Transport gratuit pentru comenzi peste 400 RON

Prospect Soc Negru

Toate produsele recomandate pe site detin aviz de la Ministerul Sanatatii si totodata sunt certificate de cel mai dur for mondial de avizare a produselor naturiste F.D.A.

Produs Naturist
Pret
Cantitatea de Soc Negru

Socul Negru (Sambucus nigra) este un arbust indigen din Europa, America si Asia, ale carui flori si deliciosul sirop care se prepara din ele sunt bine cunoscute tuturor. In schimb, e mai putin cunoscut faptul ca fructele sale bogate in flavonoidenu trebuie sa lipseasca din "farmacia" noastra de la domiciliu, acestea fiind folosite de sute de ani pentru tratarea febrei si racelii, in special datorita efectelor lor diaforeticesi expectorante, precum si pentru sprijinirea digestiei. Fiindca socul negru este un remediufoarte folosit, medicina moderna a inceput sa investigheze daca acesta poate reprezenta o alternativa sau un suplient la terapiile medicamentoase, adesea foarte agresive, administrate in diverse boli.

In 2004, efectul acestei plante a fost testat pe pacientii cu simtome de gripa, grupul de control primind placebo (un preparat fara substanta activa). Monitorizarea starii generale a pacientilor a evidentiat rezultate promitatoare: conform evaluarilor proprii ale subiectilor, durata simptomelor neplacute s-a scurtat cu 4zile si acestia au trebuit sa consume o cantitate semnificativ mai mica de medicamente ( de exemplu, antipiretice si analgetice)decat cei din grupul de placebo. Alte studii au demonstrat ca socul este eficient nu doar impotriva gripei, ci are si efecte antibacteriene impotriva anumitor specii de Streptococcus. De asemenea, cercetarile stiintifice au evidentionat efectele antiiinflamatorii ale extractului de soc negru.

Chiar daca socul negru si extractul sau sunt folosite in special pentru tratarea problemelor cailor respiratoriisuperioare, e bine de stiut ca din fructele sale se poate prepara un laxativ si diuretic usor.

Planta in sine contine diferiti compusi antioxidanti in concentratii ridicate, Vitamina A si C, astfel incat poate fi un partener de nadejde in lupta impotriva radicalilor liberi.

Socul poate fi de mare ajutor si in anotimpul rece, daca este combinat cu Echinaceea, una din cele mai des folosite plante medicinale. Studiile au demonstrat ca ingredientele sale active si continutul de flavonoide pot imbunatatii rezistenta organismului. Pe langa faptul ca are efecte antiinflamatorii, aplicat extern, socul stimuleaza cicatrizarea ranilor.

Efectele sale antivirale sunt inca studiate, dar s-a demonstrat ca are efecte de blocare a virusului herpetic, in conditii de laborator. Prin urmare, standardele ridicate ale stiintei moderne confirma observatiile empirice de generatii ale medicinei populare. Leacurile de pe vremea bunicii sunt astazi folosite din nou de medicina moderna. Asa ca haideti sa profitam de aceasta sansa daca vrem sa folosim mai putine medicamente