Transport gratuit pentru comenzi peste 400 RON

Cum să scapam de o durere de cap in mod natural


O afectiune comuna, durerea de cap uşoarea până la moderata poate fi adusa de o serie de probleme, inclusiv stresul, oboseala, tensiunea, produsele alimentare, alcoolul, expunerea la zgomot, o raceala, etc, iar pe ansamblu, nu este o conditie grava, insa cauzează dureri imediate şi întreruperi in activităţile zilnice. O combinaţie dintre acesti factori care interacţionează, poate duce, de asemenea, la o durere de cap.

 

Există unele lucruri simple pe care le putem face singuri pentru a trata durerea de cap:

 

1. Identificarea tipului de durere de cap cu care ne confruntam. Cele mai multe dureri de cap sunt induse de tensiune sau de stilul de viaţă şi nu sunt dăunătoare, chiar dacă sunt dureroase şi ne pot împiedica de la îndeplinirea sarcinilor. Dacă avem dureri de cap frecvente, dureri de cap severe, dureri de cap care nu raspund la analgezice, sau dureri de cap însoţite de alte simptome este necesar sa consultam medicul pentru o investigaţie imediată şi un diagnostic corect.

 

2. Odihnă şi pauza de la diverse activitati, zgomot, şi de gândire cu privire la problemele personale poate îmbunătăţi o durere de cap indusa de tensiune. Stabilirea într-o cameră liniştită, întunecată, timp de cel puţin o jumătate de oră, pe o canapea confortabila cu capul susţinut într-o poziţie care nu creşte tensiunea, cu ochii pur şi simplu inchisi ajuta la odihna si detasarea de probleme.

 

3. Masajul urechilor şi lobilor urechii, precum şi al gâtului este de ajutor. Senzatia este mult mai reconfortanta si lipsita de tensiune daca masajul este efectuat de catre altcineva. Masajul in partea de sus a nasului poate ajuta uneori.

 

4. Administrarea de analgezice. Calmantele comune pentru dureri de cap sunt aspirina, anti-inflamatoarele si acetaminofenul (Tylenol, Panadol, etc). Este important sa se urmeze întotdeauna instrucţiunile indicate pe produs, pentru a evita mascarea sau agravarea starii.

 

5. Utilizarea de cald sau rece. În funcţie de preferinţă, compresele calde sau reci pot îmbunătăţi durerile de cap atunci când sunt aplicate direct pe piele. Pot fi încercate individual , sau chiar alternativ.

 

6. Utilizarea remediilor din plante. Există mai multe căi de atac pe bază de plante, care sunt considerate a avea efecte benefice in eliminarea durerilor de cap:

 

• Spilcuţa (Tanacetum parthenium) poate fi luata sub forma de capsule sau tablete, sub forma de ceai, sau chiar consumata intr-un sandwich (are gust amar). Utilizata pe termen lung poate perturba somnul si durerile de cap.

 

• Suplimentele pe baza de scoarta de salcie alba (White Whillow) , magneziu (MagneZi B6), menta si levantica ar putea ajuta.

 

• Ceaiul. O ceasca de ceai facut din floarea pasiunii, rozmarin sau levantica ar putea atenua o durere de cap, iar ceaiul de menta sau de musetel ajuta la relaxare.

 

7. Utilizarea aromoterapiei. Unele dintre uleiurile esenţiale cel mai frecvent utilizate pentru tratamentul durerilor de cap includ maghiran dulce, lavanda şi muşeţel. Se folosesc pentru masajul gâtului, într-o baie, sau sub forma de  inhalaţie.

 

8. Consumul de apa (apa alcalina). Deshidratarea poate fi o cauza a unor dureri de cap.

 

9. Remedii alimentare. Lipsa de alimente poate provoca o durere de cap, asa ca este indicat sa luam o gustare daca  nu am mâncat ceva recent. În plus, unele alimente sunt gandit pentru a ajuta la atenuarea durerilor de cap. Următoarele terapii alimentare ar putea fi de ajutor:

 

• Migdalele contin produse chimice cu efect de de alinare a durerii.

 

• Compresele cu otet (de preferat facut in casa) alina durerea de cap.

 

• O ceasca de bautura care contine cafeina. Cafeina contracta vasele de sange, diminuan durerile de cap. Insa prea multa cafeina poate provoca migrene la unele persoane ; in consecinta,  în loc de cafea, am putea sa incercam un ceai.