Sucul de zmeura


Descriere



Zmeura este un fruct foarte popular, care crește în multe forme diferite. Acesta este larg vândut de multi producatori. Sucul de zmeură, care este, de asemenea, cunoscut sub numele de concentrat de zmeură, este cea mai pura forma de stoarcere, deoarece nu conține nici un adaos de zahăr și conservanți.



Sucul este bogat într-o varietate largă de substanțe nutritive care includ fitochimicale, minerale, vitamine și multi alti compuși care au un efect mare asupra sănătății dumneavoastră și sunt, prin urmare, esențiale. Zmeura contine 50 substante nutritive diferite, care includ carbohidrati si apa, precum si vitamine, minerale, lipide și diversi alți compuși organici.



Un pahar de zmeura are 64 de calorii si aproximativ 105 g de apă. Sucul este bogat in acid elagic, fibre dietetice, vitamine A, K și C, potasiu, fosfor, calciu și magneziu. Mai mult decât atât, sucul este, de asemenea, bogat în fitochimicale și substanțe chimice naturale care contin proprietati anti-oxidante.



Beneficiile sucului de zmeură



Suc pur de zmeura nediluat contine putine calorii, este scăzut în grăsimi și are multe beneficii nutriționale și de sănătate. Numai 1/4 ceasca prevede 50 la suta din necesarul zilnic de vitamina C, și este încărcat cu antioxidanți care ofera o îmbătrânire lentă, ajuta la prevenirea cancerului si reduc riscul de boli de inima. Consumul de suc de zmeură este o modalitate de a detoxifia organismul și de a stimula sistemul imunitar.



Beneficiile nutriționale



O cana de zmeură proaspătă are aproximativ 70 de calorii, conține 1 g de grăsime și 32 la sută din necesarul de fibre de zi cu zi. Aproximativ ¼ de ceasca de suc ofera mai multe beneficii nutritionale, cum ar fi 50 la sută din nevoia de vitamina C, 6 la suta din nevoia de acid folic si magneziu, 5 la suta de potasiu și 4 la sută de calciu, niacina, B-6, fosfor si zinc. Zmeura este o sursa buna de vitamina C, K, magneziu si mangan, precum și o excelenta sursa de fibre atunci când e forma de fructe.



Obtinerea de suficienta vitamina C promoveaza vindecarea adecvată a rănilor și arsurilor, ajută la metabolizarea colesterolului și în producția de hormoni. Vitamina C mentine integritatea tesutului, de asemenea - aceasta ajută in productia de colagen, o proteina dura și fibroasa care actioneaza ca un lipici pentru a mentine țesuturile la un loc. O ceasca de suc de zmeură prevede aproximativ 72 de miligrame de vitamina C. Acest lucru inseamna până la 96 la sută din doza zilnică recomandată de acid ascorbic pentru femei sau 80 la suta pentru barbati.



Sucul de zmeură este o sursă buna de mangan, un mineral esential. Fiecare ceasca de suc de zmeura contine aproximativ 2,1 miligrame de mangan - 91 la suta din doza zilnică recomandată de mangan pentru bărbați, și o doza intreaga de mangan pentru femei, conform Institutului Linus Pauling. Manganul protejeaza organismul impotriva deteriorarii produse de radicalii liberi, ajută corpul sa obțina energie din alimentele pe care le mananca si de asemenea, este de ajutor in vindecarea ranilor si in dezvoltarea oaselor.



Vitamina K promovează dezvoltarea oaselor, ajutând organismul sa produca proteinele de care are nevoie pentru a depune țesut osos nou. Acesta activeaza, de asemenea, proteine ​​necesare pentru a forma cheaguri de sange, un proces de care e nevoie pentru a opri sangerarea dupa o accidentare. O cana de suc de zmeură contine aproximativ 22 de micrograme de vitamina K - 24 la sută din doza zilnica recomandata de vitamina K pentru femei și 18 la suta pentru bărbați.



Fitochimicalele si antioxidantii din sucul de zmeură



Zmeură are cu 50% mai mult acid elagic, care lupta impotriva cancerului, decât căpșunii. Acidul elagic este, de asemenea, găsit în afine si nuci. Studiile de cercetare arată că acidul elagic este capabil sa incetineasca cresterea tumorii in culturi de celule, cauzata de introducerea anumitor cancerigeni. Alte beneficii de sănătate sunt consolidarea sistemului imunitar, protectie impotriva bolilor de inima si fibroza hepatica, și promovarea vindecarii ranilor.



Culoarea sucului se corelează cu cantitatea de fitochimicale. Cu cat este mai închisă culoarea sucului, cu ata mai mare va fi cantitatea de fitochimicale. Sucul este, de asemenea, bogat in proprietati anti-bacteriene, deoarece, conform unui studiu, sucul de zmeura este eficace pentru a preveni creșterea de diferite tipuri de ciuperci patogene umane și bacterii.



Acidul salicilic se gaseste in zmeura și se crede ca are același efect protector impotriva bolilor de inima ca si aspirina.



Quercetina este un flavonol care functioneaza ca un anti-cancerigen si un antioxidant. Quercetina a dovedit ca poate reduce eliberarea de histamina si poate fi eficienta împotriva alergiilor. Conținutul de quercetina din zmeura este de 12 miligrame la 100 de grame de suc.



Catechinele sunt flavonole care susțin sistemul de apărare antioxidant. Catechinele găsite în zmeura pot contribui la prevenirea cancerului. Conținutul de catechine gasit in zmeura este de 0,83 miligrame per 100 g.



Beneficii pentru sanatate



Potrivit Comisie de la Washington, sucul de zmeura nediluat este o sursă de acid elagic, care este un compus fenolic cunoscut pentru proprietatile sale anti-cancerigene. Este, de asemenea, o sursă de antociani, antioxidanti care incetinesc efectele imbatranirii, previn cancerul si reduc riscul de boli de inima. Scoala de Sanatate Publica Harvard sugereaza ca antocianii pot reduce, de asemenea, riscul de a dezvolta boala Parkinson. Sucul de zmeura este o sursa de acid salicilic, un compus similar cu aspirina, care ar putea împiedica rigidizarea arterelor. Vitamina C din sucul de zmeura are, de asemenea, un efect antihistaminic in corp.



Efectul antihistaminic



Suc de zmeură pur nediluat reduce eliberarea de histamine, ajutand la minimizarea reactiilor alergice. Potrivit unui studiu realizat de Universitatea de Stat din Arizona, cercetările indică faptul că vitamina C, antioxidantul găsit în zmeura, scade nivelul de histamina, care este dăunătoare pentru om. Aportul alimentar de vitamina C pentru femei este de 75 mg și 90 mg pentru barbati.



Antocianii si antioxidantii



Antocianii, care acționează ca pigmenți pentru a oferi fructelor de padure culoarea lor profunda, sunt o componentă majoră a clasei fenolice / flavonoide. Studii recente arată că antocianii acționează ca antioxidanți, oferind mai multe beneficii potențiale de sănătate. Cercetatorii au facut o intre activitatea antocianilor si îmbunătățirea vederii, controlul diabetului, îmbunătățirea circulației, prevenirea cancerului, si intarzierea efectelor imbatranirii, în special pierderi de memorie si abilitati motorii.



Potrivit unui dietetician inregistrat, Marilyn Sterling, antocianii ajuta la mentinerea vaselor de sange prin stabilizarea peretilor capilarelor. Institutul National de Cancer, de asemenea, sugereaza ca antioxidantii pot incetini sau, eventual, preveni dezvoltarea cancerului. Potrivit unui studiu realizat de Scoala de Sanatate Publica Harvard, antocianii gasii in fructe de padure pot avea un efect neuroprotector, ceea ce înseamnă că sucul de zmeura poate fi un mod natural si sanatos de a reduce riscul de a dezvolta boala Parkinson.



Prevenirea problemelor gastro-intestinale



Una dintre cele mai comune probleme, dar gravă și persistentă la copiii mici este infecția gastro-intestinala. Această infecție ar putea fi prevenita prin consumul de suc de zmeură.



Un remediu natural pentru reducerea durerii



Conținutul antioxidant al antocianilor s-a dovedit a fi mai puternic decât vitamina E. Aceste substante inhibă două enzime produse în corpul nostru numite COX-1 și COX-2. Ambele au propriile lor roluri. COX-1 este folosita pentru a transmite mesaje pentru intretinerea corporală de bază, în timp ce COX-2 este utilizata pentru inflamatie. Prin inhibarea acestor două enzime COX, sucul de zmeura poate sa actioneze ca unanalgezic natural, fără efecte secundare, deoarece este un suc natural.



Sucul de Zmeura are aceleași efecte în protejarea împotriva bolilor cardiace ca si aspirina, care ajută la prevenirea rigidizarii arterelor cunoscuta sub numele de arterioscleroză.



Consumul de suc de zmeură poate stimula sistemul imunitar, astfel beneficiile fiind într-adevăr uimitoare.



dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produs Naturist
Pret
Cantitatea de Sucul de zmeura
Disclaimer
Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.