prezent au fost supuse unor metode de procesare extinse si saunatoare. Aceste metode de prelucrare neglijente,  fac ca aceste grăsimi delicate sa fie deteriorate, pentru că acestora nu le prieste expunerea  la caldura, lumina sau oxigen. Deci, deşi cei mai mulţi oameni obtin o mulţime de grasimi Omega 6, acestea sunt deteriorate si nu pot actiona eficient în corpurile noastre. Multe dintre produsele care contin aceste grasimi esentiale sunt partial hidrogenate, ceea ce înseamnă că aqcestea sunt chiar mai stabile, dar cu mult mai deteriorate, si contin grăsimi trans. Deorece multi oamenii nu ştiu că grasimile Omega 6 sunt deteriorate prin prelucrare, ei cred in mod eronat că pot fi obtinute usor si suficient din orice dieta.

 

Semnele unei canitati prea mici de Omega 3 in organism

 

Când veti avea prea multi acizi grasi Omega 6, veti termina cu un deficit de acizi grasi Omega 3, din cauza relaţiei de echilibrare speciala a acestor doua grasimi esentiale. Următoarea listă nu este exhaustivă, dar va sublinia principalele deficienţe:

 

• probleme de învăţare şi creştere

• modificari comportamentale şi de starea de spirit

• cresterea slaba a masei musculare şi slăbiciune musculară

• alergii

• retenţie de apă

• piele uscata sau iritata

• rata metabolică scăzuta

• tensiunii arteriale si trigliceride ridicate

• rezistenţă la insulină

• furnicături la nivelul braţelor şi picioarelor

• Inflamarea ţesuturilor

• depresia

• slabă coordonare motorie

 

Semnele unei canitati prea mici de Omega 6 in organism

 

• căderea părului

• eczeme

• schimbări de comportament

• întârzierea creşterii

• imunitate scazuta

• eşecul in vindecarea ranilor

• anomalii ale batailor inimii

• piele uscata, subtire, parul uscat, precum şi unghiile fragile

• sindromul de ochi uscati

• sterilitate la bărbaţi

• avortul spontan la femei

• afectiuni renale

• artrita

• ficat gras

Recomandarile noastre

Produse naturale recomandate

Omega 3 104.80 Ron
Evening Primrose Oil 97.00 Ron