Transport gratuit pentru comenzi peste 400 RON

Carenta de acizi grasi neaturati esentiali


Acizii grasi esentiali (AG), includ acidul linoleic si arahidonic care sunt acizi grasi omega 6 si acizii grasi linoleic, eicosapentanoic docosahexaenoic, care sunt acizi grasi omega 3.

In organism acidul arahidonic poate fi sintetizat din acid linoleic, iar acizii eicosapentaenoic si docosahexaenoic din acidul linoleic. Uleiurile vegetale, cum ar fi uleiul de porumb de seminte de bumbac sau de soia, sunt surse ale acizilor linoleic si linolenic; uleiurile de peste ale acizilor icosapentaenoic si doposahexaenoic. Necesarul de acizi grasi nesaturati este de 1-2% din caloriile din dieta pentru adulti si 3% pentru sugari, cu un raport recomandat de 10/1: omega6/ omega3.

 

Acizi grasi neasaturati sunt necesari pentru multe procese fiziologice, inclusiv mentinerea integritatii pielii si a structurii membranelor celulare si a sintezei de prostaglandine si leucotriene. Acizii eicosapentaenoic si docosahezaenoic sunt componenti importanti ai creierului si retinei.

 

Nounascutii la termen, dar hraniti cu un lapte ecremat cu continut redus de acid linoleic pot prezenta intarzieri de crestere, trombocitopenie, alopecie, dermnatita generalizata cu cruste, asemanatoare ca aspect cu ihtioza congenitala cu cresterea pierderilor transcutanate de apa. Acest sindrom este reversibil la suplimentarea dietei cu acid linoleic. Deficitul este improbabil sa apara in cazul unei diete echilibrate desi laptele de vaca are doar aproximativ 25% din nivelul acidului linoleic din laptele matern. Desi aportul total de lipide este foarte scazut in multe tari  in curs de dezvoltare, sursele de grasimi sunt mai ales cele vegetale care sunt bogate in acid linoleic si au un continut variabil de acid.

 

Deficitul de acizi grasi nesaturati era in trecut un risc pentru cei cu NPT fara grasimi dar emulsiile lipidice care se folosesc curent in prezent, previn aparitia acestei complicatii.

 

Recomandari : Omega 3      1-0-1capsule/zi  deosebit de bogat in acizi grasi nesaturati – ulei concentrat de peste 1000mg care contine EPA (Acidul Ecosapentaenoic) 180mg; DHA (acidul Docosahexaenoic) 120mg

                            Cholestone      0-1-0 capsule/zi   care contine 200mg ulei de seminte de in, 200mg pectina de mar, lecitina 100mg, vit. C,E si crom

Recomandarile noastre

Produse naturale recomandate

Omega 3 75.44 Ron
Cholestone 73.11 Ron