Transport gratuit pentru comenzi peste 400 RON

Prospect Ulei de Primula

Toate produsele recomandate pe site detin aviz de la Ministerul Sanatatii si totodata sunt certificate de cel mai dur for mondial de avizare a produselor naturiste F.D.A.

Produs Naturist
Pret
Cantitatea de Ulei de Primula

Evening Primrose Oil
69.50 Ron
500 mg

Luminita noptii sau Evening Primrose, este o planta originara din Mexic si America Centrala, cultiva in America de Nord si Sud, dar si in zonele temperate.

Uleiul de Primula este extras din semintele acestei plante si contine 25% acizi grasi esentiali de tip omega 6 polinesaturati (acid gras linoleic 72% si acid gras gama linoleic 9%), vitamine (in special din grupul B si E), oligominerale, celuloza, lignina si aminoacizi (triptofan). Acidul linoleic si alti acizi grasi de tip omega 6 au roluri metabolice importante in organism, insa alimentatia zilnica este saraca in acesti acizi grasi polinesaturati si bogata in grasimi saturate. Acestea din urma, in cantitai mari, duc la aparitia unor boli precum cresterea peste normal a colesterolului sanguin, sporind riscul bolilor cardiovasculare, renale si metabolice, sau steatoza hepatica.

Uleiul de primula are efecte benefice:

- In cazul afectiunile de piele de tip eczeme, alergii cutanate, iritatii.

- Amelioreza sintomele sindromului premenstrual reducand balonarile, durerile abdominale si tensiunea mamara premenstruala.

- Reduce utilizarea insulinei de catre organism si simptomatologia asociata menopauzei la femei.

De aseemenea, este folosit in afectiuni precum: scleroza multipla, deficit de atentie la copii, obezitate, ateroscleroza, osteoporoza, poliartrita reumatoida, astm bronsic si sindromul oboselii cronice.

Are efect protector asupra ficatului si rinichilor, organe afectate de consumul de alcool in exces, intarzie complicatiile diabetului zaharat, incetineste procesul de imbatranire si contribuie la buna functionare a glandei tiroide.

La recomandarea medicului pentru anumite afectiuni si probleme medicale, uleiul de Primula (omega6) se foloseste sub forma de capsule cu ulei.

In cazul femeilor gravide sau care alapteaza, se recomanda indrumarea unui medic fitoterapeut.

In cazul consumului de cantitati mari de ulei de Primula (omega6), se recomanda si utilizarea de antioxidanti.