Transport gratuit pentru comenzi peste 400 RON

Ce este boala varicoasa si cum putem sa o tratam


Istoricul şi vechimea reflexologiei nu pot fi stabilite cu exactitate, ele pierzându-se în trecutul fabulos al marilor civilizaţii ale omeniri, cum ar fi civilizaţia chineză şi cea egipteană. În China Antică, reflexoterapia făcea parte integrantă din originalul sistem terapeutic al acupuncturii şi presopuncturii, care are o vechime de peste 5.000 de ani. Prezentarea reflexoterapiei ca metodă de vindecare de sine stătătoare aparţine medicului chinez Wang-Wei, din secolul al IV-lea î.e.n, care descrie tehnici speciale de masaj al tălpilor, prin apăsarea fermă cu policele a unor puncte timp de mai multe minute. În Egiptul Antic, tehnicile reflexogene cu efecte benefice erau folosite cu mai bine de 4.000 de ani în urmă, aşa cum ne arată detaliat o frescă descoperită în cripta unui vraci din localitatea Saqqara. Pe frescă sunt reprezentate două persoane care masează tălpile şi palmele a doi pacienţi.


DE CE REFLEXOTERAPIE?
Prin masaj reflexogen, se facilitează circulaţia sanguină şi transportul toxinelor spre organele excretorii sau de detoxifiere. Perturbarea circulaţiei în zonele reflexogene face ca suferinţa organului corespunzător să avanseze. Masarea zonelor reflexogene pe parcursul a mai multor şedinţe are ca rezultat fisurarea cristalelor de toxine, a depunerilor, pe care ulterior circulaţia sanguină le va trimite spre organele excretoare, îmbunătăţind starea de sănătate. Buna circulaţie sanguină este vitală pentru fiecare organ sau zonă din organism, deoarece transportă material nutritiv, hormoni, anticorpi, oxigen, reziduuri metabolice.
Poate fi aplicat la toate categoriile de vârstă, profilactic şi pentru afecţiuni acute sau cronice. Marele avantaj al reflexoterapiei constă în lipsa completă a efectelor toxice, în condiţiile în care civilizaţia noastră traversează o epocă foarte poluantă, inclusiv pe plan medicamentos.
Prin reflexoterapie nu se tratează simptomatologia bolilor, ci cauzele lor. Reluarea normală a circulaţiei sângelui în organul
sau zona afectată este un mare câştig, deoarece sângele transportă substanţele de asimilaţie, dezasimilaţie şi pe cele cu
rol imunitar. O bună circulaţie sanguină conduce la accelerarea reconstituirii normale a ţesuturilor şi organelor lezate de boală.


CE ESTE BOALA VARICOASĂ?
Boala varicoasă a venelor afectează 20-25% din populaţia feminină şi 15% din cea masculină. Denumirea varice derivă din latină, de la varix, care înseamnă „diform” sau „contorsionat”. Boala se datorează închiderii defectuoase a valvulelor venelor, ceea ce permite refluxul sângelui în vene. Aceasta duce la dilatarea venelor, la stagnarea sângelui în vene şi la procese de calcifiere. Printre factorii care cresc riscul apariţiei varicelor se numără: solicitarea crescută a picioarelor, statul pe scaun sau în picioare o perioadă îndelungată la locul de muncă, absenţa mişcării, surplusul de greutate, sarcina, modificările hormonale, predispoziţia ereditară.


CE ESTE ŞI CUM ACŢIONEAZĂ HIRUDINA?
Hirudina
este un extract standardizat din saliva lipitorilor (Hirudo Medicinalis). Hirudina ajută la menţinerea sănătăţii vaselor capilare. Este un inhibitor specific al trombinei, cu rol anticoagulant. Spre deosebire de alte anticoagulante, hirudin îşi exercită efectul fără a necesita prezenţa altor factori anticoagulanţi interni. De asemenea, elimină durerile spontane, frecvenţa crampelor din gambe, senzaţia de picioare „de plumb”, înroşirea pielii, durerea la atingere şi accelerează resorbţia hematoamelor.


DE CÂŢI ANI SE FOLOSEŞTE?
Încă din antichitate, s-a încercat rezolvarea acestor probleme cu ajutorul lipitorilor medicinale. Utilizarea lor a cunoscut un apogeu în timpul Revoluţiei Franceze, când în spitale existau 5- 6 milioane de lipitori care îndeplineau diverse servicii sanitare.
Cercetările efectuate de diverşi medici (de exemplu, Broussais, 1772-1838) au revelat că în saliva lipitorilor există diferite substanţe care pot elimina crampele şi au un uşor efect anesteziant. Odată cu identificarea în saliva lipitorilor a substanţei numită hirudină, utilizarea animalelor vii s-a redus semnificativ.
 

Hoza J. Mihai Vasile,
reflexoterapeut

Recomandarile noastre

Produse naturale recomandate

VeinCare 60.83 Ron